citat Cine finanteaza propaganda straina de pe site-urile fantoma in limba romana?

Saptamana asta a fost un adevarat recital al propagandei care isi propune un lucru simplu: sa-i faca pe romani sa-i urasca pe arabi (si pe straini in general) si sa-i aduca la un nationalism online isteric.

Modul de operare: stiri false sau scoase din context pe site-uri de care nimeni n-a auzit pana ieri.

Tipul de stire: stire machiata, bazata pe un fapt real vechi sau scos din context. Pana acum cateva zile aceam arabul neciopliti sau necivilizat, jihadist, care ameninta ca ne cucereste. De azi, chiar stiri inventate cu ciocniri intre arabi si romani.

Cel mai teribil exemplu este un fake news bazat pe fotografii din alte locatii si stiri inventate: cica niste sirieni ar fi fost batuti de romi la Timisoara. Link-ul video duce intr-un video care n-are nici o legatura cu stirea. Care si ea e falsa. Iat-o.

http://aflasitu.ro/sirieni-batuti-de-rromi-in-timisoara-duceti-va-la-voi-acolo-n-aveti-ce-cauta-in-romania-noastra/

Acelasi site vorbeste despre un atac al suporterilor U Cluj asupra unui grup de sirieni. Inutil sa spunem ca si aici povestea e falsa.

http://aflasitu.ro/suporterii-la-u-cluj-au-atacat-un-grup-de-sirieni-plecati-de-aici-cat-mai-puteti/

Un alt site specializat in de-astea vorbeste despre povestea tragica a unor calugarite evacuate ca sa fie instalati in locul lor, in manastire, niste refugiati. Titlul induce in eroare: maicutele sunt de fapt in Elvetia si nu exista nici o dovada ca vin refugiatii.

http://infoalert.ro/2015/09/14/o-manastire-romaneasca-de-maicute-va-fi-evacuata-pentru-a-primi-imigranti-musulmani/

Acelasi site e plin de texte anti-musulmane, preluate din stiri reale, dar tratate in aceeasi retorica a urii.

Inca o stire de ultima ora: pe liveleak avem pasamite un video in care refugiatii s-ar incaiera intr-un oras german:

http://www.liveleak.com/view?i=bae_1442189286

Dar… stati asa: ce oras? Ce stim despre asta? De unde stim ca a fost ieri? Nu stim. O fi adevarat? Nu conteaza mult. Pentru ca avem o informatie mai interesanta: username-ul proprietarului contului de pe care s-a dat share.

http://www.liveleak.com/c/P700Granit

Acelasi domn P700 Granit posta acum cateva zile un video in care Putin era primit ca un erou in Crimeea ocupata:

http://www.liveleak.com/view?i=8ae_1442160887

Comentariul suna cam asa: “sa nu mai zica tatarii nimic, Putin e un rockstar!”. Iata. Propagandist.  Nici n-a fost greu sa-l prinzi. Dar iti trebuie totusi un sfert de ora, iar romanul n-are timp, da share la emotie si merge mai departe, fara sa stie ca e un accesoriu al unui ins dubios, despre care nu stie nimic.

Un alt site pare a fi purtator de cuvant al propagandei rusesti, cu texte din Putin despre lumea islamica, cu puneri la punct ale Occidentului venite din partea civilizatiei ruse “intelepte”.

http://www.expunere.com/putin-avertizeaza-lumea-islamica.html

Tot aici, un autor de eseuri si admin lanseaza si teoria ca America are nevoie de un razboi major in Europa.

http://www.expunere.com/de-ce-are-nevoie-america-de-un-razboi-major-in-europa-dorinta-americanilor-de-a-incepe-un-razboi-in-europa-este-pentru-a-si-salva-economia.htm

Si tot din acest site aflam vestea tragica (dezvaluita de un rus bun, ca asa sunt rusii, buni si vorbareti) ca in Germania jihadistii au deja ingropate armele.

http://www.expunere.com/eveniment-adevarul-despre-invazia-refugiatilor-de-ce-vor-toti-in-germania-dezvaluirile-socante-ale-unui-fost-membru-al-trupelor-speciale-sovietice-in-germania-este-ingropat.html

Acelasi site a promovat o stire dovedita a fi fake, aceea cu armele descoperite in Grecia si care ar fi fost destinate refugiatlor.

http://www.expunere.com/video-armament-si-munitie-in-containerele-cu-ajutoare-pentru-refugiatii-din-grecia.html

De fapt, armele astea se duceau fix in Libia, dar nimeni n-a avut curiozitatea in Romania sa citeasca presa greceasca. Eu am aflat din Kathimerini. Si nu stiu greaca.

Acelasi admin al acestui site promoveaza pe facebook un partid nou-noutz, Partidul Noua Romanie. In statut, partidul isi propune printre altele…”Dezvoltarea sistemului antirachetă și menținerea unui dialog permanent și deschis cu vecinii tradiționali dar și cu Federația Rusă.”

Tot prin statut, “PNR va relua dialogul cu Federaţia Rusă pentru recuperarea Tezaurului, sau a contravalorii acestuia.”

Eu zic ca dialogul a inceput deja. Ca Rusia si propaganda ei vorbesc, iar romanii dau like si share. De multe ori, fara sa stie ce fac.

Azi, de exemplu, dau share la un mesaj care vine perfect pe acest pamant proaspat semanat cu samanta urii: politicianul ortodoxist Diaconu se opune “islamizarii Romaniei”

Asta e problema cu facebook-ul, in care toata lumea a devenit jurnalist: nu toata lumea stie ca o informatie trebuie verificata din trei surse. Si ca un indemn aparent patriotic nu e neaparat nici in interesul Romaniei, nici al tau personal. Si ca, pana la urma, toata povestea e construita magistral ca, sub presiunea fricii de strainul imaginar sa ne apropie artificial de nea’ Ivan. “Amicul” democratiei…

Si, la final, o intrebare: din ce traiesc aceste site-uri de propaganda?

Cand presa moare, cine plateste ca in locul ei sa se ridice un zombie?


There is no ads to display, Please add some

73 de comentarii

 1. Nu te supara, dumneata dle Mandruta probabil nu esti crestin . Numai un pagan poate asita pasiv la islamizarea Europei .Prostiii de francezi, englezi, nemti etc. toti “corecti politic” au inghitit rahatul politritucilor si acum se tem sa mai iasa din casa . Oare romanii sa fie la fel de tampiti ? Se pare ca unii ..da..Va rog vizitati filmul documentar EUROPA ULTIMA REDUTA , apoi vorbiti …

 2. Mândruță probabil e creştin. Dar dacă probabil eşti creştin nu trebuie sigur să fii tare cretin. Asta voia să ne spună Mândruță, dar tu antecomentatorule nu aveai cum să p(e)r(i)cepi. Nici eu nu mor de dragul musulmanilor.Apreciz declarația şi fermitatea cu care Putin îşi apără interesul național. La fel şi măsurile luate de premierul ungar, dar nu pun botul la toate gogorițele şi nici nu construiesc un zid la care să-i pun pe toți islamicii.
  Şi dacă tot ziceți că sunteți creştini nu uitați ca probabil… să zâmbiți.

 3. Tu de cine ești plătit ? De americani … De “democrații vestici” ? Numai are voie omul sa aibă o părere ca hopa e asociat unei tabere !!!! Dacă vreți refugiați mulsumani luării la voi acasă și răspunderii ei !!!

  • Domnule Costel cel mai propabil un propagandist rus platit de Kremlin.
   Ia vezi tu la tine in Rusica daca ai o parere opusa regimului Putin sa vezi cum te baga ei in tabara cu nazistii, evreii, teroristii, CIA si tot felul.
   Din cele cateva (si putine) site-uri pe care domnul Mandruta le-a enumerat pot sa iti spun despre renumitul LiveLeak.com ca a fost cumparat chiar de RTV printr-un intermediar din Anglia.
   Si ca sa vezi dupa achizitie pe acel 90% din utilizatori, peste noapte au devenit rusi/rusofili care posteaza NUMAI stiri elogiatoare la adresa taticului Vladimir un comenteaza tot ei si bineinteles unde esti CENZURAT sau blocat daca ai o parere diferita.
   Asa ca sa ne scutesti de reactia ta pseudo-democrata ca nu ai tu voie sa ai o parere. NU PRIETENE, NU AI VOIE! Pentru ca astia pe care ii lauzi tu te-ar baga in puscarie 50 de ani ca ai zis ceva de Putin si de neamul lor.

 4. Nici nu mai sti ce sa crezi traim in-ro permanenta minciuna din partea presei aservite din partea moderatorilor dirijati cit si mai ales din partea onor guvernantilor nostri care nu tin cont de populatie si de nevoile lor in acest caz sa apelam la biserica dar si aceasta nea dezamagit , oare la cine sa mai asteptam intelegere ?

 5. Mandruta,minti cu nerusinare!Maicutele si preotul din Elvetia chiar au fost evacuati pentru a face loc refugiatilor,dar tu,ca un mincinos,stii doar sa manipulezi.Stiu direct de la preotul lor ca au fost evacuati.

Lasă un răspuns