Guvernul cauta urgent 6 milioane de cersetori. Vezi daca te califici!

Avem 6,5 milioane de cersetori in Romania? Avem 6 milioane de oameni care asteapta cu mana intinsa, de aici si pana la primul tur al alegerilor, pentru o sacosa cu 18 kilograme de mancare?

Ministerul Fondurilor Europene crede ca da. Si tocmai a lansat o licitatie de 100 de milioane euro, care sa asigure cate o sacosa de 18 kg de alimente pentru 6,5 milioane de persoane. O sacosa destinata categoriilor defavorizate, care s-ar cifra exact la atat, dupa un an si jumatate de inca o guvernare care a promis ca rezolva problema in primele nu-mai-stiu-cate-zile.

Ma scuzati, dar daca sunt defavorizati, de ce nu le cream locuri de munca, asa cum am promis? De ce nu le scadem taxele? De ce nu ii ajutam sa-si faca un business mai usor? De ce, de ce le aruncam cu pomana in fata, de ce le culcam la pamant demnitatea cu 18 kile de uitare a fatarniciei celor care ne conduc? De ce?

De fapt, calculul guvernului e simplu. Presupune ca avem 6 milioane de iresponsabili – repet, iresponsabili, nu doar saraci! – care ar lua uleiul si zaharul si carnea la schimb pentru ceea ce toata lumea stie ca trebuie sa dea: votul. Primarii, care vor imparti pachetele, vor face cu ochiul cu marfa in mana. Si viata va merge mai departe, spre viitorul in care toti stam cu mana intinsa, fara sa fie nevoie macar sa invatam sa spunem “S’il vous plait”, ca cersetorii nostri de la Paris.

Asta e parerea clasei politice despre Romania. Asta crede Guvernul ca are dedesubt: 6 milioane de oameni fara constiinta, fara onoare, fara vreo minima capacitate de a observa cateva fapte:

Anul asta au fost oameni care au ramas fara case. Altii care au facut foamea, pe sub poduri si parcuri. Altii care n-avut ce pune pe masa copiiilor. Multi. Nu stiu daca 6 milioane, dar multi. Dar ce sa vezi – oamenii astia n-au primit ditamai punga cu mancare – 18 kile! – nici in ianuarie.

Nici in februarie.

Nici in martie.

Nici in aprilie.

Nici in mai.

Nici in iunie.

Nici in iulie.

Nici in august.

Nici in septembrie.

Dar vor primi fix intre octombrie si noiembrie. Sa manance si pentru prima parte a anului. Citez din actele licitatiei anuntata la 20 septembrie:

– 20% din totalul de pachete contractate, în primele 15 zile;
- 40% în următoarele 15 zile;
- 40% în ultimele 15 zile.”

Daca e adevarat ca e pe Fonduri Europene  (ca mie tot nu-mi vine sa cred), ar fi extrem de trist ca banii unei Europe normale la cap sa perpetueze nebunia milei si mitei electorale. Inceputa de PSD, Continuata (oho!, cu cata apetenta) de PDL. Livrata si de PNL. Fara nici o diferentiere, fara nici o deosebire de moralitate. Da, nu-l consider pe Base vreun ingeras aici. Sau pe Blaga. Sau pe Udrea. Sau pe Crin.

Niciodata n-am vazut o nerusinare mai mare. Nu avem 6 milioane de cersetori in Romania! Este o palma data natiunii, venita din existenta imbelsugata si lipsita de griji (altele decat DNA-ul) a celor care ne conduc de 25 de ani.

Si e mai mult decat atat: e o lovitura si pentru business-ul legitim al altor oameni. Aia care vor incerca SA VANDA faina si ulei intre octombrie si decembrie. Si care se vor trezi ca un singur competitor de-al lor a castigat licitatia, impune pretul si livreaza catre o jumatate de tara.

Cum se numeste treaba asta in termeni normali?

Nu, nu ilegalitate. Sunt sigur ca oricand se poate explica printr-o coincidenta distribuirea ajutoarelor in campanie. E deci, mai mult decat atat. Si mai subtil.

Oamenii astia nu iubesc Romania. Oamenii astia nu ne vor nici mai demni, nici mai buni, nici mai bine informati si mai ales nu vor ca noi sa ne facem alegerile cu mintea noastra.

Pentru ei, cel mai bine e sa alegem cu stomacul si sa gandim cu curul.

Si sa traim cum o da Dumnezeu din Ianuarie. In vreme ce ei ciocnesc la Cotroceni paharele cu sampania victoriei impotriva mindriei de a fi roman.

P.S. Povestea initiala, mai jos:

http://www.curentul.info/politic/5916-licitatie-ilegala-cu-fonduri-europene-pentru-mita-electorala-mascata-in-6-6-milioane-pachete-cu-18-kg-de-alimente


There is no ads to display, Please add some

8 comentarii

 1. tara este condusa de hoti si tampiti care urmaresc numai sa faca averi, oile asteapta cu nerabdare ziua votului si nu sunt putine, e plina tara de prosti !

 2. Trist este, dupa cum am mai spus-o, ca singura parghie in democratie de a scapa de asemenea conducatori, este dorinta altora de a ajunge la borcanul cu miere si implicit vor face aceleasi lucruri. Asta am invatat eu despre democratie, traind 24 de ani de democratie in Romania. Daca gresec, cu placere ascult alte pareri. Ce frumos ar fi sa gresesc in gandirea mea. As mai avea o speranta…

 3. PATRIOTISMUL DE FAŢADĂ

  E uşor să o faci pe patriotul, când afacerile tale cele mai bănoase sunt cu statul, firmele tale sau ale familiei tale abonate fiind la contractele cu statul.

  Adevăratul patriotism se vede din respectarea legilor statului, iar nu din bătutul din gură (după ce ai căpuşat instituţiile statului).

  Când cineva se declară mare patriot şi iubitor de ţară, s-ar putea să îi iasă ceva.
  Să fim atenţi şi să nu înghiţim toate găluştile politicienilor.

  Fuga de Justiţie a politicienilor români arată “cinstea şi onestitatea” de care dau ei dovadă. Dacă au respectat legile ţării, de ce le frică politicienilor să răspundă pentru faptele lor?

Lasă un răspuns