Draga tinere intre 20 si 35 de ani

 

Draga cititorule,

ai ajuns la un post vechi de circa un an. Cum ai ajuns aici? Datorita unora care doresc sa aprinda o controversa legata de opiniile mele.

Te asigur ca ele raman ferme de partea Romaniei si a nevoii noastre de a ne apara de cei raspandesc ura si dezinformare.

Intre timp, poti citi posturi mai actuale, pe care le recomand cu caldura.

Despre cum s-a dovedit ca stirea cu rusii care au batut niste imigranti e o minciuna propagandistica.

http://lucianmindruta.com/2016/02/08/cum-au-prostit-rusii-intregul-glob-sa-dea-share-la-o-minciuna/

Si despre cum arata cei care se ocupa cu propaganda pentru niste amici cu mai multi bani (ramasi din vremea in care petrolul era scump).

http://lucianmindruta.com/2015/10/13/omul-lui-putin-de-la-bucuresti-semnalmente-discurs-si-recompensa/

Enjoy!


There is no ads to display, Please add some

2.432 de comentarii

 1. Dear Mr Mindruta, ai dat cu bata-n balta, cum se spune pe romaneste. Nu uita … „mai bine taci ca sa pari prost decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu „.

 2. Sa imi explice si mie cineva de ce tinerii intre 20 si 35 de ani sunt obligati sa mearga la razboi sa isi riste viata, pentru o tara superba, bogata, minunata, care este vanduta bucata cu bucata de persoanele care ne trimit la razboi in primul rand. Vreti sa aparam ce? Vreti sa fim patrioti pentru ce? Ca sa aveti ce vinde mai tarziu? Daca urla patriotismul in voi asa mult duceti-va voi la razboi, lasati generatia tanara sa supravietuiasca si sa mosteneasca tara, dar nu, e mai bine ca toti „smecherii” sa stea in scaunele lor de aur platite din vanzarea pamanturilor noastre si sa trimiteti viitorul tarii la macel. Nu are nici o treaba cu 4G, berea, distractia, ecologia sau lenea. Ne vrem Romania inapoi! Abia apoi o sa vrem cu adevarat sa o aparam!

 3. Bai Balbuta nu e vorba ca nu vrea lumea , e vorba ca astia tineri care se duc sunt carne de tun nu au nici un instructaj , nimic vor murii imediat 😉 capatanosule , crezi ca ii pasa cuiva de ei ? Iti spun eu ca nu, o sa spuna presedintele in fata unei multimi ” Ne-au servit tara etc. ” Si oricum daca ai chef du-te tu pentru toti in pizda matii 🙂 Daca te crezi asa inteligent , eu nu sunt , eu nu vreau sa ma inrolez si sa mor pentru ca asa vor muschii lui Putin sau ai altora , CACATULE CU OCHI , mai bine te facea ma-ta un cacat sa te manance mustele ca pe Banciu. Sunteti acelasi leat.

 4. Iti jur mandruta,ca vin de unde sunt, dar sa ma tai der mana CACATULE,INFECTULE,NU STITI CE SA MAI SCRIETI CA SA ATRAGETI ATENTIA,ATI IMBACSIT TARA AIA FRUMOASA,NU AM CUVINTE CUM SA VA DENUMESC NU EXISTA CUVINTE ATAT DE INJOSITOARE PT VOI,MASS MEDIA,SCURSURI MIZERII JEGURI ZDRENTE!!!!!

 5. Am 25 de ani (26 anul asta) domnule Mandruta. Multumesc.

  Multumesc din suflet ca faceti tinerii sa scuipe in fata parintii care i-au crescut cu putinul care l-au avut in gunoiul asta de teren ingradit numit tara, cu speranta la mai bine, si ca se vor realiza si vor putea sa se bucure de viata.

  Multumesc ca incercati sa ma faceti sa ma simt vinovat de faptul ca pun pret pe viata indiferent de cine e, alta rasa, credinta sau nationalitate. Oare realizati ca razboaiele de acuma is facute nu cu scopuri nobile, ci sa scape de cati mai multi tineri care ar avea niste idei bune cum sa rezolve situatiile pasnic? nu?

  Oricum, fac pe dracu in patru sa nu ma duc, si cu prospectul inchisorii. Ma pis pe razboiul vostru si pe lacomia mascata cu patriotism bine de tot.

 6. …e țara plină de părerologi…

  Lipsea Mândruță!
  Păi, băi (nu “bah”!) Mandruță, tu ai de ce să lupți, băiatule; te-ai facut “om” din nimic, adică vânzând iluzii PROṣtilor cu cretinătatea aia de emisiune în care niṣte d-ăia născuți cu creierul deja “jeleu” se dau “în stambă” că plâng bonele si coafezele de storc batista!
  Sigur că trebuie să-ți aperi averea ṣi odraslele (cărora le-ai făcut ṣi lor ceva “cheag” din plimbările cu duba cu cretini) dar de ce ar trebui să te ajute ăṣtia de-i iei tu “în băṣina Gherghinii” ṣi îi consideri laṣi?
  Ca să poată fi tot ṣomeri, dar din ăia care dreptul de a-ṣi exprima dezacordul cu politicienii?
  Ca să se întrebe în gura mare (că nu-i bagă nimeni la Bulău în sărăcia asta de țară “democrată”, dar nu-i bagă nici în seamă!) cum ṣi-ar putea constitui ṣi ei o familie pe care s-o poată întreține (ṣi să facă ṣi copii pe care să-i apere) dacă nu-ṣi pot face ṣi ei câte o “dubă cu proṣti” cu care să câṣtige banii uṣor!
  Aia cu “smarfoane” ṣi cu “tablete” n-o să te apere pe tine NICIODATĂ fiidcă genul ăla de loaze n-au fost trimiṣi niciodată pe câmpul de luptă; “s-au descurcat” în toate cazurile de pericol, “babacii” lor fiind graṣii care vor să fie apărați de tinerii săraci!
  Ṣi a cui țară s-o apere? A ălora care “ṣi-au luat țara înapoi” după ce s-au îmbuibat, ṣi-au făcut averi ṣi-au lăsat în sapă de lemn trei sferturi din populație? Ṣi ăṣtia trei sferturi, care au fost jefuiți, să-ṣi dea viața pentru îmbubații care nu vor lupta, nici ei nici lepădăturile lor?
  O ții langa cu “vin ruṣii”, “vine Putin”… Dar până una-alta au venit americanii ṣi vest-europenii ṣi ne-au jefuit mai rău decât au făcut-o ruṣii după război. Fără arme de foc! Ṣi-ar vrea (ṣi-ai vrea ṣi tu!) să-i trimită tot pe români să se bată cu Putin? Ca ce chestie?
  Ce le-a făcut lor Putin? Ce ți-a făcuit ȚIE Putin?
  Dacă, prin absurd, ruṣii ar veni peste noi, nu s-ar repezi la “amărăṣtenii” pe care-i atâți tu să plece la război ci la de-alde voi, cei cu “osânză”.
  De-aia… să vă duceți voi la război!!! Voi ați avea ce pierde dacă ne-ar ocupa ruṣii țara. Dar săracii, nu!!! Ce-o să li se întâmple? N-or să-ṣi mai poată spune în gura mare nemulțumirile? Parcă acum, dacă ṣi le spun, îi aude cineva!
  Dacă “ruṣii” au pus mână pe unele sectoare economice nu au făcut-o amenințându-ne cu războiul; cu atât mai mult, nu au intrat cu tancurile peste noi. Au mituit, ca ṣi ăia din Vest, niṣte lepre autohtone, “baronii” ṣi “mogulii” despre care vorbeṣti tu, care le-au vândut aceste obiective economice, contra mită, fără să-i oblige să ṣi producă cu ele.
  Á propos! Ai văzut ce nume neaoṣe ruseṣti au “investitorii strategici ruṣi” care au distrus combinatele metalurgice? Numai ruṣi get-beget!
  Afacerea “ALRO” îți spune ceva? Ṣtii cine a pus-o la cale? Iubiții tăi,”dragă Stolo”, “famiglia” Udrea-Cocoṣ ṣi, în ultimă instanță, Băsescul!
  Ṣi ce tot o dai cu antirusismul ăsta visceral (deci, ilogic!) ṣi-i tot aperi pe ăia din Vest, cu “multinaționalele”, pe “baroni” ṣi pe “moguli”?
  Să-ṣi trimită ei militarii să-i apere! Ṣi să te apere ṣi pe tine, că eṣti susținătorul lor!
  Când eram copil aveam un vecin, ‘nea Costică, “fără toate țiglele pe casă”, care era speriat că vin peste noi “ruṣii cu coadă”!
  Observ că ṣi unii care cred că n-ar avea creierul “jeleu” nu sunt prea departe de ‘nea Costică!
  Mai am niṣte nelămuriri:
  – ce-ar fi rău dacă n-ar mai fi nevoie să pună nimeni mâna pe arme? Probabil ar falimenta “multinaționalele” mult-iubite de tine! Dar asta nu cred că i-ar deranja pe tinerii “laṣi”!
  – tu de la cine ți-ai luat “tainul” până n-a fost căutat de DNA? Cumva de la “mogulul” Adrian Sârbu? Sau de la alt “mogul” care încă n-a dat DNA-ul peste el?
  – De când “capitalistii care vor să vânda arme” e “balon de săpun”? Mă faci să cred că trăieṣti pe altă lume!
  – De ce crezi că Ṣtefan cel Mare a apărat Vestul? Aṣa ai înțeles tu din istorie? Ai înțeles greṣit: ṣi-a apărat țara ṣi. înfrângându-i pe otomani, ăṣtia n-au mai fost înstare să treacă prea mult spre vest (cu toate asta au avut üngaria paṣalâc aproape 400 de ani, dar ajungeau mai departe dacă la asediul Vienei nu le-ar fi încurcat socotelile tot românii!)
  – De unde rezultă că n-am mai avea țara întreagă dacă ar veni ruṣii? Depinde de politicienii noṣtri, nu de luptători; fiindcă armata noastră e incapabilă să se apere pe ea însăṣi de leprele din interior! Abia dacă le-am opune rezistență (sic!) ar avea motive să ne dezmembreze!

  • nici nu se putea spune mai bine! am citit articolul si a inceput sa-mi fiarba stomacul de nervi! ma bucur ca mai sunt si oameni care gandesc! exceptional raspunsul dvs N. Curatu,cineva trebuie sa le dea peste nas astora care se cred asa ”destepti”,chiar as fi curioasa daca dl Mandruta ar fi pe campul de lupta ,(vezi doamne sa-si apere copiii ,si nu tara)!ma indoiesc ,eventual intr-un buncar dotat cu tot ce trebuie ,alaturi de greii patriei! si fraierii ,prostii societatii sa mearga sa moara la razboi?!!

  • Cred ca am pierdut vreo jumatate de ora citind cam tot ce s-a scris aici. Si am ajuns la o concluzie: atat Mandruta, cat si N.Curatu cam au dreptate in ceea ce spun. Dar fiecare din punctul sau de vedere si analizat de pe o pozitie neutra.
   Eu consider ca avem de a face cu doua generatii de romani aflate in conflict. Cei de peste 40 de ani cei abia trecuti de 20. Problema e ca ambele generatii sunt cam… defecte. Primii sunt niste corupti, incapabili, impotenti si dornici doar de imbogatire (poate ca urmare a foametei din comunism). Cei tineri, niste retarzi fara educatie, cu mintea numai la cluburi, vacante, haine, masini si gadget-uri de fite, niste miserupisti.
   Cam asta e situatia in scumpa noastra Romanie, pentru care au luptat stramosii nostri, asa prosti cum ii considera unii. Oricum, vin sau nu vin rusii, peste vreo alti 20 de ani populatia de pe aste meleaguri va arata foarte mishto bronzata, cu trasaturile comune de guta si salam, cu talente de lautari alde andra si banica, filosofand ca voicu si maruta.
   Prin urmare despre ce vorbim? Ce e ala nationalism sau patriotism? 90% dintre cei care scriu pe aici habar nu au ce semnificatie au aceste doua cuvinte. Si atunci de ce sa mergem la razboi? Ca deja ne-am obisnuit sa fim sclavi, ne e rusine sa mai fim romani, nu mai tinem la natia noastra, nu ne mai intereseaza pamantul patriei.

   Dar stau si ma intreb: Oare rusii de ce se lasa pacaliti de Putin si pun mana pe arma? Si ucrainenii de ce se opun, ei de ce pleaca la razboi?

   • din 2,436 de comentarii, al tau este cel mai corect.

    acum nu trebuie sa judecam parerea fiecaruia. libera exprimare este data fiecaruia, indiferent de rasa, clasa sociala sau gandire.

    cine stie scrie sa scrie. cine nu, sa citeste. nu stie nici citeste, sa se duca la scoala.

    cum spuneam, bine punctat. felicitari romanule scarbit, si eu sunt scarbit, si roman,dar inca sunt mandru ca sunt roman. suntem inca un popor puternic, in ciuda unele altercatii.

    sa vina care o sa vina, sa ne shimbe, sa ne ia tot. jidanii s-au ridicat pana la urma, asa zisa rasa pe cale de disparitie.

  • Dar pe tactu, pe fitu’ sau pe fica’ta i-ai trimite la razboi? Sau doar in cazul in care Israel s-ar aflla aproape de anexare… Lumea e mica Mandrutule, lumea stie pentru cine lucrezi si ai lucrat in ultimii 20 de ani. Mizeriile pe care le postezi sa le adresezi cui vrei tu ba marlanule, nu mie sau oricaruia de varsta mea, parintii meu au stau ani in si in afara sperand sa-mi faca o viata buna mie si fratilor mei, si fix rahat au facut, au pierdut bani, au pierdut ani, au pierdut copilaria copiilor lor, acum iti scriu tot din afara e randul eu sa ii intretin… si tu consideri normal sa lupt pentru tine si pentru ce a iesit din uterul nevestei dumitale, in timp ce tu ce pisi de sus pe tot ce inseamna viata din Romania? Viata creata de parazitii ce iti onoreaza contractul luna de luna pentru ca tu sa imi jignesti familia si pe mine facandu-ma las? Las eram daca intram peste tine la televiziune si iti rupeam gura aia spurcata plina de minciuni si dezbinare care insamanteaza zilnic poporul asta oropsit… Poate noi vom sfarsi sub tancurile voastre sau ale voastre… dar demnitatea nu o sa mi-o ia nimeni… n-o sa vin la tine sa cersesc… poate dupa cercetari amanuntite intr-o zi romanii nu vor mai astepta dupa justitia ,,standard” si or sa se pise ei pe voi, de acolo de jos din namol… N-am sa lupt in razboi pentru papusarii tai, n-am sa lupt intr-un razboi care nu-mi apartine, n-am sa va apar interesele… si cand voi avea certitudinea ca sanse nu mai am sa introc arma si am sa trag in voi BA! VOI care mi-ati distrus viata, voi care m-ati obligat din saracie sa nu merg la facultate ci la constructii in SPANIA, ca mic fiind am vazut ca daca nu ai bani esti nimeni, nu poti sa faci o sera, nu poti sa iei un tractor, nu poti sa cumperi o masina de brichetat peleti… nimic… Tu draga Mandruta, dai de doua ori din gura ceea ce iti scriu parazitii pe prompter si castigi de 2 ori cat castig eu intr-un an… Unde este echitatea? Trimite’l pe fitu de jos sa se descurce singur… Stii finalul? Vai mama voastra de frustrati

  • Puta tu stii ce au facut rusii atunci cind au venit in Romania pe timp de razboi?habar nu ai ce nenorociti au fost nemtii au omorit geniile oameni politici cei de sus dar rusii au nenorocit de la taran(le furau si pernele oamenilor saraci) pina la pamint asa ca mai documenteazate

   • bine punctat.ti-ai sustinut frumos punctul de vedere.sincere multumiri din partea noastra ,internautii

 7. Eu unu nu aș merge la război pentru țara de acum și pentru politicieni și alte prostii. ÎNSĂ aș merge, pentru că străbunicii și bunicii mei au suferit și au luptat pentru țara asta, cu gândul că va avea un viitor mai bun. Nu pot să îi dezamăgesc pe cei ce au murit înaintea mea, alegând să fiu un laș într-un posibil moment de maximă necesitate pentru români.

 8. Wow mama!!! Luciane, s-ar zice ca ti-ai luat in serior menirea de „educator al tinerei generatii”. Ce bine suna, asa-i? Numai Gorundana lipseste de aici. Ea si cu emisiunea ei generatia pro.
  Si zici ca tineretul trebuie sa mearga la oaste? Tot ca cei din 89 care au murit ca tu si altii ca tine sa va dati in stamba acuma? Intreb nu de alta dar daca nu era revolutia, poate ca tot electrician ramaneai. In plus, toata lumea a vazut ce-a primit tineretul dupa ce au murit ca sa-l dea jos pe ceausescu. In vreme ce stanculescu a ordonat sa-i impuste. In vreme ce un slinos ca iliescu i-a facut golani. In vreme ce videanu, hrebenciuc, nastase, base, etc. s-au capatuit.
  Sincer, nu-mi e frica de faptul ca n-au sa mearga. Imi e frica de faptul ca pe cadavrele lor au sa calce tot aceia care au calcat pe cadavre si-n ’89. Si progeniturile lor. Cei care si-au „rezolvat” certificate de revolutionar. Intre care, sincer, te va si pe tine. Doar ai fost disperat sa intri intre ei.

 9. Ratatii care vor sa mearga la razboi pentru altii sunt liberi sa mearga .Eu unu sunt impotriva oricarui razboi ,mai ales unul pornit din ambitii asazise strategice (mizerii spuse pentru prosti)Mai lasati propaganda asta de doi lei cu patriotismul si iubirea de tara .As dori ca toti romanii sa fie impotriva acestor manipulari si daca este nevoie sa rastigneasca tot guvernul si presedintele care nu gandesc in interesul populatiei acestei tari de multi ani .

 10. „Nu e treaba noastra sa aparam Vestul, ce dreacu’, om fi prosti ca Stefan Cel Mare?” Daca ai ajuns sa compari pentru ce lupta lumea pe vremea aia si pentru ce se lupta azi…In afara de aparat familia,totul e al strainilor,concluzia este, du-te la razboi sa aperi interesele Americanilor.Tuu prietene,stii ca noi avem cea mai mare cantitate de aur pur si metale pretioase de pe intreg globul la Rosia Montana si ca ea este exploatata de tarile din occident,nu de NOI.Pentru ce sa luptam?Ce sa aparam?Exemple sunt cu miile.Doar cei prosti si incuiati la minte ca TINE se vor duce de buna voie pe front.Si da,sincer,prefer(si nu cred ca sunt singurul)sa ma duc in cluburi sau sa imi traiesc viata normal,asa cum imi place mie,pentru ca TU nu ai dreptul sa ne judeci noua viata,decat sa ma duc pe front pentru a apara tara ALTORA,nu a noastra.

 11. In primul si primul rand, voi(varsta cuprinsa intre 40-90 de ani) sunteti vinovati ca am ajuns aici. Ma refer la gradul de coruptie si prostie la care s-a ajuns. Dupa asa zisa revolutie, daca nu ati fi lasat hotii sa se plimbe liberi prin guverne si parlament am fi avut, azi, oameni cu caracter si onoare! Noi tinerii ce putem face, cand suntem foarte putini in aceasta tara. Deci sa va duceti voi la lupta sa luptati pentru coruptii vostri pe care i-ati sustinut ani de zile. Si tu ca si om de presa stii destul de bine!

 12. Atâta timp cât statul Român ne cataloghează ca infractorii din clipa când ne naștem de ce ar trebui sa ne riscam viața pentru el? Dacă e vorba de război, atunci sa fie în felul următor, cei cu vârsta între 17-50 sunt apți de război. Cazurile speciale se exclud. Suna mai tentant.

 13. Pupatul zelos si continuu in dos al americanilor de catre politicieni si jurnalisti, cu cedarile aferente de suveranitate pana am ajuns o tara teleghidata complet de americani au transformat poporul roman din probabil cel mai filoamerican de pe planeta intr-unul antiamerican. Asta e adevarul. Nu va place? Ne pare rau, nu e vina poporului roman, ci a oficialilor americani si a cozilor lor de topor din Romania din politica, presa si servicii. Sa fi mentinut relatiile cu americanii la nivel de relatii de colaborare prieteneasca, dar decenta, nu sa le fi transformat in relatii stapani aroganti – servitori lingusitoari si slugarnici, atunci.

 14. Banuiesc ca esti trecut de 35 de ani, asa ca nu te incadrezi in grupul pe care-l trimiti la razboi. Tu ramai acasa, la o poezie cu amanta 😉 Cine naiba te plateste jigodie sa scrii mizerii astea? Esti o nulitate!!!

  • Fix ce m-a iritat si pe mine. Mai are si tupeul sa o arda zeflemist. Pai ia zi ma porcule, ce mortii matii ai facut tu pentru „patria” ta pana acum sa ai tupeul sa te uiti de sus la „tineri” ? Un razboi nu se poarta numa cu arme de foc ma panaramo, da te-ai activat cand ai simtit frica, stii sa arati cu degetu bine, clovnule.

 15. Mai prostule, ia-ti familia si dute la razboi, dar cu siguranta ei nu or sa vrea sa lupte pentru un jeg de tara si pentru interesele unor organizatii care te fac pe tine sa crezi in patriotism !!

 16. Am citit articolul acum cateva zile si ramasesem la concluzia ca „Nu-s de acord cu el, are niste puncte de vedere valide dar nu neaparat obiective”. Si totusi am revenit sa-mi expun parerea. Ca tanar intre 20 si 35 de ani tind sa cred ca acest mesaj imi este adresat si mie. Asa ca as dori sa-mi expun punctul de vedere. Doua lucruri sunt uitate in acest articol:
  1. In cazul in care suntem chemati la razboi trainingul militar (boot campul american) dureaza in jur de 2 saptamani din cate am citit. In acest timp tu nici macar nu tragi bine cu arma la poligon, fara sa mai luam in calcul in care un pistol pe care ar putea lejer sa fie inscriptionat numele bunicului meu se poate bloca. Un rus desface un Ak47 in bucati si-l reface napoi intr-un minut, poate doua? Mie mi-ar lua o ora jumatate cu tutorialul de pe youtube in fata. Pregatirea militara nu poate fi comparata sub nici o forma. Apoi ca numar, Rusia vs Zona balcanica de aici…. cred ca tot rusii au un numar de soldati mai mare. NATO nu e sigur daca intra, ce-i cu ei, ce vor sa faca.
  2. Aici poate is subiectiv dar asa vad eu situatia. Desi ai zis ca vii in razboi alaturi de noi, foarte probabil ai deja un bilet de avion spre Anglia (undeva cat mai vestic sa fie departe de Rusia). Asa ca in calitate de tanar as vrea un raspuns, desi ai avut copilaria in alte vremuri, iti convine la 22 de ani sa fii pus in situatia in care mori tu sau altul? O sa ai de facut alegerea asta zi dupa zi…. poate luna dupa luna daca ai noroc.
  Cel mai mare sniper din al doilea mondial Simo Hayha( sper ca am scris corect numele, daca nu e poreclit „White Death”) a zis la un moment dat „Am facut ce trebuia ca sa supravietuiesc. Am avut de ales intre mine sau inamicul de prea multe ori. Am ales pentru mine de fiecare data. Preferam sa n-o fac.” Are 500 si ceva de ucideri confirmate.
  Asa ca daca vrei sa imi spui ca ar trebui sa am parte de ororile acelea, de legea junglei, de lipsa sigurantei zilei de maine si in cazul in care scap, traume psihologice (PTSD) si sechele pe viata, fii sigur ca o sa ne vedem la aeroport, poate bem o bere in Leicester. 🙂
  Tiberiu.
  PS: As aprecia sa-mi onorezi commentul cu-n raspuns.

 17. Problema este mult mai complicata decat poate s-o exprime subiectivismul tau, bre! Ai si tu problemele tale… Rezuma-te la cercul tau de „intelectuali”…

 18. vorbeste nea` Lucian care face parte din categoria celora care se tireaza la primul semn de scandal. hai mah ca ma scarbesti cu articolele tale, pe langa faptul ca ghabar nu ai tu de cum merge treaba in armata mai si aberezi cu expresii de prost gust. tu ai impresia ca in Romania nu te leaga daca te cheama la ”oaste” si nu mergi? te inseli fratzica… baga o geana la centrul militar si intreaba inainte sa scoti pe gura rahaturi.

 19. Tu vorbesti, nea Luciene, din pozitia ta comoda pe care o ai! Dumneata ai o varsta ce nu prea se incadreaza in categoria de razboi, si ti-e usor sa vorbesti, ca doar nu costa nimic!

 20. m MINDRUTa este de origine MGHIARA , dm mindura este pacifist eu runt ROMAN si lupt numai pt romania atunci cind este atacata , in sistatia de fata romani nu este tacata de rusia , romani vrea sa atacerusia pt ca asa dicteza guvernul SUA , va amintesc ca SUA se imbogateste de 500 de anu numi prin crima si jaf , inepin din anul 1500 si pina in prezent , de 500 de ani sua a executat adevarati stapinii ai americi de nord, si orientul mijlociu este terorizat de america din 1960
  , nu lupt pt interesul american sau european lupt numai dc romani este atacata fara sa caute certa romania , eu sunt nationalist din strabunii ,

 21. Bai, panarama de om care esti, taci din gura ca esti primul care fugi daca vezi o pusca, bulangiule comunist ce esti. Te-ai gasit tu lupul moralist sa vorbesti, cand nu iti face piele doi bani, carpa de om ce esti!

 22. Auzi mai prietene, ai tu oare intre 20 si 35 de ani? Ai vre-un copil de 20-35 de ani? Mizerie de om ce esti, ii trimiti tu pe altii la razboi? Sa te apuci tu de articole din astea de CACAT pe care speri sa le bagi pe gat tuturor indoctrinatilor si idiotilor care stau toata ziua si se uita la mizeria pe care le-o serviti voi „mass-media” cand o sa te duci tu si copii tai la razboi!

 23. :))
  Multi prosti pe aici confunda mersul la razboi cu mersul la vot, o obtiune pruvata. baaa, cand vine unu cu tancu’ la tine in ograda ai cacat steagu, bogat sau sarac, tanar sau batran. Ai doua obtiuni cu acelasi rezultat: mori aparandu-te sau mori fugind impuscat in spate. Tancul era o metafora, asta ca sa stie si cretinii ce o iau de buna

 24. ba bagati-ai pula-n matta , ai peste 35 de ani si vrei sa ne futi femeile in caz ca plecam la razboi? bagati-ai pula-n matta de distrus , nu am degand sa mor eu pentru romania , pentru interesele altora , daca mor o sa mor facand ceea ce-mi place nu ce ma obliga altii sa fac , in concluzie sa-ti dau la muie si tie si la tot familionului tau. SUGI PULA

 25. Eu nu o sa mor pentru Uniunea europeana, noi nu avem nicio treaba cu Ucraina! Nu o sa omor oameni nevinovati doar pentru ca asa vor unii!

 26. Daca inteligenta dvs va lasa impresia ca o adunatura de copii ce au vazut arme doar in Counter se poate lupta impotriva impresionantei armate a Rusiei, va spun ca sunteti o rusine. De ce sa fie tineretul carne de tun? De ce sa condamni viitorul tarii la o moarte sigura? Va spun eu, draga domn iubitor si aparator al tarii noastre. Ca sa aveti dvs si acea gloata de porci ce poarta cravata si conduc Romania (se prefac mai exact, ca mai mult se doarme) timp sa va alegeti destinatia de plecare. Eu spun ca ar trebui sa va fie rusine pentru idioteniile spuse si sa stati ascuns o perioada.

 27. Dupa cum se vede increderea in institutiile statului este erodata iar sentimentul de apartenenta la neam de asemenea. Foarte multe persoane nu realizeaza ca mobilizarea generala in caz de urgenta nu se face pe baza de voluntariat ci esti luat cu arcanul. Daca incerci sa pleci si sa bei bere la Leicester sau sa mananci wursti la Viena trebuie sa o faci pana intra ordinul in vigoare altfel de paste curtea martiala si puscaria. Celor care nu au de gand sa raspunda apelului national le sugerez sa si faca un plan si sa paraseasca tara dinainte pana nu e prea tarziu. Nu trebuie sa lupti daca nu crezi in cauza respectiva. Live for nothing, die for something. Ave.

  • Atunci coite, puscariile vor fi pline.:)))))))))) Stai linistit ca preferam sa facem puscarie sau sa ne predam rusilor decat sa aparam cacati ca tine si ca aceia ce conduc tara.

 28. Mindruta pacaliciule! Daca a ajuns un rahat basist ca tine sa imi vorbeasca mie de curaj insemana ca meritam sa ne ocupe rusii ca in 45 cu sau fara lupta. Daca numai printr-o ocupatie straina se mai pot inlatura „valorile” la care gunoaie ca tine au contribuit atit de virtos la ajungerea si mentinerea lor la putere atunci NU, nu o sa lupt. Mai rau doare flegma fratelui dacit palma dusmanului. Si sa fim realisti , cam ce s-ar putea intimpla inj cazul unui razboi total?! Are dreptate nato cu scutul sau minune?! Atunci n-or sa fie probleme , nu?! Valoreaza aceasta protectie cit o ceapa degerata fara sacrificii umane ?! Atunci la inzestrarea si determinarea armatei romane (am vazut curajul si priceperea ofiterilor la revolutia din dec) nu dureaza 2 saptamini si rusii o sa-ti ceara votca si hazeaica Luciene! La o armata cu efectivele si inzestrarea rusilor e greu de rezistat fara o implicare totala din partea aliatilor. Rusia nu e Irak sau Afganistan. SI io implicarea aia n-o vad. Stramosul lu basescu-pe care-l admirai atrit de mult, hanul Ginghis, a zis ca „numai un nebun duce un razboi pe care stie sigur ca-l pierde”. Si la fel ca basescu esti un mincinos de prima clasa. Pacaliciule ,tu in nici un caz n-ai sa lupti impotriva rusilor! Esti mult prea plin de tine si prea imbuibat ca sa fi erou!

 29. Deci,fii atent ! Te-am citit de multe ori si chiar am rezonat cu ce ai spus,ti-am dat dreptate si m-am bucurat ca vad si altii ce vad eu,insa de data asta….neah. Am petrecut 26 de ani in armata si am plecat la demisie,nu la ordonanta,ca nu mai aveam de ce sa stau. Am un baiat de 20 de ani pe care n-am sa-l las sa lupte o secunda pentru tara,pentru ca tara nu a facut NIMIC pentru el.
  Lupta tu,pentru ai tai,ca sunt mici,dar invata-i sa plece,nu sa stea in tara fara speranta. Acasa este acolo unde-ti este bine. Normal,la salariul tau,iti este bine in mizeria de Romanie. Traieste insa din 400€ ca militar sau din 250 €ca profesor si mai discutam despre….lupta.
  Deci,stai potolit. Nu e cum crezi tu. Nu fi bou,ca-i plina tara !

 30. „In saizeci de ani Romania si-a tradat aliatii de 6 ori, in medie o data la zece ani.

  George Jonas, un scriitor canadian, afirma ca daca se poate vorbi despre virtutile individuale ale natiunilor, cum ar fi etica de lucru a germanilor constiinciosi, puteti vorbi, de asemenea, de defectele lor de caracter. Jonah se concentreaza la exemplele negative, dintre toate statele lumii, ale Romaniei si mentioneaza, ca au un comportament nedemn de incredere pentru fostii aliati.

  1. Tradarea Bulgariei

  In primul rand Romania in razboaiele balcanice a tradat aliatul sau principal Bulgaria, si, prin urmare, ca o recompensa de trei mii de kilometri patrati de teritoriu a achizitionat pentru el insusi de la aliatul sau, Bulgaria.

  2. Tradarea Imperiului Austro-Ungar

  In al doilea rand Nerespectarea Monarhiei austro-ungare, cu un tratat de neutralitate, si atunci cand a considerat ca puterile aliate au o sansa mai buna de a castiga razboiul, a legat un contract secret cu Puterile Antantei, si in 1916 – a invadat Ungaria.

  3. ROMANIA TRADEAZA Puterile Antantei

  In al treilea rand Romania a rupt alianta cu Puterile Antantei si a legat pace cu Puterile Centrale la Bucuresti.

  4. Romania tradeaza pacea cea mai recenta, legata la Bucuresti

  Romania a rupt pacea de la Bucuresti si a invadat Ungaria, dupa prabusirea monarhiei, chiar in timpul cand comunistii la Budapesta, ajuns la putere, dizolva armata maghiara.

  5. Romania tradeaza din nou Puterile Aliate

  Romania a tradat Puterile Aliate, cand steaua lui Hitler a fost ascendenta ca sa impiedice pierderea totala a Ardealului. De aceea, in 1940 -, sa intors numai nordul Transilvaniei la Ungaria.

  6. Romania tradeaza si pe germani

  Cand Hitler a fost condamnat, Romania a tradat alianta lui cu Germania si cu Puterile Centrale (Puterile Axei), si a fugit pe partea Puterilor Aliate, si asa mai departe.

  Din nou, a primit ca recompensa, Transilvania.

  Potrivit lui Jonas, prefacatoria Romaniei este fara exemplu in istoria tarilor lumii.”

  • Da, asa este Romania si-a tradat „aliatii”, dar Romania a invatat sa tradeze de la Ungaria, care de sute de ani a tradat pe romani tot asa la fiecare zece ani. Sa ne amintim de aventurierul Basta care l-a decapitat pe „aliatul” sau Mihai Viteazu.

   Si iata ca in ciuda ta … de cand isi tradeaza Romania aliatii a ajuns tot mai mare si Ungaria tot mai mica. asadar imi place Eldery mesajul tau! 🙂

 31. Luciane, cu tot respectul, iti adresez de aici de pe malul lacului Michigan, asa, ca de la inginer la prezentator tv, un calduros du-te dracu de idiot!
  Ai fi putut adresa mesajul celor de la 20 la 25, ca cei ce au 30+ cam stim care e diferenta dintre comunism si democratia papusarilor care-ti dau si tie salar acum… adica zero. Nu ne da tu noua lectii de patriotism, ca stim mai bine ca tine cum se traia pe vremea lu ceasca si cum se traieste acum. Am ajuns sa plec din tara la 35+, dupa ce am iesit inginer, angajat, apoi patron, ca sa mi dau seama ca oricat as incerca, nu pot, ma, nu pot sa traiesc in tara ta!.Da, a ta si a celor care ne conduc.
  Stii care e diferenta dintre noi? Diferenta de stomac. Eu nu am stomac sa pot hali cat halesti tu acolo, ca as vomita instant. Am preferat mai bine sa iau drumul strainatatii, sa mi las parintii si prietenii cu lacrimi in ochi si sa incerc sa-mi fac un rost in viata intr-o societate nu cea mai civilizata, dar care are si respect pentru palmasul de rand. Nu sa stau in tara ta si sa mor pentru tine, papagalule. Vrei carne de tun? perfect! ai copii, trimite-i la razboi cu rusii..!

 32. M-ai cenzurat ca un securist sadea ce esti, (probabil robintel vine de la robotel al „intelligence”, acel intelligence care in romana se traduce prin serviciu de informatii, nu prin inteligenta). Nu-i nimic, ma repet si aici:
  Una e sa te aperi de invazia militara ruseasca daca esti atacat fara motiv, alta e sa-ti aduca rusnacii peste tine proprii guvernanti fiindca latra la comanda stapanului lor de peste ocean. In cazul al doilea intai termini cu guvernantii care te-au bagat in asemenea situatie, si apoi il faci vant si invadatorului. Sa fii pregatit sa lupti cu un eventual invadator intradevar nu strica, se gandeste de doua ori inainte sa-si aprinda paie in cap cu tine, chiar daca e mai tare. Sa te bagi in conflictele altora oferindu-ti tara ca pion de sacrificiu, pe post de fraier cu mana caruia se scot castanele din foc e insa pr0stie crasa si tradare de tara.
  PS Cum crezi ca au ajuns rusii sa intre in Romania si sa comita atrocitatile de care ne spun bunicii? Ia ghici, fiindca noi am intrat in razboi cu ei. Cum vor niste capate infierbantate sa facem si acum. Macar atunci am avut motiv, tocmai ne luasera Basarabia, la intelegere cu aliatii nostrii din acel razboi, germanii. Nici intoarcerea armelor nu ne-a ajutat, ne-au vandut apoi americanii si englezii, aliatii de azi. Morala: cata vreme esti lasat in pace, sezi pe fundul tau. Suedia a facut-o cu succes in WWII, desi era aproape de zona de conflict.

 33. Dumnezeule mare, cati retardati cu acces la internet sunt in tara asta!
  Am citit in diagonala comentariile si m-au apucat dracii! Partea proasta e ca idiotii astia pseudo-hipsteri devin majoritari! Astia care n-au auzit de gulag, comunism sau toate relele aduse de rusi, astia care-l idolatrizeaza pe putin „ca are cojones” si „face misto de americani”! Generatie de doi bani gauriti!

 34. Excelentă scrisoare, vă felicit! Ce mă miră la majoritatea comentariilor este nu că nu au înţeles nimic din ce au citit ci că se pare că au fost în stare să citească! Poate unu din două cuvinte, dar au citit totuşi.

Lasă un răspuns