Vizitam Romania prin implicarea intr-o campanie civica

(P) Pe lumea asta sunt doua feluri de monumente. Cele facute de om. Si cele neglijate de om, peste care trecerea timpului a lasat amprente vizibile: praf, pete, patina timpului.

Sunt multe astfel de obiective turistice in Romania. Uitate, ocolite, murdarite.

1

Si totusi oamenii merg la intalnirea cu istoria despre care locurile astea vorbesc. Chiar daca o gasesc in fiecare an mai innegrita, mai patinata, mai uitata de privirea oamenilor. Am gasit cateva in Sibiu. Alba. Mangalia. Hunedoara….

Ce-ar fi sa si facem ceva? Anul trecut am inceput o campanie de curatare a locurilor de parcare de la marginea drumurilor.

Anul acesta as vrea sa va propun un alt tip de workout civic: sa dam cu peria si cu buretele pe  cateva dintre obiectivele turistice nationale uitate si de vreme si de oameni.

Nu e doar munca voluntara, desi mie asta imi place cel mai mult. E si o ocazie sa descoperi o vacanta in Romania, platita de o companie care a ales sa se implice in curatenia de primavara a locurilor care merita vizitate. Despre ce e vorba?

  • Cif Curata Romania pentru al patrulea an consecutiv si lanseaza programul „Impreuna Curatam Romania Calatorind!”, prin care isi doreste sa redea frumusetea catorva obiective turistice nationale;

  • Cif le propune romanilor sa schimbe destinatia de excursie din afara tarii, de anul acesta, cu una gratis in Romania. Spun gratis deoarece excursiile nu vor fi achitate in bani, ci prin implicarea intr-o actiune de curatenie, alaturi de Cif;

  • Pentru a intra in competitia pentru o excursie in Romania, unde modalitatea de plata este reprezentata doar de implicarea intr-o actiune de curatenie, participantii trebuie sa acceseze pagina de Facebook Cif www.facebook.com/CifRomania sau direct aplicatia de concurs. Inscrierea se face completand formularul online si indicand, pe scurt, motivul pentru care doresc sa participe in competitie si sa se alature demersului Cif de a curata Romania;

Sunt patru locuri in care mergem sa curatam in primavara asta:

2.png

Poti castiga o vacanta in una dintre aceste destinatii. Dar nu la vacanta va chem, ci la munca. Pur si simplu la curatat pietrele si marmura si fierul… de uitare si de timp.

Pentru prima intalnire, va astept la Sibiu, sambata dimineata la 10, pe 25 martie,  in Piata Mare. Nu e nevoie de burete sau produse de curatenie, se ocupa CIF de asta. Veniti doar cu pofta de munca si de prieteni noi.

Ma ajuta cineva? Incepem de aici. In perioada 3 martie – 30 aprilie va puteti inscrie pentru oricare dintre cele 4 orase din campanie sau chiar la toate.

Si luati-va si bicicleta cu voi. Dupa curatenie, facem un tur impreuna in Sibiu si-un pic in afara lui! Nu uitati sa aruncati o privire si pe regulamentul de concurs. Multumesc frumos si va astept!


There is no ads to display, Please add some

4 comentarii

Lasă un răspuns