Multumesc pentru darul vostru: caldura si lumina pentru micul spital din Hateg

            Saptamana trecuta am vorbit la telefon cu doamna Dana Miclosoni, directoarea Spitalului Orasenesc Hateg. Si m-a atins cu cateva vorbe (o citesc aproximativ): “pana la spitalele regionale promise, astea mici salveaza vieti. Suntem “mini”, dar muncim “maxi” pentru pacientii nostri”.
            Spitalul din Hateg e intr-o comunitate mica: toata lumea cunoaste pe toata lumea. Aici expresia “stii pe cineva la spital?” nu are in ea atata disperare ca intr-un oras mare, unde oamenii se simt adesea ca intre straini. In Hateg, pacientii si spitalul sunt impreuna si la boala, si la sanatate.
            Povesteste doamna Miclosoni: Spitalul Orășenesc Hațeg, lupta sa ofere servicii medicale celor peste 30.000 de locuitori ai Țării Hațegului. Si o face de aproape 50 de ani. Aici lucrează adevărați profesioniști: asistente, doctori, infirmiere, brancardieri. Sunt o echipă care se înțelege din priviri, chiar dacă nu lucrează pe aceeași secție. O echipă care nu tratează doar  patologia, ci înțelege pacientul. Pentru ca e vecinul lor, apropiatul lor.
            Ce am facut pentru ei, cu ajutorul vostru?
Am daruit, dintr-un fond pus la dispozitie de E.ON, energie. Kilowati si metri cubi de gaz. Mecanismul e simplu: dai like sau interactionezi pe Facebook sau Instragram cu una dintre scrisorile create pentru institutiile beneficiare si kilowatii se duc in contul ei. De acest Craciun, eu am mers pe mana spitalului din Hateg, dupa cum v-ati dat seama. Darul de cap de participant e de 100 kwh.
Dar n-a fost doar Hategul. LA cine au mers anul acesta kilowatii de la voi:
  • Spitalul Clinic de Urgență pentru copii Cluj-Napoca
  • Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Spiridon Iași
  • Spitalul Orășenesc Hațeg
  • Spitalul de Pediatrie Sibiu
  • Spitalul Județean de Urgență Sf. Ioan Cel Nou Suceava

M-am bucurat sa-i vad pe Mihai Pautov si pe Andreea Remetan intre ambasadorii campaniei Daruieste Lumina. O campanie care implineste deja 7 ani. Prima ediție s-a desfăşurat în luna aprilie 2015, când au fost oferiți 100.000 kWh unui număr de 12 instituţii – spitale, şcoli, case de copii şi case de bătrâni din 10 județe.

În ediția de anul acesta, E.ON va contribui cu cea mai mare cantitate de kWh de până acum, 500.000 kWh.

I-am dat pe toti? Mai avem un pic. Si va multumesc pentru fiecare dintre ei!

Si eu, si medicii si asistentele din Hateg!


There is no ads to display, Please add some

Un comentariu

  1. Orice ar fi trebuie sa fiti tari si sa mergeti inainte… trebuie sa aveti incredere in voi si sa credeti in bunul Dumnezeu care va este alaturi de voi si la bine si la rau
    Va doresc tot binele din lume si sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

Lasă un răspuns