De ce Oprea risca sa fie debarcat tocmai pe ratiuni de siguranta nationala

Vine o vreme in viata fiecarui 007 cand fetele nu-i mai cer un Martini cu maslina si cand agentii inamicului il recunosc de la mare distanta, dupa baston si palarie, ba mai si fac misto de el pe statiile de emisie-receptie.

Vremea asta a venit pentru marele agent al sigurantei nationale, dl. Oprea.

Cine s-a uitat recent pe site-urile inspirare de propaganda rusa a fost surprins ca si ele merg pe linia protestelor din tara: demisia! Nu doar ele, dar si oamenii stipendiati de Moscova in Romania au participat la ofensiva online impotriva vicepremierului. Absolut toata agentura anti-sist si anti-occident e parte a efortului de demolare… DAR…savarsit de data asta nu cu propaganda mincinoasa, ci cu adevarul adevarat!

Asta e cea mai mare problema a lui Oprea si, prin extensie, si a lui Ponta. Au devenit, din promotori ai stabilitatii statului, un mare factor de destabilizare.

Si tocmai de aia probabil ca minim unul trebuie sa plece. Pentru ca erorile lor de “politica publica”, de fapt nu doar gafe de comunicare, ci si defecte de caracter, sunt acum o arma in mainile adversarilor nostri. Care nu vor un guvern mai bun si mai curat, ci o tara tulburata si usor de manipulat.

Cum s-a intamplat?

Cum se intampla cu orice om care are putere multa vreme, detine informatii privilegiate si mijloace de actiune nelimitate: ti se urca la cap.

Ambilor li s-a urcat la cap. Si oricare merite vor fi avut, in acest moment cei doi (si in special Oprea), sunt folositi de propaganda straina in efortul ei de dezintegrare a statului roman si de rupere a societatii de clasa politica. Si nu exista nici o metoda de contracarare, alta decat trecerea in planul doi. O spune marketingul politic de nivel 1.0: e mai simplu sa vii cu o figura proaspata decat sa faci rebranding uneia deja stampilate cu un mesaj greu de sters.

Imi inchipui ca e o pilula amara pentru dl. Oprea, care a avut o incontestabila pozitionare pro-NATO. E un element de incertitudine aici: oare urmatorul va fi la fel?

Dar nu prea mai e loc de intors. Stilul sau de viata si de munca a fost veriga slaba: doamnele de partid si de stat decorate de presedintele care spera sa primeasca la schimb un guvern, dar si alura de dictator sudamerican in vizita cu coloana oficiala au comunicat brusc si mai elocvent decat putea s-o faca el, prin viu grai.

Daca estimarea mea e corecta, omul va fi retras la un job mai discret.

Culmea, in numele aceleasi stabilitati nationale pentru care tot el spune ca s-a luptat o vreme indelungata.

Iar ghinonul Romaniei ramane mereu acelasi:

baietii buni sunt de fapt rai

iar baietii rai sunt fete si raspund la numele de Matrioska.


There is no ads to display, Please add some

2 comentarii

 1. De ce nu se trăieşte bine în România

  Când se va aplica într-adevăr Articolul 16 din Constituţie, atunci se va trăi bine (pentru cine munceşte) în ţara asta. Până atunci, nu!

  “ARTICOLUL 16
  (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
  (2) Nimeni nu este mai presus de lege. (…)”
  Sursa: Constituţia României

 2. […] Vine o vreme in viata fiecarui 007 cand fetele nu-i mai cer un Martini cu maslina si cand agentii inamicului il recunosc de la mare distanta, dupa baston si palarie, ba mai si fac misto de el pe statiile de emisie-receptie. Vremea asta a venit pentru marele agent al sigurantei nationale, dl. Oprea. Cine s-a uitat recent pe site-urile inspirare de propaganda rusa a fost surprins ca si ele merg pe linia protestelor din tara: demisia! Nu doar ele, dar si oamenii stipendiati de Moscova in Romania au participat la ofensiva online impotriva vicepremierului. Absolut toata agentura anti-sist si anti-o… citeste mai mult […]

Lasă un răspuns