Vesti bune din Italia: cazurile noi si decesele au inceput sa scada

Carantina functioneaza: asta e prima veste buna pe care o primim dupa trei saptamani de drama italiana: azi, atat numarul de cazuri cat si decesele au scazut sensibil fata de ieri.

Azi, numarul de decese a fost de 651 versus 793 ieri. 

Față de ieri, cand numărul infecțiilor noi a fost de 6557, azi ele au scazut la 3.957.

Cei vindecați au crescut cu 952 de persoane.

Numarul de pacienti in ATI a ajuns la 3.009 de pacienți – o crestere foarte modesta, care insa poate fi explicata si prin faptul ca oricum ATI-ul e plin in cele mai multe spitale din zonele rosii. “Nu lasati insa garda jos!” – avertizeaza autoritatile italiene.

Screenshot 2020-03-22 at 19.30.18.png

Asa arata azi cifrele, de remarcat ca daca Italia e pe panta de coborare, Spania e in urcare, fiind practic in urma Italiei cu vreo 7-10 zile. Spania a impus carantina mai tarziu si se poate astepta in continuare la cresterea pierderilor.

Screenshot 2020-03-22 at 19.26.05.png

Una peste alta, vestea buna e ca distantarea sociala merge. Fara tratamente minune si fara vaccin, e tot ce avem: disciplina de a nu-i infecta pe altii.

Un inceput mic de trend pozitiv se vedea si ieri la scara globala, in scaderea totala a numarului de cazuri: Screenshot 2020-03-22 at 19.36.24.png

E posibil ca totusi cazurile sa mai creasca zilele urmatoare, pe masura ce America incepe sa testeze, impreuna cu alte state europene care pana acum nu prea au avut cu ce.

Insa experienta Italiei e de urmat: statul in casa ajuta! Cum spune si acest primar dintr-o mica localitate de acolo, trebuie sa fii idiot sa nu intelegi asta!

 


There is no ads to display, Please add some

2 comentarii

  1. Acum sa vedem cati anestezisti la mia de locuitori si cate ventilatoare are Italia si cati avem noi ….. si inca ne jucam de-a carantina

  2. Foarte interesanta formularea ta: “E posibil ca totusi cazurile sa mai creasca zilele urmatoare, pe masura ce America incepe sa testeze, impreuna cu alte state europene care pana acum nu prea au avut cu ce.”

    Incepe sa testeze CE ANUME ? Si daca cumva e vorba de vaccin, de unde stii tu personal, ca o sa creasca ?
    Niste lamuriri ?

Lasă un răspuns