Test grila pentru urmatorul guvern (ca asta deja l-a picat!)

Nu, inca nu candidez. Dar am sa votez orice cetatean onest care vrea sa fie premier si sa foloseasca urmatoarele reguli de angajare:

La ministerul economiei: ai condus vreodata o firma cu mai mult de 1000 de salariati? Daca nu, nu poti fi ministru.

La ministerul transporturilor: ai fost vreodata seful unui proiect de logistica mai mare de 100 de milioane de lei? Daca nu, nu poti fi ministru.

La ministerul fondurilor europene: ai castigat vreodata o finantare mai mare de 10 milioane de euro? Daca nu, de ce ai fi ministru?

La ministerul sanatatii: ai salvat vreodata viata cuiva prin actiunile tale? Daca nu, nu poti fi ministru.

La ministerul de interne: Ai prins vreodata un hot? Da, tu personal. Daca nu, nu poti fi ministru.

La ministerul de finante: ai mai mult de 1 million de lei pe care poti sa-i explici cum i-ai facut si ii tii in banci din Romania? Daca nu, al naibii daca am incredere sa fii ministru!

La ministerul educatiei: ai copii (sau elevi) care sa aiba macar media 8 in ultimul an scolar? Daca nu, n-ai de ce sa fii ministru.

La ministerul ala cu IT-ul: ai facut vreodata un soft? Pe care l-au cumparat mai mult de 10.000 de oameni si nu firme de stat? Daca nu, nu poti fi ministru.

La ministerul muncii: Ai muncit vreodata? Daca nu, nu poti fi ministru. 

(asta de mai sus se aplica si pentru restul, am uitat sa va zic!)

Cifrele sunt discutabile. Dar principiul ramane: daca nu ai facut nimic intr-un domeniu, cum de ai obrazul si nerusinarea sa-l conduci?

Daca n-ai facut nicodata un ban cinstit din munca ta, cum de ne vinzi gogoasa ca stii cum imbogatesti Romania?

Daca nu te-a angajat nimeni care conteaza, de ce te-am angaja noi toti?


There is no ads to display, Please add some

4 comentarii

  1. Foarte interesante principiile enunțate. Ar fi frumos să poată fi aplicabile și în România, o spun sincer. Însă, la cât de adânc merge corupția la noi, sunt ferm convins că datele respective vor fi măsluite anterior, într-o măsură mai mare sau mai mică. Nu vedeți ce creștere fulminantă au pe ultima suta de metri conducătorii noștri? În cinci ani, având vârste chiar de până la 40, aceștia trec de la promovarea unui simplu bacalaureat, după ce se vor fi transferat la un liceu condus de undirector îngăduitor, până la a fi doctori în diverse domenii. Ideea rămâne însă remarcabilă.

  2. Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a fost inventat de domnu’ Orlando Teodorovici. A absolvit ASE si a lucrat doar ca bugetar. Eu zic ca, desi nu este inginer constructor si n-a lucrat in viata lui pe santierele patriei, a priceput destul de bine fenomenul derularii contractelor de lucrari si a luat decizii curajoase in legislatia privind achizitiile publice (ex: mult contestata garantie de conduita) si instructiuni privind derularea executiei lucrarilor de constructii (ex: plata sumelor retinute si activarea vestitei clauze 14.5 – plata materialelor). Voia sa faca si lista neagra a firmelor de constructii care nu-si respecta obligatiile contractuale, daca ar fi reusit cred ca l-ar fi omorat unii membri de partid.

  3. Oferta noua pentru anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: afacere.profi.deacasa@gmail.com

  4. Ok,sunt perfect de acord cu logica ta dar n-ar fii mai bine sa aducem un fond de investitii international care cu 100 de oameni ar face treaba mai multa decat 430 de hoti cu tot acaretu de prieteni,amante,nepoti etc.?!?!?

Lasă un răspuns