Dacă ne-am luat țara înapoi, ce caută tot in mâinile ăstora?

Sa tragem linie. Suntem la un an de cand ne-am luat tara inapoi. De cand credeam c-am schimbat tot. Ei bine, la un an dupa…

…nu te astepti de la Klaus Iohannis decat la doua-trei vorbe de incurajare, rostite lent, inainte de culcare.

… nu te astepti de la PNL decat sa-ti mai ia un corupt cu sanse in partid, ca la Ramnicu Valcea.

… nu te astepti de la PSD decat sa dea softul de promovare, pardon, de prevenire a fraudelor in urmatoarele alegeri unei firme fondata de Ghita.

… nu te astepti de la UNPR decat… Stai, aici nu te mai astepti nimic, poate doar la reduceri la farmacia Catena.

Nu mai avem de la cine sa asteptam ceva, iar sistemul e facut din ei, nu din noi. Noi suntem doar niste trecatori in noapte. Niste oameni care aprind lumanari. Niste oameni care-si trimit sperantele sa moara in functie, cum am facut acum un an cu Klaus Iohannis.

Da. suntem aici si pentru ca el s-a urcat in pat cu ei in doar cateva saptamani de cand l-am trimis la Cotroceni. SIgur, in numele stabilitatii, in interes public, bla, bla, bla.

Ne trebuie claritate morala, dar singurele institutii care se pot lupta cu asta sunt facebook-ul si strada.

De partea lui, establishmentul are angajati full time in prostirea publica, companii cu conturile pline care ii pot cumpara pe aia mai nervosi, softuri pregatite sa ne tzepuiasca din nou la urmatoatele alegeri si mai ales o masina de zgomot TV inegalabila.

Si mitingul trece. Si toate astea le raman lor, ca-s permanente.

A fost nevoie de 32 de morti sa ne urnim din casa impotriva ticalosilor.

Vom avea 32 de morti de cate ori vom avea nevoie? Vor fi 32 de morti sa ne scoata din moartea clinica civila in care traim, vegheati de medicul sef de la Guvern, acelasi, dar cu alta fața, de 25 de ani?

Vom avea mereu 32 de morti cand va fi nevoie sa indreptam vreo nedreptate?

Sau, ca niste dependenti de durere, ne trebuie de fiecare data mai multa sa ne trezim?

Ce ne trebuie acum, dupa ce strada ii goneste acasa pe urâții de serviciu, pe detestatii zilei, e sa punem o constructie solida in locul indignarii. Ce ne trebuie acum sunt unii care raman in birouri, fac planuri, organizeaza, dau telefoane, strang actele…

Ce ne trebuie acum e ceva complet lipsit de eroism, plictisitor si de durata. 

Ne trebuie partide noi. Oameni care sa inteleaga ca scarba de politica e cea care ne-a adus aici, nu politica in sine.

Ne trebuie oameni ca tine si ca tine, care sa faca ceva util Romaniei in fiecare zi. Sa construiasca institutiile care sa ia tara din mana lor.

Doar asa ne-o putem lua inapoi.

Trebuie sa candidam, nu doar sa votam.

Pentru ca altfel, suntem o echipa de fotbal care joaca doar 90 de minute si dupa aia îi dă Cupa Romaniei arbitrului, s-o vanda in talcioc.


There is no ads to display, Please add some

4 comentarii

 1. Luciane ,

  Uite cum repede trecem de la agonie la extaz si invers . Oare ce guvern de joben are pregatit domnul Klaus ?

  Apoi pe la colturi se ciripeste ca SRI a pregatit diversiunea ca un ultim cadou adus lui Base …sa fie dreaq asa de negru si dupa ????..

  Sa nu te mire daca o sa-l vezi pe Base iar in skema , sau poate un Guvern de Uniune Nationala cu UDMR si UNPR ….asta ar chiar culmea ipocriziei politice !

 2. domnule M., am remarcat și ieri, și alaltăieri seara, că atât polițiștii de la circulație cât și jandarmii de la guvern erau, deschis, de partea manifestanților. agentul de la circulație, întrebat dacă au primit ordin să devieze mașinile, mi-a spus că ei ocrotesc viața oamenilor. iar un jandarm mai curajos / slobod la gură a spus-o răspicat” „ar trebui să iasă-n stradă toată țara”!
  mai mult ca sigur că „ei” știau această stare de spirit, de s-au grăbit să demisioneze. sperau să se facă liniște… uite că nu s-a făcut!

 3. legea electorală trebuie să permită nu doar votul nominal, ci și un sistem care să permită independenților să poată candida cu șanse reale. de aceea au avut grijă, încă din 90, să nu scape spre parlament vreunul nedorit / nesuferit de sisttem

Lasă un răspuns