Scoala de soferi Next Level – ce se intampla de fapt la evenimentele Ford Driving Skills for Life?

Ultimul accident mai serios (adica cu masina stricata rau) l-am avut acum vreo 20 ani. De atunci am mai zgariat-o in cate-un loc, dar nimic dramatic.

Ce-as putea sa invat ce nu stiu deja? Merg in fiecare zi cu masina. Si o am demult. Sunt (deja) soferul perfect. Mai bine va explic eu, bai baieti! Cam asta a Fost atitudinea cu care am ajuns la Pitesti.

Si-acolo am primit o lectie. De modestie. Am aflat ca nu stiu exact ce e de facut ca sa controlez derapajul. Nici cu ce mana sa deschid usa, ca sa nu lovesc ciclistii care ma depasesc – si pe care risc sa-i vad in ultimul moment. Explica aici Marco Tempestini.

Ce-am mai aflat? Ei bine, nu stiam nici cati metri mai merge masina cand franezi brusc si nici ca nu e nevoie sa apesi ambreiajul, cum iti spune reflexul tau, ci mai bine te concentrezi pe ocolirea pietonului care ti-a iesit in fata. Si mai ales nu stiam cat de tare iti ia alcoolul din capacitatea de a te concentra la volan. Hint: mai pe toata! Ne povesteste despre asta la finalul acestui video un om care s-a luptat cu alcoolul o parte din viata lui. De vazut.

Ce nu mai stiam? Ca trebuie sa-mi iau si eu neaparat masina din asta (noul Focus) care franeaza singura in traficul bara la bara, ca eu sa ma pot concentra pe ce stiu mai bine, si anume sa scriu SMS-uri la volan? 

Nu, nici asta nu e bine: cei de la Napoca Rally Academy au conceput un exercitiu in care iti dai seama singur cat deviezi de la traseu (in caz ca nu stiai), cu cat mergi mai incet – in cazul fericit – sau cate jaloane lovesti in timpul asta. Poate ne lasam de acest viciu…

Cu totul, sunt patru module sau ateliere in care inveti derapaj controlat, tehnici de franare, tehnologii noi pe masina si cum sa te feresti de obiceiurile care iti reduc atentia – de la telefon si pana la alcool.

La Pitesti, in week-end, a fost plin de lume: cateva sute de persoane, dupa socotelile mele, au rezistat in soare (sepcile au fost din partea casei) timp de 4 (patru!) ore, cat a durat tot parcursul pentru toate modulele. Nu s-au plans si nu au stat cu ochii in telefoane: chiar pareau cu adevarat interesati. Bogdan Marisca face rezumatul: de ce sa te duci?

Si daca credeti ca materialul asta e o reclama, sa stiti ca e o reclama cam tarzie: locurile s-au ocupat in toate orasele, cu exceptia (la data la care scriu) a Timisoarei.

Verificati aici si aflati mai multe pe

https://www.drivingskillsforlife.ro

Merita, daca se mai elibereaza ceva. Chiar inveti skills for life, cum se lauda organizatorii. Si nu doar pentru viata ta, ci si a celor din jurul tau, in masina sau in trafic!


There is no ads to display, Please add some

Lasă un răspuns