Top 3 masini pe care sa pui biciclete. La SAB

Pe lumea asta sunt doua feluri de biciclisti: de oras si de orice altceva (adaugati noroi, drum lung sau urcus, dupa gust si puteri). Pentru a doua categorie, un portbagaj de bicicleta e acum o necesitate absoluta – pentru ca tot mai multe evenimente de masa se desfasoara la mare distanta de oras. Si chiar si fara ele, care e chichirezul sa te invarti in jurul Herastraului in fiecare duminica?

Care sunt solutiile cele mai la indemana pentru transport? La SAB, povestea asta e luata foarte in serios la standul acestei companii, care gestioneaza cateva branduri auto. Cum suntem amici si parteneri, m-am gandit sa va povestesc care sunt alegerile in functie de buget.

  1. Intre 15 si 20k euro, berlina.  La banii astia nu prea poate fi vorba de un SUV, dar nu cred ca trebuie sa tratam cu dispret o masina de familie, care la o adica poate cara si sotia si copilul, transformati in week-end in echipa tehnica de suport pentru tatal ciclist (asta in cazul in care nu i-ati convins inca). Exemplul in cauza: Hyundai i40. De ce? Pentru ca e joasa (si urci bicla mai usor). Si pentru ca nu consuma mult.

IMG_5964.jpg

Also run: Ford Focus (pentru ca bicla intra direct in portbagaj, dupa rabatarea scaunelor, si fara sa scoti roata).

2. Intre 20 si 25k euro, pickup.  Ok, stiu ca nu e pentru toata lumea. De fapt, e doar pentru cei care merg la concursuri de off-road si au nevoie sa ajunga in locuri bune de antrenament. Cea mai decenta solutie (ca pret) e L200 de la Mitsubishi. 21k euro, in oferta Tiriac de la SAB. Avantaje: buna si ca masina de suport, buna si pentru familie in restul timpului.

IMG_5979.jpg

Also run: Ford Ranger, testat de mine aici. Dar masina asta e cu mult mai premium (piele, sistem audio excelent, in general fitza) si te va costa cu 7-9k euro in plus.

3. Intre 25 si 30k euro, SUV. Alegerea mea de data asta: Mitsubishi Outlander, o versiune pe motorina care sa nu consume mult. Foarte mare si confortabil inauntru, bicla intra si in portbagaj, ba chiar poti pune acolo doua-trei dupa rabatarea randului doi de scaune, daca inca nu aveti copii si pedalati in cuplu. Recomandarea mea pentru versiunea super-eco, PHEV, daca va tine portofelul. Trece de 35k euro, dar e hibrida plug-in.

IMG_5987.jpg

Also run aici: Ford Eco-Boost. Nu e un SUV veritabil, dar e inalt si-ar trebui sa se descurce in teren mai prost, fara noroi si pietre. Costul e si mai mic, undeva spre 15k euro. Recomandat unui cuplu tanar, fara copii.

La final, se cuvine sa mentionam si solutia cu portbagajul legat de hayon in spate, care costa un pic mai mult (500 de euro pentru modelul Raceway de la Thule), care care permite pana la 3 bicle, fara mari influente asupra consumului. Limitat insa si el la 120 km/h, sa nu se desprinda. Atentie, verificati inainte compatibilitatea: versiunea pentru trei bicle nu merge cu toate masinile. A mers la mine la C220 …)))

IMG_5772.jpg

Si in final, o aducere aminte: de ce facem tot efortul asta? De ce ne chinuim sa ajungem cu bicla departe?

Sa povesteasca mai bine imaginile astea de la tura de acum doua saptamani de la Sinaia – Piatra Arsa!


There is no ads to display, Please add some

3 comentarii

  1. Lucru acasă!
    Tocmai ai făcut o mare descoperire! Un sistem deschizător de drumuri! Faci bani simplu și repede! Începi repede și ușor! Aici ai o echipă senzațională! Îți oferim seriozitate și încredere! Nu ai nicio obligație! Pentru detalii, intră acum pe site-ul: bit.ly/2970T6o

Lasă un răspuns