Kuga. Urca pana la Cota 1400 pe zapada?

Nu stiu daca aveti o colega de liceu cu care v-a parut rau ca n-ati ramas. Sigur, erati tineri, a fost o chestie de cateva luni, ati cunoscut pe altcineva, dupa aceea din nou pe altcineva…si tot asa pana in ziua de azi (norocosilor!) Cumva insa aveti regrete. O mai vedeti pe facebook, e la casa ei, sot (parca mai uratel decat ea!), cariera, ma rog, tot ce trebuie. Pare fericita si fara noi.

Si totusi, din cand in cand simtiti nevoia sa-i dati un telefon. Asa, doar ca sa stie ce-a pierdut. De-ai naibii.

Cam asta am patit si eu cu Kuga. Am luat-o in teste pentru un week-end cu zapada pe munte, am dus-o inapoi luni, apoi am mai vazut-o prin oras, apoi m-am mai gandit la ea…

sdr

Si acum nu stiu daca s-o mai caut. O data ca mi-e frica de ce-ar zice masina mea actuala despre asta. Si-a doua ca nu sunt sigur ca suntem potriviti. Ea e un SUV sportiv (da, motorul de 2.0 si 180 si ceva de cai o duce acolo), eu sunt un burghez cu limuzina cu nume ilustru (limuzina, nu eu).

Am fi fericiti impreuna, oare?

Stiu doar ca am avut o aventura de un week-end si, la capatul ei, ne-am despartit cu promisiunea ca ne mai vedem. Si-asa au trecut cateva zile, apoi cateva saptamani. Am lasat ceva timp sa treaca, ca sa-mi dau seama daca chiar a fost o chestie serioasa.

Judecati voi.

Eu imi aduc aminte cateva lucruri la ea pe care nu le-am mai gasit la o masina, de mult. Pe rand:

DSC_0431_2

1. Loc de bicicleta. Rabatezi scaunele din spate, o asezi culcat. Scoti roata, o asezi si in picioare, ceea ce inseamna deja un rastel e 2-3 bicle. Daaa!

2. Motor de depasire. Motorul de care va ziceam mai sus e varf de gama si se cupleaza cu o automata destul de nervoasa. Dar trage pana te plictisesti tu si te scoate din bucluc pe DN1 (ori te baga, daca e radar…!)

3. Intelligent AWD. Aici e foarte interesant, daca iti place televiziunea. Pe ecranul din fata soferului poti vedea in timp real cum e distribuit cuplul. La demaraj, masina trimite cea mai mare parte pe rotile din fata. Cand ele n-au aderenta, sau doar cand simte nevoia sa accelereze mai in forta (adica ai calcat pedala pana la capat), cuplul merge in mod egal fata-spate. Pare un gizmo, dar poate fi util in zone cu gheata, pentru ca poti sti ce roata are probleme de aderenta fara sa te mai dai jos.

4. Loc pentru toata lumea. Iarasi nu eram obisnuit cu asta: am rabatat un scaun, am pus toate schiurile si inca mai era spatiu in spate de doua persoane. Mai slabe, ce-i drept.

Dincolo de toate, imi aduc aminte un lucru clar la Kuga: ceilalti au vrut s-o pastram/cumparam. Atat copiii cat si doamna. 

“De ce”, i-am intrebat. “Care e chestia?”

“A, pai e simplu: n-ai mai pus pe nimeni din familie sa curete parbrizul de zapada!”

Parbriz electric deci. De aici ii vine farmecul? Ei bine, nu. Ci mai degraba de la sentimentul ca Ford a strans toate suruburile bine si ca toata treaba asta de dedesubtul si din jurul tau e solida si calda.

Exact ca fata aia din liceu la care te intorci din cand in cand, pe facebook, ca un stalker care n-are curaj sa dea un telefon, de frica sa nu-ti puna cea mai grea intrebare din lume:

“Esti fericit cu a ta?”

Asa ceva nu se intreaba. Dar pot sa va dau totusi raspuns la intrebarea din titlu: da, urca pana la Cota 1400. Se invarte si prin inghesuiala din parcarea de acolo. Si te aduce inapoi pe un derdelus, trecand pe langa vreo 2-3 masini alunecate in peisaj…

DSC_0438

Masina e la testare la Tiriac, o puteti incerca in fiecare zi la showroom-ul Ford Baneasa.

Si m-au rugat frumos sa va zic sa intrati pe site pentru detalii. www.tiriacauto.ro


There is no ads to display, Please add some

Un comentariu

Lasă un răspuns