Ca sa nu mai puna mana pe cash, tot mai multi romani din diaspora trimit banii pe app-uri din telefon. Unul dintre operatorii de ultima generatie, TransferGo aduce acum si transferul direct pe card (P)

N-au mai putut sa vina toti, dar au compensat trimitand mai multi bani si pe platforme digitale mai simple. Cel putin asa se vede pe cifrele unui operator de transferuri de bani, pentru care volumul tranzacțiilor pe relația cu Romania a crescut cu 25% în primul semestru 2020. Cele mai importante cresteri s-au înregistrat cu Marea Britanie, Germania și țările nordice. 

Din iulie, TransferGO are si optiunea de transfer direct pe cardul destinatarului. E o facilitate suplimentară față de trimiterea fondurilor în contul IBAN. Măsura face transferul de bani mai simplu, fiind nevoie doar de datele de pe cardul de debit/credit pentru realizarea transferului. 

Screenshot 2020-07-15 at 08.40.58.png

Mă bucur să observ că, în această perioadă incertă, TransferGO crește rapid în preferințele clienților români din străinătate care trimit bani acasă. Volumul și numărul de tranzactii  cresc constant de la luna la luna din toate coridoarele către Romania”, spune Daumantas Dvilinskas, CEO și fondator TransferGO.

TransferGO a intuit din timp tendința din țările emergente de a “sări” peste serviciile bancare clasice, de la numerar, direct la aplicațiile instalate pe smartphone. Astfel, țări precum India, Turcia sau Ucraina au înregistrat creșteri semnificative. Pandemia a contribuit la asta: oamenii n-au mai dorit atat de mult sa puna mana pe cash. Asta și măsurile de izolare au determinat multe persoane să renunțe la serviciile de transfer clasice, bazate pe cash.

Screenshot 2020-07-15 at 08.41.27

TransferGO și-a lansat recent serviciile pe 11 noi piețe, inclusiv Japonia, Noua Zeelandă, Arabia Saudită, Singapore și Ghana. 

Recent, TransferGO a primit o finanțare de 10 milioane de dolari, după o creștere puternică de 30% în timpul măsurilor de izolare socială. În prezent, numărul clienților TransferGO a depășit două milioane.

TransferGo este o companie de transfer internațional de bani online, în timp real și la costuri mici, pentru persoanele care doresc să trimită bani familiilor lor, fără a plăti taxele mari percepute de bănci. Compania a fost înființată în 2012 de patru fondatori de origine lituaniană, iar sediul central se află în Londra, Marea Britanie. În prezent, compania are birouri și în Vilnius, Berlin, Istanbul și Varșovia. 


There is no ads to display, Please add some

Lasă un răspuns