Inima mea a fost in Piata si mintea a scris dupa dictare

Nu e muzica, dar inima fiecaruia canta.

Nu e site de dating, dar fiecare gaseste pe cineva de care sa se indragosteasca. Platonic.

Nu e loc de dat cu capul, dar fiecare are un cucui virtual, pe mijlocul fruntii: acolo unde l-a pupat mama cand era mic si i-a urat sa se faca mare si frumos. Uite ca pana la urma s-a implinit!

img_6716
Piata Victoriei e Woodstock-ul fara trupe al generatiei lor (15-35). Desi, la o adica, ar fi cel mai tare concert ever, la cati artisti sunt in piata. Piata Victoriei e drumul amintirilor pentru generatia noastra ( peste 40 si pana la capat…). Piata Victoriei e locul in care se joaca poate cei care vor conduce Romania in 2050. Da, sunt copiii care se dau pe derdelus in fata la Muzeul Antipa.

Dar dincolo de toate, Piata Victoriei e virus. E Gripa Aviara a pasarilor care au scapat din colivie. E o molima care s-a intins in orase in care cel mai mare miting de protest a fost, pana saptamana trecuta, o intalnire intre trei insi suparati, la o bere.

Pe bune? Pitesti, 1500 de oameni? Baia Mare? Bistrita? Alba Iulia? Mii de oameni in orase in stingerea se da la 10. In care aia 100 de lei in plus la pensie sau salariu chiar sunt lumina de la capatul tunelului creditelor, hainelor carpite si necazurilor.

La Deva, de exemplu, cel mai mare protest organizat de PSD, impotriva PDL a strans 100 de oameni in 2010. Acum au fost de 10 ori pe atat. Organizat de cine? De nimeni. Nimeni Ionescu, un roman revoltat generic, exact ca marca aia de la Mega: 365.

Protestul e termen de cautare pe google. Dar protestul e loc de cautare in fiecare dintre noi. De ce-au venit oamenii? Si cum au trecut de la furia din primele zile, mocnita si eliberatoare de inhibitii la zen-ul de acum? La fericirea pe care o vezi in fiecare, in fiecare seara, in fiecare zambet?

Cum?

Au realizat cat de multi sunt cei care gandeau la fel, traiau la fel, sperau la fel pentru Romania?

Asta stiau deja. Ce nu stiau e cum arata in carne si oase. Cum se simte cand se strang la un loc. Cum se aude cand scandeaza impreuna.

Prizonieri in Bula Facebook. Eliberati. Si care se imbratiseaza.

Asta e de fapt Piata Victoriei in ultimele seri:

O uriasa imbratisare.

Asa ca draga domnule Grindeanu, puteti sa aveti si 10 milioane de voturi: aia raman pe veci spectatorii vietilor noastre si ale lor.

Pentru ca aici, in Piata Bucurestiului si-a Clujului si-a Sibiului, aici in Piata Oradei si-a Craiovei, a Constantei si-a Iasiului, da, Iasiului…

…aici sunt jucatorii!

Iar victoria lor nu sta in scorul de la final.

Victoria lor e chiar faptul ca se lupta.

 


There is no ads to display, Please add some

6 comentarii

  1. Tot aici suntem, javrelor! Am haine groase, am ceai in termos, si eu, si sotia mea, si toti prietenii mei! Vom fi aici pana voi nu veti mai fi! Sibiul rezista! Suntem cu ochii pe voi! Multumim, Lucian!

  2. De dorit ar fi sa se abroge ordonanta, de asemenea de dorit ar fi ca Iohannis sa nu incerce sa aduca PNL la putere pe alte cai (forta strazii), daca nu a fost sa fie prin votul democratic.

Lasă un răspuns