citat Cum ne-au invatat politicienii sa ne buzunarim copiii

De curand, PSD si PNL au anuntat pompos un pact pentru Bucuresti: cum ar veni s-au decis impreuna sa administreze mai bine orasul pe care reprezentantii lor din ultimii 20 de ani l-au furat separat.
Pai daca tot s-au inteles, ar trebui sa inceapa prin a-si retrage coruptii din posturi, de acolo de unde strang zilele astea banii pentru campania de la anul!
Daca s-au inteles, atunci poate ca e momentul sa inceteze sa-i mai invete pe cetateni cum sa fure impreuna cu ei. Pentru ca subventiile, de la caldura si pana la stransul gunoiului sunt tot un fel de furt, din buzunarul unora care tac azi si platesc maine. Si la fel si investitiile pentru care tara n-are bani, dar are, prin minune primaria!
Asta e de fapt ce e cumplit la partidele noastre: iresponsabilitatea cu care promit, contra voturi, banii altora. “Va dam, va facem, va cumparam” ar trebui sa fie articol in Codul Penal, nu promisiune de campanie. Mai ales cand se si implineste!
Si daca tot s-au inteles, partidele astea ar trebui sa faca urmatorul lucru: sa inchida mecanismul cel mai toxic, prin care cetateanul a ajuns sa bage mana in buzunarul propriilor copii.  E de notorietate Bucurestiul, unde tramvaiele si alte acareturi cumparate acum 10 ani vor fi platite peste inca 10, cu banii urmatoarei generatii de prosti, dar multi si mai ales alegatori. Dar ca Capitala (cacofonia e inadins) sunt multe alte localitati.
Mecanismul e simplu:
1. Primaria ia credit
(garantand cu faptul ca e primarie si are un milion de cetateni de muls, dupa aceea.)
2. Primaria cumpara sau construieste ceva
(de la tramvai si pana la servicii de strans mana in usa sau pasaje de aici si pana la urmatorul ambuteiaj)
3. Primarul si consilierii isi iau cota parte
(prin metoda para’ndarat, de la firma vanzatoare).
4. Orasul ramane cu datoria, platita de obicei de urmatoarea generatie.
(rostogolita din cand in cand cu credit la banca, care si ea cred ca mai plateste un comision ca sa ia afacerea).
In 25 de ani, de la datorii zero, orasele noastre au ajuns la sute de milioane de euro. Iar partidele si sefii lor care au inventat mecanismul stiu asta.
 
Daca ar avea un pic de onestitate, viziune si patriotism, ar incepe campania cu aceasta poveste, cu scuze si cu un scuipat lung si cu sete, in oglinda.

There is no ads to display, Please add some

Lasă un răspuns