Cand panzele fac corabia si hainele il fac si ele pe om

De departe, pe orizont, dintr-o barca cu panze nu vezi decat doua triunghiuri.

IMG_3621.JPG

Cel din fata, un pic arcuit, se numeste foc. Cel din spate, vela mare. Sau randa. Un marinar bun e ca un stilist: daca se uita la ele, de la distanta asta, stie daca se potrivesc cu barca, daca sunt bine asortate cu vantul, daca stau bine pe catarg.

La fel ca hainele pe om.

Cand ies pe mare nu ma uit prea atent la cum ma imbrac. Ideea e sa-mi fie cald si pe cat posibil sa raman uscat, ca sa ma pot concentra la hainele barcii…) Hainele mele sunt mai putin importante ca hainele ei.

IMG_4458.jpg

Se zice ca velele fac o barca – si da, e exact la fel ca la haine. Exista vele scumpe, cu insertii de carbon, care ar fi, daca vreti, echivalentul unei geci de sport Napapijri. Le vedeti aici, pe orizont si le recunoasteti usor: sunt cele mai inchise la culoare. Se muleaza pe vantul cel mai usor si trag barca inainte cu viteza.

IMG_4487.JPG

Si sunt vele obisnuite, cele albe din imaginea asta, dintr-un material de toata ziua, rezistent la drum si la soare si mai usor la portofel. Sa zicem echivalentul brandului Esprit. Sau Puma…))

IMG_3592.JPG

La fel ca orice om, barca are o garderoba sub punte. De acolo marinarii scot din cand in cand vele potrivite cu vantul. Una e cand ai vant lateral si alta cand ai vant din spate. Pentru asta, barca pe care o vedeti a ridicat o vela ca un balon, dintr-un material subtire, ca o geaca de alergare Adidas.

IMG_3610.JPG

O geaca de 50 de metri patrati…) O geaca ce-ti da increderea ca ajungi inaintea celorlalti intr-o cursa epouizanta de-o zi intreaga… Dar mai e ceva: vedeti curbura asta a randei?

IMG_3594.jpg

Toate unduirile panzei nu sunt intamplatoare: marinarul are la dispozitie 5-6 franghii de care trage pentru a modifca forma velei, ca sa foloseasca cat mai bine vantul.

Cine stie sa faca asta e un artist si un matematician in acelasi timp. Si da, asta ii da incredere pe mare ca va castiga o cursa sau pur si simplu ca va trece printr-o furtuna. Felul in care asezi hainele barcii pe catarg inseamna mai mult decat se vede de la distanta, de pe orizont. Velele fac barca.

Ei bine, despre asta e vorba si la hainele care il fac pe om. M-au provocat sa scriu despre ele cei e la Fashion Days: ce anume imi da increrede cand ma imbrac?

Ei bine, e la fel ca pe mare: hainele trebuie sa stea bine, fara cute si fara cocoloase la umeri. Sa spuna celor din jur ca ma pricep sa aleg culorile. Dar sa fie si confortabile si sa permita exact atata miscare cat am nevoie.

Pe mare, felul in care reglezi velele te deosebeste de ceilalti marinari in cursa. In bine sau in rau: asta vine din flerul si experienta ta. Pe uscat, cursa e continua si se numeste, simplu, viata sociala. Si da, la fel ca velele, hainele te duc inainte, cu vant slab sau puternic, doar in functie de cum stii sa le alegi si sa le potrivesti.

413135.png

Saptamana asta, v-ati ales hainele cu mine pe Fashion Days si va multumesc pentru asta. Sper sa va duca prin putine furtuni si prin multe zile cu soare. Si sa va dea increderea ca spun despre voi ce spun velele despre marinar:

Incrererea in tine vine din felul in care alegi!

Pe voi ce va face increzatori? https://goo.gl/DRLSv7

#wearconfidence // #orderconfidence #fashiondays

IMG_3603.JPG


There is no ads to display, Please add some

6 comentarii

  1. Oferta anului 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica si dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: afacere.profi.deacasa@gmail.com

Lasă un răspuns