Programul lui Tepes pentru Dacia

Eu ii inteleg pe muncitorii de la Dacia ca vor salarii mai mari. Cu 40%.

Si ii mai inteleg si pe francezii care spun ca n-au de unde. Si ca nu e de joaca: Dacia tine aproape 10% din exporturile Romaniei. Daca francezii pleaca, e echivalentul unei crize de doua ori mai zdravene decat cea din 2008. Dar si oamenii merita mai mult, asta e sigur. Si atunci care e solutia?

Simplu: stiti cat costa in Romania sa maresti cu 10% un salariu? Inca 5-8% la stat. Adica atunci cand maresti cuiva salariul, trebuie sa-i maresti si statului tainul. Ca patronii sa dea salarii mai mari cu mai multa usurinta, ar trebui pur si simplu ca statul sa ia taxe mai mici. Deci sa taie!

Si are de unde:

600 de parlamentari sunt platiti de 10x fata de un muncitor de la Dacia.

2-5 miliarde cheltuim pe contracte cu prietenii politici ai celor de la putere, din care ei iau ANUAL (hai, sa ma contrazica cineva cu date) 500 de milioane in spagi cumulate de-a lungul si latul tarii.

Mii de consilieri locali iau indemnizatii de sedinta gogonate, alte mii de insi cu conexiuni politice ajung in consilii de administratie cu 5000 pe luna. Avem cu 400 de mii mai multi functionari de stat decat statul comunist, care acum ni se pare culmea centralizarii!

Facem site-uri de internet cu un milion de dolari bucata si parcuri satesti cu suta de mii de euro! Si nu ne e rusine, ba chiar ne falim ca avem cifra de afaceri!

Si toate astea pe banii prostilor, idiotilor, imbecililor care mai muncesc. Si care trag dupa ei o hotie mare cat Romania!

Ca oamenii de la Dacia sa-si poata mari salariile cu cat vor ar fi suficient sa concediem jumatate din parlamentari si un sfert din ministri.

Va face cineva asta?

Nu.

Maine toti vor plange pe umarul muncitorilor si-i vor injura pe francezi. Fara ca cineva sa remarce, cu un minim spirit de observatie ca intr-o tara cinstita, am fi avut si muncitori bine platiti, si fabrici in functiune. Si spitale in care sa te faci bine fara spaga.

Din pacate absolut toti cei care pot decide asemenea masuri sunt fie corupti ei insisi, fie prizonierii propriilor minciuni populiste. Iar cand va veni nenorocirea, de vina vor fi francezi, sau marocanii, sau ungurii…

Niciodata noi si si lacomia oarba care ne conduce.


There is no ads to display, Please add some

8 comentarii

 1. nu mai scrie articole in necunostina de cauza. la dacia se negociaza si se va ajunge la un acord. ca sa obtii ceva, tb sa ceri mai mult. daca cereau 10% li sa dadea 3%. o sa obtina maxim 10%, mi se pare de bun simt, e rata inflatiei si ceva peste.

 2. ok
  initial erau niste comentarii noroioase ce-au fost invrednicite c-un raspuns (!)
  apoi au fost sterse!
  raspunsul insa a ramas .. ca si cum ar fi vizat commentul meu!
  pentru a clarifica adresabilitatea mesajului mi-am permis de-o gluma, bagandu-ma sub intelesul acelui raspuns.
  nicio reactie .. ma rog, chestie de falfait!
  stima ..

Lasă un răspuns