De ce Dragnea si Iohannis trebuie sa inghita in doi aceeasi broasca

Ce trebuie sa faca acum liderii politici, dupa parerea mea. Si deja ma pricep destul de bine…)))
 
1. Sa se inteleaga repede.
 
Sa termine cu discutiile pe litera legii, paragraful cinci, linia sapte. Poporul e deja satul de avocati si chichite. El stie una si buna: ai castigat la Loto, iei Dacia!
 
Dragnea si PSD-ul au castigat. Treaba lor cum. Au castigat. Trebuie sa plece acasa cu ceva. Oamenii care i-au votat trebuie sa simta ca a avut un rost, chiar daca au gresit cu votul asta. Alminteri creem doar frustrare in societate si indepartam oamenii de democratie.
 
Alfel alimentam teoria conspiratiei ca orice am vota, politicienii incearca sa faca altceva!
 
2. PSD trebuie sa accepte si el o concesie, tot de dragul Romaniei. Cea cu premierul.
 
Insistand ca un om cu condamnare sa fie premier relativizeaza chiar Justitia. Chiar daca legea va fi schimbata. Si chiar si PSD-ului ii foloseste o Romanie in care justitia are sens, are greutate, e un lucru nobil. Ce tara vor ei pentru copiii lor?
Paradoxal, chiar pentru Dragnea ar fi bine sa nu fie premier. Un premier, stie toata lumea, are o viata politica limitata la mandat. Daca reuseste sa ramana in afara uzurii normale din functie, poate avea o viata politica mai lunga. Poate fi urmatorul Iliescu. Gen (observati ca incerc sa-l conving, sunt rar asa de binevoitor). 
 
3. Opozitia trebuie sa se organizeze pentru a arata ca e utila. Asta inseamna marcaj pe tot terenul, pe legi, pe lobby, pe contracte. Pe coruptie.
 
Opozitia trebuie sa ne aduca aminte la ce e buna: nu, nu pentru conferinte de presa despre cum faceau ei mai bine daca erau la putere. Ci ca mecanism de corectare a erorilor unei guvernari prea puternice. Investigatii. Pressing. Dezvaluiri. Deschiderea Parlamentului catre oameni.
 
Are cu cine, odata cu USR. Dar si liberalii pot sa dea o mana de ajutor, ca stiu cum se fura si poate ca vor sa se lase. Nu ma intrebati de unde, mi-a zis un prieten.
 
Una peste alta, interesul national e sa avem un guvern rapid, reprezentativ si care sa nu fie decis la masa verde a avocatilor. Unul decis fara nesfarsite chichite.
 
Iohannis si Dragnea trebuie sa demonstreze acum romanilor ca democratia functioneaza ca unsa.
 
Chiar daca trebuie amandoi sa se aplece un pic dupa sapun.
 

There is no ads to display, Please add some

4 comentarii

  1. Politicienii romani ar trebui sa isi aminteasca ca in decembrie 2016 se implinesc o suta de ani de la trimiterea pt. adapostire a Tezaurului Romaniei la Moscova.
    Si adapostit a ramas! 🙁

Lasă un răspuns