Dragnea si “agenturile straine”: au fost playeri externi implicati in proteste?

Dragnea spune azi ca “forte straine” au fost implicate in mitingurile din Romania. El citeaza niste sinteze si mesajele de pe bannere, care seamana cu ce s-a mai vazut si in alte orase – ce supriza, ca si cum oamenii n-ar avea internet si acces la google. Dar ma rog, mesajul lui e pentru publicul lui: cei care mai iau un Prostamol si se plang ca si mersul des la toaleta are in spate o conspiratie globala.
Si totusi, subiectul merita discutat. Sa va spun cum am perceput eu lucrurile:
 
1. Punctul de pornire al mitingurilor n-a fost exterior. A fost intre urechile domnului Iordache. Si compania.
 
2. Miscarile din primele zile au fost in intregime pornite de indignarea reala a oamenilor reali. Adunati in social media, extrem de atenta la abuzuri, nu doar ale guvernului.
 
3. Tentativele de violente au venit dintr-un singur loc, ultrasii, si ele puteau fi mai eficient puse sub control de MAI.
 
Dar….au fost cateva lucruri suspecte care mi-au atras si mie atentia si despre care am vorbit la momentul respectiv.
 
Dupa 2 februarie au aparut in online indemnuri la violenta de pe conturi de postaci. La vremea respectiva am banuit ca e o tentativa de discreditare a mitingurilor venita de la postacii PSD. Am si scris despre asta. Dl. Dragnea ar trebui sa inceapa prin a intreba acolo Daca n-au fost oamenii lui, sa intrebe atunci la servicii si sa ne spuna si noua.
 
Dupa ordonanta 14 si dupa detensionarea relativa a situatiei a existat intr-adevar o campanie de fake news online pe care as atribui-o si eu unui player extern. Dar unuia estic – si sunt curios daca dl. Dragnea are curajul sa confirme asta.
 
Campania asta a incercat sa starneasca indignarea publica cu stiri vechi aruncate la deruta – cel mai bun exemplu, o stire despre Legea Defaimarii care data de 1 an. Postarile acestea au fost preluate de site-uri cunoscute in restul timpului ca relee rusesti. A cui a fost aceasta campanie? Cine a inceput-o? De asemenea dl. Dragnea si serviciile ar putea sa lamureasca.
 
Dincolo de toate, presedintele PSD greseste intr-un loc: incearca sa acrediteze ideea ca aceste proteste sunt pornite din exterior si ca toata logica lor e straina.
 
NU.
 
Ele sunt in intregime opera inabilitatii politice si a esecului moral al clasei conducatoare.
E, daca vreti, o molima de care inamicul normal ca incearca sa profite. Dar n-a pornit-o el!
 
Ca unii din afara au incercat sa le foloseasca pentru a starni un Maidan, e posibil. Dar ca treaba asta a fost un esec complet, caci mitingurile au fost pasnice, iar e clar pentru toata lumea.
 
Intr-o situatie de criza, toata lumea incearca sa-si traga un avantaj, chiar si cei care nu vor binele Romaniei. 
 
Problema noastra de la radacina e insa alta: cei care pretuiesc mai mult binele personal sunt si cei aflati la originea crizei! Si tot ei ar face bine acum, ca sa nu enerveze lumea aiurea, sa vina cu dovezi, nu cu aluzii.
Cine, ce a postat. IP. Cont. Site. Inregistrat unde? Folosit de cine? Care shares, la ce ora,  cati postaci, cum stim ca nu-s ai nostri, neaosi?
Cu asa ceva trebuie venit, domnule Dragnea, nu cu aluzii fine.
Alminteri, pentru a stabili ca nimeni nu era in strada daca nu era OUG 13 cred ca nu e nevoie de nicio dovada.
 
Se vede cu ochiul liber si de la Moscova si de la Washington.

There is no ads to display, Please add some

4 comentarii

Lasă un răspuns