PC-ul care pune copaci cu banii tai: Lenovo vinde offset de carbon pentru emisiile de CO2 ale calculatorului

La inceput am crezut ca nu conteaza pentru publicul roman asa ceva: micsorarea amprentei de carbon? Ne pasa de asa ceva?

Ei bine, se pare ca nu sunt in bula potrivita, caci un studiu Reveal Marketing spunea recent ca 55% dintre români sunt îngrijorați de efectele negative ale emisiilor de carbon.

Isi modifica insa oamenii comportamentul in functie de asta? Aici nu pot vorbi decat despre mine: incerc cat mai mult sa folosesc bicicleta in oras, iar afara, cu masina, nu-mi aduc aminte macar cand am mers ultima oara cu viteza maxima legala pe autostrada: plec mai devreme si tin 100-110, croaziera cea mai eco, dupa spusele bordului masinii mele…)

Dar sunt si alte feluri in care poti face offset de CO2: cumparand certificate de carbon. Am facut asta la ture de bicicleta in care am folosit masini de insotire si iata ca acum pot s-o fac, in premiera, si cand imi cumpar un laptop.

Unul de la Lenovo, mai precis.

Compania a introdus de curand o solutie numita CO2 offset service, prin care organizatiile pot cumpara credite de carbon pentru toate emisiile din ciclul de viata al calculatoarelor.

Cum anume se face asta, practic?

Mai intai vedem cate sunt: Lenovo a calculat emisiile din procesul de productie, a setat un ciclu de viata de 5 ani, in care aparatul consuma energie care trebuie si ea offsetata si a pus si costul reciclarii de la final. Certificatele asigura investitii in proiecte de mediu aprobate de ONU, cum ar fi de exemplu impaduriri, dar si facilitati de productie de energie verde sau de management al deseurilor.

La asta se adauga masuri mai simple si mai practice: ambalaje organice, din bambus si trestie de zahar, cutii mai mici, folosirea materialelor reciclabile chiar in device-uri. 

Tinta firmei? Neutralitate climatica pana in 2030. Are rost si din perspectiva afacerii: 77% dintre consumatori spun ca e important pentru ei ca brandurile sa fie sustenabile si responsabile cu mediul. 

Digital Bannerhttps://www.lenovo.com/ro/ro/

Serviciul de offset introdus in Romania e valabil pentru PC-urile din linia de brand “Think”. Din a doua jumatate a anului 2022 intra in program si modelele “Legion” sau “Yoga”. 

Toate serviciile de offset sunt certificate DEKRA, ceea ce garanteaza ca nu sunt simple programe de marketing, ci chiar solutii de mediu reale. Mai mult, dupa achizitie, clientii pot alege ce proiecte doresc sa sprijine cu certificatele pe care le-au cumparat. Fiecare device vine cu un certificat care leaga produsul de proiectul prin care emisiile sale sunt offsetate. 

Practic, stii unde e copacul plantat de PC-ul tau…)

Conteaza asta pentru voi? Lasati la comentarii. 

Un material sustinut de Lenovo Romania.

 


There is no ads to display, Please add some

3 comentarii

  1. Probabil ca asta e un articol, citit cu entuziasm doar de Greta s! de cativa care merg non-stop cu trotineta!

  2. Desigur că mă interesează și îmi și pasă, și ar trebui să le pese tuturor (cel puțin celor care au urmași). Inițiativa Lenovo este admirabilă și lăudabilă, fără doar și poate; pe deasupra, produsele lor sunt de calitate aproape comparabilă cu HP sau Toshiba.
    Problema de fond rămâne însă aceeași, indiferent dacă TOȚI europenii ne angrenăm sau nu în astfel de programe: la ce distrugeri aduc planetei China, India (care, “având populații majoritar sărace au derogare de la aplica măsuri antipoluare până în 2050”, conform Acordului de la Paris), Japonia și SUA (care sunt de acord să aplice imediat măsuri radicale imediat ce le aplică Beijing-ul și New Delhi), efortul nostru poate aduce, cel mult, o lună de viață în plus nouă sau urmașilor noștri față de deceniile pe care ni le fură cele patru puteri sau false puteri. Extrem de demoralizant…
    Oricum ar fi, merită să facem tot ce putem!

    Felicitări pentru tot ce faceți!

Lasă un răspuns