Invitatie in Caraibe, in februarie 2016. Eu fac bagajele deja

Te trezesti la 6 dimineata, pentru ca pe fusul orar din capul tau e deja pranz. Aici insa, soarele abia rasare peste marea tot timpul calda si buna de baie. La 6 si 5 minute esti in apa, sub catamaran, cu snorkelul si o bucata de sunca in mana: oare o veni remora cersetoare care astepta ieri seara sa terminam de mancat?

Nu, dar uite mai jos, cu mult mai jos, la vreo 10-15 metri adancime, o broasca testoasa. Seamana cu aia din Nemo. Inoata lent in timp ce paste ierburile de pe fund. Incerci sa te scufunzi spre ea, dar e prea departe. Noroc sa se ridica ea, incet, spre suprafata si apuci sa-i fi tovaras de drum. Cateva secunde, in care va priviti ochi in ochi, ca de la vietuitoare marina la turist roman in Caraibe…

DSC_0190

Dap, asta e locul. Si scena e reala, mi s-a intamplat acum cativa ani in Insulele Virgine Britanice, unde am fost intr-un periplu de 10 zile cu un catamaran si-o gasca vesela de 8 persoane…

Si alte lucruri ireale se intampla acolo cu adevarat. Tineti minte desenele animate in care Tom e abandonat in mijlocul marii, pe o insula cat un teren de tenis cu un palmier in mijloc? Ei bine, insula aia chiar exista (in mai multe exemplare chiar) si te poti abandona singur pe ea, cu un cooler cu bere si cola, fara nici un risc sa ramai peste noapte. Sandy’s Pit se numeste si cam asa arata…

5.-Sandy-Spit

Exista o multime de locuri comune despre Caraibe. Sunt un loc pentru bogati (dap, Patriciu isi tinea yachtul acolo). Sunt un loc exotic (da, ai recifuri de corali si palmieri la cativa metri distanta unele de altele). Sunt un loc in care ajungi greu ( 3 avioane din Bucuresti). Dar, cu toate astea, Caraibele sunt un loc in care merita sa ajungi o data in viata, daca ai cu ce.

Sigur, sunt plaje si la Mamaia. Sunt munti care ajung pana in apa si in Bulgaria. Sunt beach-baruri cu homar si in Grecia. In general, pare ca tot ce gasesti aici e si in alta parte. Si totusi, nu. Pentru ca ceea ce gasesti in dimineata in care ajungi in portul din Tortola, o vagauna a piratilor pana acum vreo 200 de ani pare cu totul si cu totul de pe o alta planeta.

IMG_2134

DSC_0068

DSC_0104DSC_0021IMG_2040

Pamantul tropical. Nu stiu cum sa incep sa-l descriu. Poate temperatura fixata la 20 si ceva de grade, fie noapte, fie zi? Poate apa calda si transparenta cum n-am vazut si simtit niciodata? Poate plajele albe de zici ca-s trecute prin peroxid? Poate oamenii relaxati si simpli care te intampina la supermarket, cand te duci sa-ti iei provizii pentru barca? Sau marea aproape fara valuri, pe care poti sa dormi la ancora neintors, ca in prima zi a vietii tale?

Acestea si inca mult mai multe lucruri ne asteapta in Caraibe. Am zis ca ne asteapta, intrucat la iarna am decis sa repet expeditia, de data asta cu invitati. Am gasit o agentie – Eturia – care s-a ocupat de booking-ul de bilete si de barca. Vom merge cu una sau doua (in functie de cat de multi ne strangem) catamarane, intr-un traseu intre cateva insule din arhipelagul BVI. Vom dormi pe barca (sunt 4 cabine, deci 4 cupluri), vom gati acolo (cand nu mergem la restaurant pe mal), vom explora plaje si insule, beach-bar-uri (unde am sa va explic ce e un Bushwalker) si recifuri.

Vom fi cativa. Numarul de locuri e foarte limitat, pentru ca aceasta nu e o expeditie in grup pe mare, e si o vacanta pentru fiecare dintre participanti. Eu am sa fiu capitan pe una dintre aceste barci. Pe celelalte vom avea de asemenea skipperi romani cu experienta. Un lucru nu stiu daca il fac bine: friptura la cuptor.

Dar o sa aflam acolo impreuna…)

Asta e link-ul expeditiei, pentru cine e interesat. Nu e ieftin, dar avem barci bune si un locuri despre care poti povesti cat despre 10 vacante la ski in Austria…)

http://www.eturia.ro/vacanta/yachting-british-virgin-islands-februarie-2016-cu-lucian-mindruta-c-3653-ro.html

Si aici, gasiti colectia mea cu poze din acea vacanta…!


DSC_0156 DSC_0198 DSC_0203

IMG_2040





DSC_0155 DSC_0171 DSC_0177
DSC_0068 DSC_0137 IMG_2138 IMG_2145 IMG_2264 IMG_2277


There is no ads to display, Please add some

4 comentarii

  1. Draga Lucian, te implor, daca iti place asa de mult in Caraibe, pastreaza linistea zonei, nu pitziponci acest paradis lumesc, imagineaza-ti ca sint oameni care vor sa-si petreaca o vacanta linistita acolo si o sa apareti voi,’expeditia’, cu gura mare, steaguri, si trageti poze la fiecare 5 secunde, nu cocalarizati Caraibele!

Lasă un răspuns