De ce nu pot trai primarul fara Iphone7, spitalul fara Samsung Edge si satul fara MacBook Air?

Saptamana asta am dat peste o comoara: un voluntar si-a facut timp sa caute prin lista SEAP dupa achizitii publice mai neobisnuite.

Cum ar fi de exemplu niste Iphone 7 la primaria Caracal, organizate pe caprarii: cateva mai mici, unul baban (7 plus, Jet Black) si vreo doua Rose Gold, ca mai sunt si doamnele din institutie, probabil.

18492697_10155218159433608_2137049275_n.png

Ca sa nu se lase mai prejos, Spitalul Vulcan a cumparat Samgung Edge, pentru ca nimic nu spune mai bine “grija pentru pacient” decat un doctor sau un director (sau ambele) cu un telefon auriu de 2500 de ron. Coincidenta, cu cateva zile inainte de Craciunul trecut.

18516446_10155218952358608_2021173801_o-2.png

Dar cea mai gogonata poveste e la Peștișani, localitate din Gorj cu vreo 3 mii de locuitori unde s-au cumparat Iphone si Galaxy S8 de … 4000 de euro. Practic, cate 1 euro de cap de locuitor pentru 3-4 capete de la primarie.

18447222_10155253773614402_507090634424877129_n.jpg

Aici chiar e cu schepsis: pentru primar unul baban, Iphone 7 jet black (cea mai scumpa culoare), 256 Gb (cea mai scumpa memorie). Dar si inca unul ROSE GOLD pentru … ei bine, nu stim exact pentru cine.

Dar stati, ca aici povestea se complica. Stefan Craciunoiu spune ca a reusit sa vorbeasca cu primarul Cosmin Pigui:

“Mi-a spus că a achiziționat telefoanele (care n-au venit încă) și mi-a dat următoarea explicație: dânsul vine din mediul privat și știe cât de important este să folosești tehnologie de ultimă oră. Este chiar fan Apple, mai deține un Mac acasă și momentan telefoanele pe care le deține (un Apple și un Samsung tot de ultimă generație) au ecranele sparte. A mai spus că i se pare normal să cumpere astfel de device-uri deoarece a discutat și cu alți primari și toți folosesc tot astfel de terminale de ultimă generație.
Când i-am spus că nu mi se pare normal și mi se pare chiar o nesimțire ca o primărie de comună să facă astfel de achiziții a zis că un pic am dreptate și că mă înțelege (eu am dedus că dacă legea permite, se poate…). După asta a spus că a depus câteva proiecte foarte importante pentru comunitate și că va aduce foarte mulți bani în comună. I-am spus că sunt lucruri mult mai importante de făcut, că oamenii pleacă din comună la muncă în alte țări, că nu este canalizare și apă nicăieri. Mi-a spus că știe și că va face un afterschool și un centru pentru bătrâni, toate pe fonduri europene. I-am spus că fostul primar a ajuns la pușcărie pentru că a făcut ilegalități. El mi-a răspuns că știe dar că cel dinaintea lui a fost prea lacom…
Concluzia: am pierdut o oră de muncă, bani că am sunat din Germania și energie. Mai mult mi-am stricat și dispoziția, aflând că nu pot face nimic mai mult…” spune Stefan.

Dar lista e mai lunga. Abia i-am dat cep.

Cine si-a mai luat ultimul model de Iphone 7 256 Jet Black (al dreacului, culoarea bastanilor, parca sunt vorbiti!)? Comuna Remetea Chioarului, care a avut nevoie si de un MacBook Air de 13 inchi. Si de un S8 cu ecranul cel mai mare! (aveti niste printcreen-uri mai jos, odata cu scarba mea!)
Si acum o intrebare simpla. Stiu ca e legal, mah, stiu ca nu aveti nicio problema cu potera… intreb doar atat: e frumos? E moral?

E … cum, sa zic… normal intr-o tara atat de saraca?

Multumiri Marian G. si Florin P. pentru investigatii!
Com. Remetea.png

There is no ads to display, Please add some

4 comentarii

  1. Acesta e modelul cam in toate institutiile publice,cretinii inca n-au priceput ca rolul lor in acele functii este de a da ceva comunitatilor si nu de a se inbuiba peste masura.
    Pun pariu ca multi dintre ei nici nu le folosesc intr-o masura adecvata dar impotenta functionala si-o arata in aceste moduri.

  2. Problema e ca asa ceva e legal.Ca nu exista echipament standard si ca ei decid singuri ce sa isi cumpere. Problema e ca au access la buget. Si nu sunt separate aceste lucruri.

  3. Toată această explozie de contestare a Familiei, unul dintre ultimele bastioane – alături de Biserică – în calea topirii societății într-un creuzet globalizant, inert, visat de elitele corporatocrate (care sprijină masiv financiar această nouă revoluție culturală), nu ar fi existat dacă cei peste 3 milioane de cetățeni nu ar fi semnat pentru Referendum. Este o ultimă centură de siguranță care poate să asigure spațiul de normalitate dat de acest cadru firesc în care copilul învață gramatica socială, în care își formează personalitatea pentru tot parcursul vieții. Agresiva contestare a firescului, fără precedent la noi, nu demonstrează decât că poporul a avut instincte bune atunci când a hotărât că Familia trebuie securizată în fața valului ideologic sexo-marxist, partea culturală a Noii Ordini Mondiale. Cât timp încă mai există mijloace constituționale (iar un referendum reprezinta chiar chintesența democrației) pentru stoparea experimentelor sociale utopice, acestea trebuie folosite, chiar dacă sunt semnalate parșiv de către activiștii globaliști, ca instrumente de „reprimare a iubirii”. Esența ideologiei LGBT fiind una totalitară, tot ceea ce-i incomodează pe acești revoluționari este exprimarea democratică, pe care ar suprima-o imediat, dacă ar avea putința. Diversiunile promovate de Lucian Mîndruță și restul activiștilor globaliști din presă, de tipul „tema Coaliției pentru Familie e una care aparține propagandei ruse”, sunt deja poncifuri răsuflate, lozinci folosite în toate luptele duse împotriva barajului opus de apărătorii ordinii naturale, inclusiv în SUA, împotriva acestui asalt morbid dat de ideologii revoluționari asupra societății. Ca o concluzie, noua modă preluată din Vest, aceea de a justifica amoralitatea folosind Evanghelia, este ultima fiță în materie ideologică de la noi. Dar este atât de insolentă, grotescă și extravagantă, încât probabil că și dracu’ își ia notițe de la acești nelegiuiți.

Lasă un răspuns