Habemus Tatucus (adica e sef nou la PSD)

In gradina cu trandafiri carnivori e un nou gradinar: Liviu Dragnea. Ponta pierde PSD, care se intoarce la sistemul voievodatelor locale. Omul ales e un „bun organizator”, dupa cum spune Iliescu, adica stie cum sa aduca lumea la vot cu acadeaua, plasa si promisiunea.

Un om de real-politik, ar spune cinicii. Un condamnat, spun vocile naive ale dreptei. Un anti-Ponta, spun oamenii din partid, pentru care Ponta n-a fost niciodata destul de PSD-ist in sensul clasic al cuvantului. N-a fost aproape de baroni, are hobby-uri prea tineresti, poarta Apple Watch si probabil ca nu asculta destula muzica populara la serbari campenesti.

Dar cel mai tare a contat probabil faptul ca Ponta si-a permis sa-si ia liber si sa dispara. Asta, intr-un partid total centralizat, in care Tatucul nu moare, doar isi schimba numele, nu e de acceptat.

Vedeti dumneavoastra, politicienii nostri de toate rangurile au nevoie de un telefon la care sa sune si sa afle ce parere au despre una sau alta. Telefonul asta nu poate fi inchis. Si mai ales telefonul asta nu iti poate lasa libertatea de a-ti face propria parere.

De-aia avem sefi in Romania. Nu ca sa ne coordoneze. Ci ca sa ne spuna ce sa gandim. Am ramas cu moda asta din vremea veche si-am pastrat-o, dintr-un motiv foarte simplu: e mult mai comod asa.

Urat de dreapta, dar aliat pe sub mana cu ea (vezi aprecierile recente ale lui Base si Udrea), Ponta isi va incheia mandatul doar pentru ca asa s-a stabilit.

Cine a stabilit? Sunati-l pe Dragnea, ca va spune el.


There is no ads to display, Please add some

Lasă un răspuns