Am ales orasele pentru curatenie. Acum voi alegeti locul!

Treci pe langa locul asta in fiecare zi. Un zid e ingalbenit. Pavajul avea o alta culoare in copilaria ta. Intr-un colt, gramada de gunoi creste discret cu fiecare luna.

IMG_2094

Aici e o poza dintr-un oras pe care il iubesc: Herculane. Si dintr-un loc cu care timpul n-a fost simpatic. Si nici oamenii.

Sunt sigur ca sunt cateva la fel si-n orasul tau. Sigur, nu putem repara ziduri si pune geamuri. Dar putem face curatenie. Putem sa incercam sa dam un exemplu si sa facem un loc public azi murdar, asa cum era in zilele de care iti amintesti cu placere de el.

Ei bine, in primavara asta pregatesc iar 4 echipe de curatanie pentru 4 orase din Romania. Stiu, v-ati dorit mult mai multe, dar eu vad asta ca pe o samanta, ca pe un start si pentru altii care s-ar putea organiza local.

Am gasit (impreuna cu partenerii CIF) patru orase in care autoritatile locale ne dau voie sa facem asta (da, si asta e o conditie!).

Hai sa ne organizam un pic pentru ele: hai sa votam locul in care facem curat.

IMG_8106.JPG

Ideal unul in care o echipa de 6-10, hai 20 de oameni (eu aduc 6, restul sper ca voluntari) sa termine intr-un timp rezonabil, adica 2-3 ore. Exemplul de anul trecut din fotografie: Muzeul Principia din Alba Iulia, unde am curatat in jur si am spalat geamurile. Nu trebuie sa propunem un efort titanic, caci nimeni n-ar mai veni la o treaba de-o zi intr-un loc fara speranta.

Ce ne trebuie este un loc frumos si care merita sa straluceasca. Unul cunoscut in oras. Iconic? Poate zic prea mult, dar asta e ideea. Un loc de care sa te bucuri si tu cel care propune, dar si multi altii, in fiecare zi. Pe care, poate, sa-l pastrati asa cum e.

Votul si inscrierile pentru Iasi s-au finalizat – aici curatam platoul din fata Casei de Cultura a studentilor. Dar mai poti vota sau te poti inscrie pentru Sinaia, Oradea, Craiova.

Pentru a vota un loc de curatat, intra aici:

Sinaia https://bit.ly/2GuuF5R

Oradea https://bit.ly/2pGVut7

Craiova https://bit.ly/2GdAHnY

Pentru a intra in concursul care iti ofera un week-end la schimb cu 2-3 ore de munca la curatenie, da click aici:

https://bit.ly/2ujeFip

Si pentru a veni ca voluntar, chiar in orasul tau, aici sunt evenimentele:

http://bit.ly/2I3xetG

Gata de treaba? Hai, ca eu abia astept sa ne cunoastem!

IMG_8105.JPG


There is no ads to display, Please add some

Un comentariu

  1. Buna ziua! M-am înscris pentru Oradea in urma cu o săptămână dar nu am primit nici o confirmare, așa că mă mai inscrisei și azi. As vrea sa vin cu inca cinci persoane, familia mea, se poate? De fapt, mă gândesc să închiriez o locuinta pe durata acțiunii. O să vă sun să…negociem.Cu drag, Victorița Popescu, 0770704183

    Trimis din Yahoo Mail pe Android

Lasă un răspuns