Extrema dreapta a castigat batalia cu logica

 

Vreme de 60 de ani romanii au fost condusi de prosti neaosi, localnici, daco-romani.

In 2013, urmasii legionarilor trag concluzia ca de vina sunt evreii.

 

Barbatii de extrema dreapta sunt de obicei insurati. E de presupus ca deceptiile lor, daca sunt, sunt provocate de femei.

Cu toate astea, activistii ortodocsi trag concluzia ca de vina pentru decaderea moravurilor sunt homosexualii.

 

Extremistii de dreapta cred cu tot sufletul in Dumnezeul crestin, care a facut lumea, stelele, animalele si cam tot ce vezi in jur.

Cu toate astea, marii nostri crestini urasc cam 99% din Creatie, incepand cu ungurii si terminand cu ateii.

 

Cand ii cauti in week-end, legionarii mai comemoreaza cate un camarad cazut acum 50 de ani.

In restul saptamanii, nici unul nu observa ca Romania e cazuta acum.

 

Legionarii pretind ca-si iubesc neamul.

Insa sunt primii sa injure si sa promita razbunare oricarui roman care nu e de acord cu ei.

 

De fapt, nu exista extrema dreapta. Exista doar oameni care vor sa se inscrie intr-un trib in care e ok sa urasti, sa injuri si sa te crezi mai sus decat oricine altcineva.

 

In ciuda oricaror evidente expuse mai sus.


There is no ads to display, Please add some

18 comentarii

 1. Supeeerb, Luciane !!!…Ia să vezi cu ce “dăzbatere” se lasă noua ta postare !… Şi semnez, na !, ca ateu, ungur si de dreapta ! (de fapt, un simplu “român care nu e de acord cu ceilalţi”, sic !)… No hai, aţâţâ-i, drace !…

 2. Mandruta, intai sa dovedesti ca ai caracter ca sa poti vorbi despre Legionari , si apoi sa si cunosti ceea ce combati ! Dovedesti o crasa incultura in ceea ce priveste istoria Romaniei ! Apoi, sa mergi la o scoala de reeducare, unde sa te invete sa ai caracter , nu sa fii lingau si pupincurist ! Acela care s-a complacut pt bani , sa perieze si sa pupe dosul unui criminal ordinar , -BRUCAN,- care ne dadea noua lectii de democratie ,al asasinul a mii de tineri studenti , nu poate avea calitatea morala de a ne preda noyua lectii de convietuire si de a ne explica noua ce e ala extreemismul !!

  • Bravos, bey Grig baiatule !… “Trebuiesti” zici ?…Asa ma, sa plece toti “patapievicii” astia, ca sa zburde loazele agramate (dar patriote !) cu coada ridicata !… Mi-ai placut : scurt da’profund !…

   • `Trebuiesti` este forma veche, domnule Urbanie. Daca vei citi o carte editata inainte de al II lea Razboi Mondial vei vedea ca aceasta forma era corecta atunci. De asemenea, in unele carti reeditate in prezent, se pastreaza formele vechi utilizate de autor cand a conceput respectivul text, pentru a conferi autenticitate. Prin urmare, Grig a folosit limba veche romaneasca iar dumneata acuza nefondata specifica internetului.

 3. Asta e intr-adevar la moda, in ultimul timp si anume cand nu ai un raspuns clar si logic dai inainte cu gramatica si limba romana.

  • Da Ioane, iar moda a aparut de cand loazele nu mai merg la scoala sa invete logica, istoria, geografia, d’astea…In schimb au “opinii”, fac greva, blocheaza drumurile, voteaza “pe cine trebuie” dar viseaza la mineriade…Kasai romanu’, liber !…
   Omul ti-a expus niste argumente in ceea ce a scris, eventual te poti lega de ele, dar sa decretezi simplu “omul e-un idiot”…bey, nici Solomon n-ar fi asa de “iespeditiv”, asa de sigur de el…Vorba lui Moromete : pe ce te bazezi ?……..

   • Argumente? Stiam ca argumentele sunt caracterizate de obiectivitate. Eu una nu vad asa ceva in aceasta pastila. Este totul pur subiectiv.
    Fiecare afirmatie poate fi luata pe rand … dar … e atat de trist sa faci asta (da, sunt subiectiva! )…
    Macar din respect pentru suferinta incredibila a acelor legionari care au murit in inchisori trebuia sa fie altfel cu oamenii acestei tari, cu formatorii de opinie, cu cei care apar la televizor fiind considerati `destepti` de mase.
    Domnule Mandruta,
    Fac parte din generatia celor pe care domnul Urbanie i-ar incadra cu siguranta la `loaze.` Dar nu-mi pasa de incadrarile celor care acuza in felul acesta.
    La mine acasa nu am auzit niciodata vorbindu-se despre legionari, desi intro familie de intelectuali, teoretic, ar fi trebuit dezbatut si acest subiect la un moment dat… si totusi intro anumita conjuctura, in clasa a XII-a, am aflat. Am inceput sa citesc, sa ma informez, chiar atunci se studia perioada si la istorie si am fost foarte impresionata de ceea ce am aflat. De aceea nu as putea sa condamn niste oameni care si-au iubit tara, care au muncit pana la jertfa pentru idealul lor si care, tocmai pentru asta, au sfarsit torturati in temnitele comuniste. Da, este o realitate! Consemnata in mii de documente si in zeci de carti. Cautati, cititi macar doua pagini, informati-va. Cititi macar despre acest om, si priviti-l intai ca pe un om, apoi incadrati-l politic http://www.fericiticeiprigoniti.net/constantin-oprisan/1405-costache-oprisan-un-om-deosebit-un-adevarat-sfant
    Numai sa nu vrei sa auzi si sa intelegi sau poate, sa ai sufletul impietrit. De-asta, nu gasesc un cuvant sa descriu ceea ce am simtit citind articolul dumneavoastra. Va stiu de cand eram mica, de la Pro Tv. In subconstientul meu exista imaginea dumneavoastra insotita de admiratie, dar acum sunt dezamagita. De ce? De manipularea prin limbaj pe care o faceti: legionar = extrema dreapta = ortodox. De concluziile dumneavoastra `stiintifice`: `marii nostri crestini urasc cam 99% din Creatie`, `activistii ortodocsi trag concluzia ca de vina pentru decaderea moravurilor sunt homosexualii.` – poate dumneavoastra trageti concluzia ca ei trag concluzia; de lipsa de cunostinte istorice: `Legionarii pretind ca-si iubesc neamul.` – legionarii chiar si-au iubit neamul, cei adevarati desigur – nu confundati comportamentul unor membrii ai miscarilor contemporane de dreapta, cu vechii legionari; de atitudinea cinica fata de niste eroi: `Cand ii cauti in week-end, legionarii mai comemoreaza cate un camarad cazut acum 50 de ani.`
    Mie imi este sete de acesti oameni adevarati. Mi-as fi dorit enorm sa ii cunosc, sa ma fi nascut eu mai devreme sau macar sa fi stiut mai din timp de ei. Cu aceste exemple vii, as fi umplut golul din sufletul meu de adolescenta in cautare. As fi putut invata de la ei demnitatea, curajul, cinstea, dragostea de munca, de tara. Altfel, ce am invatat privind `De 3 x femeie`, filmele americane de pe canalele la moda, `Duminica in familie`, Horoscopul cu Neti Sandu etc, etc?
    In concluzie, imi pare tare rau ca noi, romanii, nu ne cunoastem istoria cu adevarat si astfel, nedreptatim niste oameni care au murit in chinuri pentru credinta si idealul lor (dumneavoastra ati fi in stare sa muriti pentru articolul pe care l-ati scris?).
    Dar, sunt sigura ca pentru asta, ei ne-au iertat.

 4. Intr-o vreme ma intrebam ce are sula cu prefectura…De cand mi-am dat seama printre ce “conationali” trebuie sa-mi duc zilele, am renuntat.

 5. Extremele se ating, domnule Mandruta. Extremist de dreapta, de stanga, reprezinta aceeasi forma amorfa de viata.

  Eu ii inteleg pe extremisti, este mult mai simplu sa amputezi decat sa vindeci. Nu-mi convine ideea ta? Te trimit la scoala de reeducare (vedeti mai sus un exemplu). Mai simplu decat sa traiesc cu gandul ca exista alte opinii, mai pertinente sau mai putin pertinente, dar ALTELE.

  Ne atrage simplitatea in obiecte, in tehnologie, in cultura, de ce nu am face-o si in viata de toate zilele?

Lasă un răspuns