5 vacante pe care le visez pana la pensie

Cred ca toti am facut o astfel de lista. Daca banii nu ar conta si visurile ar fi la putere, unde te-ai duce? Daca am renunta anul asta la Grecia sau Bulgaria sau Turcia, care ar fi destinatia?

  1. Spre Pol cu vasul cu panze. Amicul meu Anatol a fost in vara asta intr-o expeditie in geaca de iarna pe un velier in Groenlanda. O saptamana a pus postari cu velierul cu panze rosii navigand printre ghetari si balene. Fara nicio problema de a face rost de gheata pentru whiskey: pur si simplu intinzi mana cand treci pe langa un iceberg…) Am glumit, sigur ca nu treci pe langa el, ca lovesti barca, dar in rest totul e acolo: frigul, singuratatea tarmurilor reci ale Nordului, stelele nenumarate pe care nu le stiai din Bucuresti…
  1. Amazon. Jungla. Aici ma cheama nimic altceva decat coloana sonora din nenumaratele filme de aventuri, incepand cu Indiana Jones si terminand cu Predator. Stiti scena: noapte, liniste si o suta de pasari cu strigate ciudate care se aud in departare, acoperind abia zgomotul de neon stricat al insectelor si suieratul unui piton, la jumatate de metru de personajul principal…(link youtube) Ei bine, pentru sunetele astea visez sa ajung in Brazila. Bonus: o noapte intr-o asezare tribala cred ca ar fi o experienta buna pentru orice roman care se plange de casa lui…!

3. Pacific, orice insula la minim 2000 de kilometri de civilizatie. N-am reusit, poate n-am sa reusesc niciodata (dar conventia acestui text e visul) dar am pe cineva acolo chiar vara asta: pe Sorin Drugan, care face traversarea oceanului, Magellan-style, fara riscul de a fi mancat de indigeni. Dar cu ceva risc de a fi sarbatorit de ei, cum se vede din imaginile astea de acum cateva zile din Samoa. Sorin navigheaza din tinerete, am fost si eu cu el pe mare, dar acum a ales sa faca inconjurul lumii singur intr-o barca doar de trei ori mai mare decat cada din baia ta… Aloha, Sorin, sa ajungi cu bine acasa!

4. Grand Canyon, USA. Aici am fost. Si a durat parca o secunda, desi am stat jumatate de zi. Nu mi-a ajuns. N-am reusit sa-mi umplu ochii cu vastitatea spatiului scobit in stanca de milioane de ani de curgere a unui rau, multa vreme anonim, azi numit Colorado. As vrea sa ma intorc, sa stau pe margine, cu picioarele deasupra golului si sa incep sa simt si sa pipai, vorba poetului, istoria geologica a planetei. Marele Canion e o lectie de stiinta pana la urma, una care ne spune cat de scurta e povestea noastra, a oamenilor, fata de viata Pamantului.

  1. Vorbind de acasa, asta ar fi vacanta imposibila la care visez: acasa. La Bucuresti. Dar intr-un Bucuresti de vara, de unde toata lumea pleaca si prin care pot sa ma plimb in liniste, fara trafic si fara fum, printre decorurile adolescentei mele. Pantelimon, Iancului, Unirea, Piata Revolutiei. Nu, nu as cauta nici restaurante si nici magazine. Ci zidurile caselor vechi din anii 30, cele mai frumoase din orasul asta, peste care a trecut nu doar o parte din istoria Romaniei, ci si povestea mea personala. M-as intoarce in statia de autobuz de langa IATC, unde tatal prietenei mele din clasa a IX-a ne-a prins sarutandu-ne si as pornit de acolo, in liniste, sa-mi aduc aminte… 

Astea sunt vacantele la care visez si la care m-a provocat sa ma gandesc o companie de asigurari, intr-o campanie care isi propune sa ne aduca aminte ca distanta intre o vacanta de vis si una ratata poate fi exact un gest mic si simplu, inainte de plecare: asigurarea.

Pentru ca oricare ar fi drumul, orice vis ne-am indeplini in vara asta, riscurile sunt aceleasi si neplacerile pot strica in cateva secunde o vacanta perfecta, imaginata si planificata din timp. Eurolife se numeste compania si e interesant ca asigura o multime de scenarii de vacanta inclusiv calatoria cu vaporul… 

Totul e online: bifezi  toate datele. 

Screenshot 2019-07-19 at 09.00.07.png

Dupa care alegi pachetul: 

Screenshot 2019-07-19 at 08.59.41.png

 Sigur, nu e doar pentru Arctica sau Amazon. E mai ales pentru vacantele obisnuite, cu riscuri cunoscute, si pe care le poti uita cu un simplu click online.

Chiar asa: tu la ce vacanta visezi in vara asta… sau cele viitoare?


 

Acest material este sustinut de Eurolife.


There is no ads to display, Please add some

Un comentariu

Lasă un răspuns