Săpături în lada cu gadgeturi de Black Friday: un Palm din 2001 care încă mai merge!

Era o toamna friguroasa in New York cand am cumparat Palm Pilot-ul asta.

2001 sau 2002? Nu mai stiu. Imi  aduc aminte insa magazinul, un Staples de prin Manhattan, intr-o zona de afaceri cu oameni grabiti, unde eu am petrecut minim o ora discutand cu angajatul de la gadgeturi. Da, banuiesc c-am fost enervant.

Aveam la vremea aceea deja un PDA – adica un personal digital assistant. Mi-l luase, tot din America, colega mea de la ProTV Adina Gorita. Doar ca acela, produs de Casio si ruland Windows era lent si prost optimizat pentru ce cautam eu. Desi avea, cum vedeti, chiar si Solitaire…))

In esenta, imi trebuia un organizator: calendar si mail. Iar Palm, legendar deja pentru ergonomie,  venea la un pret bun de Black Friday. Cred ca 100 de dolari in minus.

Stiam de cativa ani de Black Friday, sarbatoarea negotului american, traditional pusa imediat dupa o alta care se petrece in familie, Thanksgiving. Dar n-am pandit momentul cum facem acum si la noi si cum faceau americanii: pur si simplu m-am nimerit acolo.

Dar sa ma intorc la momentul meu arheologic: ce-am cumparat atunci cu aproximativ 300 de dolari? 

Pai 8 Mb de memorie. Ecran COLOR…)))) era primul intre organizerele Palm cu asa ceva. Suport pentru card SD (da, atat de vechi sunt!). Stylus (da, Samsung, n-ai inventat tu betisorul care intra in device!). Si un procesor single core, normal, la 33 Mhz. Motorola Dragonball se numea. Ce vremuri… 

Gasiti aici toata povestea lui, pentru cine e curios.

Dar de ce iti trebuia atunci asa ceva?  Pentru ca smartphone-ul inca nu aparuse. Asa arata telefonul meu din acea vreme (dreapta), un Ericsson T39, capabil sa se sincronizeze prin infrarosu cu Palm-ul si sa-i permita acestuia din urma sa descarce mail si chiar – minunea minunilor in 2001! – sa faca un pic de browsing pe net.

In materie de ergonomie insa, Palm-ul e cu mult superior unui Iphone din ziua de azi. Cele mai importante patru functii (calendar si mail intre ele, fireste) erau aici, cu butoane fizice la jumatate de secunda distanta. Stylusul recunostea scrisul foarte bine si aveai viteza mai buna decat ce scot eu acum pe tastatura virtuala. Iar battery life…

Stati jos, da?

Tinea si-o saptamana. Folosit zilnic!

De-aia unora le e si in ziua de azi dor de el. Mai mult decat atat, se poate inca gasi de vanzare in State. Pentru ca sunt cititoare de card si de coduri de bare care inca il folosesc – atat de stabil e sistemul de operare!

Dar imi mai iau unul, de Black Friday?

Nah. Altceva vanez vineri pe eMAG. Va spun atunci ce anume, ca nu vreau sa va inghesuiti si sa raman fara! 

Pana atunci, va recomand Ghidul de Black Friday, cu recomandari pentru a pune mana pe reduceri.

Apropos, aveti Genius? Daca nu, tot de BF, toți clienții care achiziționează serviciul premium eMAG Genius vor primi 18 luni de beneficii, la prețul de 12 luni, ducând astfel costul pe lună  la doar  5,5 lei, iar beneficiul de transport gratuit pentru membrii Genius va fi extins doar în ziua de Black Friday de la 250.000 produse la toate cele 4 milioane de produse disponibile la easybox, inclusiv ofertele Marketplace.

Eu ridic de la Easybox deja de vreun an. Anul asta, rețeaua e mai mare ca niciodată: 850 de unități de unde clienții pot să își ridice comanda. 

eMAG spun ca 54% dintre oameni sunt decisi sa cumpere anul asta de BF. Asa spune si sondajul de pe pagina mea de facebook. Va doresc sa va luati ceva care sa va tina cel putin cat m-a tinut pe mine Palm-ul!

Un material sustinut de eMAG.


There is no ads to display, Please add some

Lasă un răspuns