Partidele de azi nu stiu sa faca guverne cinstite. La ce bun anticipatele?

Am ras o singura data azi. Cand am auzit de la Iohannis ca nici un partid nu vrea sa dea un premier si-un guvern. Probabil ca nici unul n-are oameni care sa se abtina sa fure.

Dar dincolo de asta, eu ma pregatesc, conform traditiei de noiembrie, sa fiu din nou dezamagit de presedintele pe care l-am ales.

Cam asta s-a vazut de la mine. Omorati-ma cu pancarte daca n-am inteles bine Presedintele Iohannis, deja perfect integrat de un an in sistemul politic pe care il detesta o tara intreaga i-a primit pentru consultari pe oamenii care vor sa scape … da, exact de sistemul asta.

Si nu doar pentru ca a iesit de acolo sa ne spuna ca anticipatele sunt solutia cea mai buna. (ca asta e si varianta PNL, e doar o coincidenta).

Anticipate deci.

Bun. Si ce fac cei care vor o voce in politica?

Pai, ghinion, tre’ sa aleaga dintre partidele actuale. Si daca vrem sa avem un cuvant de spus, sa intram in ele. Cum s-ar zice, daca dorim sex, trebuie neaparat sa ne lasam violati de niste brute.

Sau sa ne gasim parteneri, noaptea, pe strada pustie a celor 2-3 luni care au mai ramas pana acolo.

Nu mai zic de boicotul televiziunilor, controlate de partide: cum vor face independentii sa-i de la o parte pe Mortii Vii de prin talk-show-uri?

Nu uitati: in pietele astea pline de oameni, cat de frumoase sunt ele, nu sunt toti oamenii. In pietele a 10 orase din Romania sunt maxim 100.000 de oameni. Dintre ei trebuie sa cunoastem, sa intelegem si sa votam 10.000. In conditiile in care restul oamenilor, cei ramasi in casa, isi iau informatiile de la SISTEM TV, cea mai mare televiziune din Romania, impartita pe caprarii si cu diverse nume de scena.

Nu. Nu sunt de acord cu anticipate. Astept de la presedinte nominalizarea unui guvern neutru, cu tehnocrati, pe care partidele sa-l voteze. Care sa gestioneze lucrurile pana in toamna viitoare. Ca oamenii sa aiba timp, nu doar sa aiba o scuza.

Avem nevoie ca pana atunci energia asta sa fie tinuta in viata de un guvern de oameni de buna credinta. Si daca pana intr-un an nu facem nimic, sa vina PNL-ul si sa ne faca cu mana de la balconul din Piata Victoriei.

Macar sa fie vina poporului, daca nu se poate organiza sa-si apere interesele.

Macar sa ne palmuim in oglinda, decat sa iesim iar in strada, bezmetici, in cautarea unei cauze mai bune decat noi.


There is no ads to display, Please add some

3 comentarii

  1. si ia zi domnule mindruta, a fost misto, ca la bucuresti, sau nasol, ca la cluj?
    din pacate, dupa oameni ca dumneata se iau alti oameni, care chiar cred ce scrii, nestiind ca nici dumneata nu crezi ca scrii. o zi buna. un ziarist.

Lasă un răspuns