Kakai Komedia! Circul din Moscova prezinta un numar extraordinar de dresura de oameni

Alegerile din Rusia au inceput la gradinita. Cei mai in varsta dintre noi recunosc adierea retro a cultului personalitatii.

2

In imaginile astea, copiii de gradinita au organizat propriile alegeri, inainte de cele oficiale. Nu e clar dac-au avut si candidat de la opozitie, dar e absolut clar c-a castigat Putin. Pe locul 2, Prostul Gust, candidat independent, a fost foarte aproape.

1.png

In orasul asta au fost nevoiti sa puna o masina de militie langa afisul cu Putin. Or fi fost oamenii mai suparati acolo, o fi injurat, nu le-o fi dat votca…?

Un site de media ne-guvernamental a prezentat duminica seara un clip in care diversi oameni (din comisia electorala sau din afara) indeasa urnele cu voturi, sa le iasa la socoteala. Miza lui Putin nu e daca iese presedinte (s-a asigurat de asta din timp, prin eliminarea fizica sau legala a oricaror alternative reale). Miza e sa iasa cu multe voturi, sa poata sa spuna ca norodul e in spatele lui.

Asa ca acolitii indeasa hartii, sa le iasa mujicii la socoteala. Chiar si aia morti!

“Aici sunt prezentate mai multe înregistrări de la secțiile din Nahodka, Liuberțî, Saratov, Daghestan, Mahachkala, Groznîi, Kirov, etc. Așadar, alegerile prezidențiale din Rusia din 18 martie s-au fraudat de la est la vest. Rușii acceptă asta deoarece consideră că respectivele fraude oricum nu schimbă rezultatul final. Doamna din imagine spune că fiul său, Vladimir Sedakov, deși este mort de peste două decenii, participă la vot de 14 ani!”

(Merci, Nicolae Tibrigan pentru traducere)

Dar totul e bine cand se termina cu bine, nu? Nu. Totul e bine cand se termina cu burta plina.

Aici, modelul romanesc al micilor cu bere e inlocuit de varianta ruseasca: carnati, sunca si alte delicatese. Desi s-ar zice ca umflata din poza nu mai are nevoie de inca o imbucatura, na, femeia se indoapa, ca doar a votat si merita, nu?

Dar sunt si altii care nu inghit salamul oficial. Tot pe facebook au aparut fotografii cu buletine de vot mazgalite, amenintari, glume (Pisica-Pirat e de fapt Putin-Sobceak, o pseudo-candidata de opozitie), instructiuni de cum sa iti invalidezi buletinul de vot sau pur si simplu amenintari. Un buletin de vot contine textul “Crimeea-Ucraina” (merci Mikhaela pentru traducere!)

 

Finalul e simplu si previzibil: oricum ai vota, iese Putin. Vorba lui Caragiale: “Ai putintica rabdare, cum adica, balotaj la noi? Nu majoritate, unanimitate o sa ai, stimabile!

 


There is no ads to display, Please add some

4 comentarii

 1. Felicitari pentru articol Lucian !!!

  Ceilalti candidati au fost de umplutura, ca sa mimeze alegerile democrate. Democratie nu este insa atunci cand, fostul presedinte obtine peste 76% si e urmat ca procente de liderul partidului comunist. Sobceak, singura / singurul candidat democrat de la aceste alegeri (dar care a obtinut doar 2,5%) a spus: “fiecare cetatean care nu a venit la vot este responsabil de realegerea lui Putin”. Asta inseamna ca alegerile au fost fraudate masiv. Putin: “nu am de gand sa fiu un presedinte pentru 100 de ani. Nu voi mai participa la alegerile din 2030”. Asta inseamna ca va participa din nou in 2024. Nikita Mikhalkov: “Exista o minunata intelepciune a rasariteanului: puteti sa aruncati cu pietre si noroi in mine, caci eu sunt un râu; noi suntem un râu, asa ca nicio piatra si nicio mizerie nu sunt prea mult pentru noi”. Oare in cât timp va reusi acest râu, respectiv poporul rus sa spele mizeria lui Putin, caci la nivel international, rusii nu au reusit sa-si spele imaginea murdarita de predecesorii lui Putin.

  http://gordonua.com/tags/vladimir-putin.html

 2. Încă ceva: oamenii nu sunt dresaţi. Voturile sunt fraudate masiv. Dacă citeşti comentariile cititorilor de pe paginile ziarelor ruseşti le plângi de milă.

 3. Am tradus articolul de mai jos ca sa-l postez aici. Este foarte bun şi exprimă exact ceea ce doreşte poporul rus.

  “Spectacolul lui Putin, lipsit de idei noi (scris acum 10 luni)

  Vladimir Putin nu a vorbit niciodată despre viziunea sa asupra viitorului. Odată cu creșterea mișcărilor de protest din Federația Rusă, această tăcere este periculoasă, consideră Yuri Resheto.
  Plictiseala ucide totul. Acest lucru se aplică atât iubirii, cât și politicii. Rușii au învățat această lecție după prăbușirea URSS. După ani de stagnare, a început în cele din urmă să aibă loc un fel de mişcare de protest. Avem acum turbo-capitalism și democrație gestionată, scandaluri în instanțe și corupție, probleme legate de drepturile omului, homofobie datorată Crimeei, Siriei, Donbasului. Dar chiar și realizările imaginare ale țării și victoriile președintelui nu pot ucide plictiseala, iar asta deoarece, acest președinte a fost prea mult timp la putere.

  De aceea, Vladimir Putin trebuie să se reinventeze. Acest lucru nu trebuie neapărat să se întâmple acum, cu zece luni înainte de alegerile prezidențiale. Datorită popularității sale poate câștiga fără mari dificultăți. Dar atunci când resursele se vor epuiza, atunci când țara și puterea ei vor fi în izolare internațională și mai mare, elevii de azi și studenții de astăzi, care vor ieși în număr mare la protestele de stradă, vor schimba drastic cursul politic.

  Fără întrebări despre viitorul țării

  Problema lui Putin este că el a spus deja totul. Multe dintre “ideile sale de succes și reînnoite”, care au fost declarate odată cu voce tare, sunt îngropate în liniște. Diversificarea economiei? Am avut-o deja. Reforma sistemului judiciar? Combaterea terorismului? Politica lui Putin în legătură cu Crimeea și “patriotismul bazat pe ură”? Nimic altceva nu funcționează.

  În schimb, Vladimir Putin însuși acționează în emisiunea sa de întrebări și răspunsuri la televiziune – în 2017, la fel ca în 2016, 2015 și așa mai departe: are cunoștințe în ceea ce privește cifrele, dar fără idei noi. După câteva ore de “comunicare cu poporul” și după aproape două milioane de întrebări, acești oameni nu-l vor pe Putin candidat la alegerile prezidențiale din 2018 și nici pentru viitorul țării în general. Nu are nicio viziune, nicio strategie, nicio idee prin care Russia ar putea să ofere tinerilor ceva în viitor. Iar aceştia sunt din ce în ce mai nemulțumiţi de țara lor și de șeful statului şi din acest motiv sunt convinşi că au obligaţia de aşi proteja perspectivele în acțiuni stradale.

  Incapacitatea de a dialoga

  O altă înăsprire a amenzilor și chiar mai multe arestări, detenții în masă în acțiunile de protest au avut loc în ultimele zile în Moscova, Sankt-Petersburg, Vladivostok și Novosibirsk … Nu mai contează cine de cine a fost provocat săptămâna trecută în capitala rusă. O lecție foarte importantă dată de proteste a fost că puterea nu este capabilă să aibă cel puțin un dialog pozitiv cu populația, în special cu tinerii.
  Protestele din 12 iunie au demonstrat că rigiditatea nu ajută. În ciuda arestărilor semnificative și uneori brutale după protestele din 26 martie, zeci de mii de ruși nemulțumiți au ieșit din nou în stradă săptămâna trecută. Autoritățile nu mai controlează situația.

  Politica carismatică a opoziției și binecunoscutul critic al lui Putin, Alexei Navalny au reușit să profite de situație și să extindă geografia demonstrațiilor. Au intrat în oraș, unde protestele au avut loc ultima dată în 1905.
  Cu toate acestea, președintele nu a menționat acest lucru în vreun discurs. Președintele unei țări europene îmbătrânite care ignoră faptul că o proporție semnificativă de tineri se raportează la acelaşi sistem de valori și standarde ca și colegii lor din restul Europei și din SUA și resping valorile tradiționale pe care Mama Russia dorește să le impună întregului lor stil de viață se va afla la un moment dat într-o situaţie periculoasă.

  Autor: Yuri Resheto”

 4. ERATA: “a-şi proteja” în loc de “aşi proteja”. Tastând în viteză, nu am văzut că nu s-a imprimat liniuţa.

Lasă un răspuns