De ce vreau de ziua mea o jucarie pentru Florin

Acum o saptamana si ceva am fost cu un copil la meci.

IMG_1873.JPGSi n-a fost vina Nationalei ca m-am uitat mai mult la el.

Pe teren, jucatorii nostri milionari alergau oarecum relaxati dupa mingea armenilor. In tribune, langa mine, un copil consuma mai multa energie decat ei sarind, foindu-se, mirandu-se, fluierand, strigand, concentrandu-se cu toti muschii incordati…

Fotbalistii au castigat cu 1-0. Dar doar Florin s-a calificat pentru Cupa Fericirii, in prima lui seara de meci intr-un stadion adevarat.

Mi-a spus ca nu mai vazuse un stadion dinauntru, d-apoi la tribuna VIP. Si, avand in vedere ca sta la o margine de Bucuresti, fix in partea cealalta a capitalei, cred ca nici pe dinafara.

De fapt, cred ca Florin a terminat meciul mai obosit decat toti jucatorii. Ei dadusera un gol, da. El insa traiese o experienta ca nicio alta. “A fost cea mai tare zi din viata mea”, mi-a spus. Cati jucatori si-au spus asta, unul altuia, la vestiare?

 

Florin a fost pe teren, dus de mana de Stanciu. A cantat imnul cu el. Il vedeti in imaginea de mai sus, ultimul din dreapta. Probabil cel mai norocos dintre acesti copii. Pentru ca Florin a ajuns la meci dintr-o intamplare.

Totul a pornit din momentul in care am primit cadou un bilet special, cu cateva zile inainte: unul de Escort Players, daruit de Bancpost. Si am decis sa-l daruiesc mai departe, dupa ce am cautat, cu ajutorul prietenilor de pe facebook, un copil necajit.

L-am gasit pe Florin. O poveste de Nationala Romaniei de Tristete, nu de fotbal: mama plecata de acasa la Targu Mures, unde are o alta familie. Tatal, pensionat si cu deficiente de vedere… si care ii creste, pe el si inca un frate, intr-o locuinta sociala.

“Salvati Copiii” au fost cei care l-au propus. Am avut zeci de nume si povesti. Stiti cum am ales? O grozavie de criteriu: dupa numarul de randuri scrise despre el. M-am gandit ca trebuie sa fie ceva special, daca cei care au grija de el isi fac atata timp sa-i puna povestea in scris.

La inceput a fost timid cu mine. Spre final, mi-a povestit cu un zambet larg cum i-a fost seara. Si le-a multumit celor de pe facebook ca pana la urma au ajuns la el.

 

Sambata asta implinesc 50 de ani. Si le-am spus tututor invitatilor mei la petrecere ca, dat fiind ca am dat in mintea copiilor, nu primesc cadou decat jucarii.

Una dintre ele e pentru Florin.

Copilul care mi-a incalzit inima rupand-o in acelasi timp.


There is no ads to display, Please add some

3 comentarii

  1. Si acest exemplu arata ca gesturi aparent mici ale noastre, pot face mari diferente in viata unor oameni din jurul nostru!…. -> Cand trecem pe langa o problema a altuia, sa ne gandim si actionam mai mult caci…dar din dar se face raiul!…. Implicarea este intotdeauna mai buna decat apatia, iar compasiunea decat indiferenta si schimbarile pozitive se vor vedea nu doar in viata celor pe care ii ajutam ci si in viata noastra, in felul in care privim lumea si pe noi in ea si va asigur ca o sa va simtiti mai bine, mai impliniti!! Alegeti deci implicarea si o sa vedeti diferenta in bine!!!…

Lasă un răspuns