De ce nu merita sa-i conduci pe romani?

Pentru ca te platesc foarte prost cand esti cinstit. Si pentru ca nu te pedepsesc cine stie ce (nici macar moral) cand ii furi.

Dati-mi voie, dragilor, sa introduc un concept socant pentru populisti: 

Salariile pentru functii de demnitar in Romania sunt execrabile! 

De asta avem ministri prosti si/sau ticalosi. Si tot mai des ambele.

Pentru ca nimeni (care se pricepe) nu vrea sa conduca o tara care iti explica cum e patriotic sa accepti 2000 de euro salariul de ministru, cand tu, daca ESTI ATAT DE BUN INCAT SA MERITI FUNCTIA AIA probabil ca faci 10.000 de euro in privat.

“Cum? Salariile demnitarilor sunt prea mici? Aberezi, Mindruta! Cum sa fie prea mici, cand sunt niste hoti si imbuibati, tu n-ai vazut ce masini si ce vile au?”

EXACT! Tocmai ca am vazut. La salariile pe care Romania le da demnitarilor ei NU VIN OAMENI CINSTITI.

Mai rau, nu vin nici aia competenti!

Vin oameni care se prefac multumiti de banii aia, care te mint, draga poporule, si care dupa aia baga in buzunar milioane din comisioane, spagi si invarteli.

Si care probabil ca isi aprind trabucurile cu salariul matale.

In acest moment, poate nu esti la curent, draga popor, un manager bun face intre 5000 si 15.000 pe luna. Euro. Zic manager, nu om de afaceri, care probabil ca poate castiga mult mai mult.

De curiozitate: crezi ca banii aia ii ia ca minte, fura si pacaleste pe altii?

De cele mai multe ori nu, orice ar spune legendele populiste, pe care le consumi ca pe un ceai cald, sa-ti oblojeasca ratarile. Banii aia ii ia pentru ca e in stare sa organizeze treaba atat de bine incat departamentul / compania lui sa faca de 10 ori mai mult.

Ce zici, n-ai vrea setul ala de calitati in fruntea Romaniei?

Ai vrea? 

Atunci trebuie sa te obisnuiesti sa le platesti. Cat fac!

In loc sa dai pensii de 20.000 de mii de euro UNOR FOSTI, n-ar fi mai inteligent sa ii cheltui pe salariile unora ACTUALI, care se si pricep?

Da. Hai, nu 20.000. Dar macar 10.000. Si nu, nu din comitete si consilii de administratie semi-fictive. Pentru ca nici asta nu e onest. Pur si simplu salariu.

In felul asta ar intra si oameni mai buni in politica: nu, nu ca se imbogateasca. Ci ca sa poata trai in continuare ca pana acum, servindu-si si patria.

Cum, ce zici? Omul obisnuit castiga 2000 de lei pe luna si nu se mai plange?

Pai asta e problema. Ca nu se plange. Si nici nu se gandeste. Si in loc sa faca ceva, in loc sa vrea sa urce si el, prefera sa accepte sa-i coboare pe altii.

De-asta suntem aici. 

Platim putin competenta. Si sarbatorim in locul ei, in piata publica, impostura si hotia. 

“Cat dai, atata face” spunea pe vremuri o zicala populara.

Nu inteleg de ce-o aplicam cu sfintenie la masini si niciodata la politicieni!


There is no ads to display, Please add some

3 comentarii

  1. Aoleeuu, Mindrutza, ”salarii execrabile” zici dmnta!? execrable este articolul dmnta!ma rog, subiectul lui + ”pozitia misionarului” careia ii faci laudatio… Ce oi fi u, avatar?! N-ai pic de indurare ptr cei care au muncit tara asta?! Ce cred ca e cu aevatrat periculos in dmnta nu e ca scrii, cum se zice, la comanda, ci ca scrii din convingere! Adica astia, niste neica nimeni, sunt bolnavi de turbare sa se falesaca, ca vor avea si ei in cv, faptul ca a ocupat vreun portofoliu de minitsru, + ca dimpreuna cu ”mentorii ” ne calaresc cu rindul, si dmnta te faci ca nu pricepi?! Bai baiatule, esti si dmnta om matur (eufemism ptr batrin), chiar nu esti in stare sa pricepi mizeria (umana)din jur, straduieste-te sa iscodesti mai amanuntit sau vrei sa iti detalieze altul nenorocirea acestei tari?!

  2. Sperante desarte, dom’le. Daca va inchipuiti ca bunastarea si fericirea tarii sta in cuantumul salariului politicienilor, va inselati. Caracterele nu se cauta la portofel.
    Pe de alta parte, dvs. incurcati business-ul cu idealul, caci politica tine de ideal, nu de afaceri si profesie. Sau asa ar fi normal sa fie.

    Poate ca normal ar fi ca alesii nostri sa nu ia nici macar leafa, sa-si faca treaba pentru care au fost votati pro bono, asemeni ministrului Sanatatii, al mai bun samaritean pe care sistemul romanesc de sanatate l-a avut vreodata.

  3. Lucian, putin cu intarziere vin si eu. Ideea ta este corecta 100% si, da, daca o folosim la masini, telefoane si haine, de ce nu o aplicam si la conducatori??!! DAR, tu te-ai intrebat daca ea se aplica macar in PRIVAT, la companii, inclusiv multinationale? Serios acum. Si inca ceva: ea ar fi eficienta daca ADN-ul acestui popor ar suferi modificari, altfel doar va stimula lupta pt ciolan!! Dar un ciolan de ala si mai mare.

Lasă un răspuns