Atentiune studenti IT-isti: se da un bilet de Shenzen, la schimb cu un pic de invatat in timpul liber

(P) Inveti la o academie online. Obtii certificari in retelistica si cloud. Si-apoi poti merge mai departe la o competitie globala, la Shenzen. 

Povestea e pusa in miscare de Huawei Enterprise, care a inceput in noiembrie programul HAINA – Huawei Authorized Information and Network Academy. La startul de la Iasi a fost lume multa si interesata in sala, asa ca numarul de inscrisi ma astept sa fie mare – si concurenta semnificativa pentru finala din China.

Huawei ICT Competition Romania 2018-2019 opening ceremony-2018.11.2.001.jpeg

Care e povestea, pe larg: Huawei oferă studenților români ocazia de a obține, în mod gratuit, competențe și certificări aliniate la standardele internaționale în domeniile de rețelistică și Cloud, prin intermediul unei platforme de cursuri online pe site-ul http://www.huaweiacad.com. 

Cei care trec de cursurile astea si si obțin certificări vor avea ocazia să se înscrie și la competiția internațională Huawei ICT Competition. Finala națională va fi in Iași, în luna martie 2019, urmata de finala internațională în Shenzen, in luna iunie 2019.

Echipamentele pentru primul laborator HAINA din România au fost oferite de compania Huawei către Facultatea de Automatică și Calculatoare din Iași. Pana acum, 21 de studenți au parcurs deja modulele HCNA Storage și HCNA R&S si se pregatesc pentru certificare. Unul dintre obiectivele Huawei pentru acest program este acela de a oferi cel puțin 20 de certificări anual.

Huawei ICT Competition@ Iasi-2.jpg

” În contextul în care inovația este una dintre valorile companiei Huawei, divizia Enterprise dezvoltă tehnologii de ultimă generație precum SDN (Software-Defined Networking), Cloud, Big Data și IoT cu scopul de a construi o platformă deschisă, un mediu în care să educăm și să pregătim generații viitoare de specialiști în domenii vitale.”, spune Kevin Liu, CEO Huawei România.

Huawei ICT Competition face parte dintr-un proiect educațional care a ajuns, in ediția 2017-2018 să găzduiască, la nivel global peste 40.000 studenți, 800 instituții superioare de invățământ din 32 de țări.

Huawei-ICT-Competition-la-Iasi-1-800x450.jpg

Această competiție are loc pentru prima data în România si participa in ea studenti din 12 universități.

Competiția are 3 etape – cea de înregistrare a studenților și învățare, desfășurată online, în perioada noiembrie 2018 – ianuarie 2019,  etapa de certificare online, in perioada ianuarie – februarie 2019, după care, în funcție de scorurile obținute, o parte dintre studenți se vor califica pentru competiția națională, desfășurată la Iași, in luna martie 2019.

Huawei @ Iasi-77.jpg

”Huawei Enterprise a introdus conceptul HAINA un sistem de certificare recunoscut și foarte apreciat la nivelul industriei IT&C globale pentru a forma viitori profesioniști în domeniul IT&C și pentru a crea un ecosistem de talente. Huawei lucrează, încă din 2015 alături de partenerii autorizați pentru a dezvolta acest tip de program în cadrul căruia studenții sunt încurajați și stimulați să își completeze nivelul educațional și să obțină certificări în nișe foarte importante în zone de rețelistică (Routing & Switching, WLAN, securitate), cloud (procesare, stocare, cloud computing, big data), IoT și Inteligență Artificială.”, spune  Vlad Doicaru, Director Afaceri  Publice, Huawei România.

Daca nu stiati la ce companie ne referim (sau daca n-aveti inca un telefon de-ale ei), trebuie sa stiti ca Huawei este un furnizor mondial de top în domeniul soluțiilor tehnologiei de informații și comunicare (ICT). Deci nu doar terminale, ci si rețelele telecom și de companie, dispozitive și cloud computing. Sunt 180.000 de angajați Huawei, care deservesc peste o treime din populația lumii. Fondată în 1987, Huawei este o companie privată deținută integral de către angajații săi. 

Iata si cursurile disponibile la HAINA:

Competență  Curs  Certificare Huawei
rețelistică Routing & switching HCNA – R&S
WLAN HCNA – WLAN
Securitatea rețelei HCNA – Security
Tehnologia informației Stocare HCNA – Storage
Cloud HCNA – Cloud
Big Data HCNA – Big Data
Management IT Introducere ITC HCNA – Applicable

Bafta, sa va vad la Shenzen!


There is no ads to display, Please add some

Un comentariu

Lasă un răspuns