Academia Romana vrea sa-i lege de glie pe studenti. De ce doar pe ei? Avem nevoie si de zugravi!

N-a fost destul ca Academia Romana a tinut sa ne aduca aminte acum doua saptamani ca Ceausescu traieste si scrie sub pseudonim scrisori despre ce reprezinta protestele in vremurile astea: “acţiuni îndreptate direct împotriva Statului şi Poporului Român”

N-a fost suficient nici acest indemn securistic batranesc, luat cu copy/paste din ce scriau alti intelectuali de partid si de stat in 1989:

“solicităm instituţiilor abilitate ale Statului Român, de la toate nivelurile, să vegheze şi să acţioneze pentru a preveni, pentru a contracara şi, atunci când se încalcă legea, pentru a pedepsi toate diversiunile şi agresiunile la adresa identităţii, suveranităţii şi unităţii naţionale a României şi a stabilităţii statului de drept”.

Nu, astia nu se potolesc. Acum vor sa-i tina in tara pe absolventi de facultate.

Uite ce zice documentul de strategie de tara a Academiei:

“Pentru a reduce pierderile de capital uman cu pregătire superioară, prin părăsirea țării, credem că se impune ca orice absolvent de învățământ superior beneficiar al subvenției de la buget să fie obligat să lucreze în țară un interval de timp egal cu durata studiilor subvenționate sau să deconteze cheltuielile cu pregătirea profesională.”

Asta e planul lor. Cele mai bune creiere ale Romaniei (asa zice la statut, nu ma certati pe mine daca par altfel) au venit cu acelasi plan cu al unui taran idiot din Scornicesti.

Sa-i legam!

Vorba doamnei Ceausescu (apocrifa): “Tine-i aici! Da-le granicerilor gloante de razboi, Nicule! Sa vezi cum se potolesc!”

Asta e planul Academiei Romane. Sa stea lumea acasa si sa munceasca niste ani sau sa plateasca studiile.

Nici nu stiu de unde sa incep, atat de tare ma ineaca nodul in gat, chiar si la varsta mea, cu experienta de 20 de ani in comunism. Pentru ca planul asta nu e doar o incalcare a libertatii fiecarui om de a se duce unde vrea muschii lui, e si un semn al unei viziuni cumplite, de care speram sa fi scapat:

Cetateanul apartine Statului. 

Nu, mai mult: cetateanul e proprietatea Statului. 

Ca atare, el n-are voie sa fie fericit daca Statul sufera din asta. Omul n-are dreptul sa se situeze deasupra Poporului (scris cu P mare, daca se poate si cu lauri sau spice de grau). Omul e mic, Neamul e mare. Si Academia langa el, bratul inarmat cu neuroni verzi, rromanesti.

Stiti cum se numeste treaba asta?

As putea sa va spun de la ce miscare politica se revendica ideologia asta, dar le las academicienilorl cu profil istoric sa o descopere in manualele anilor ’30. Indiciu: nu e comunismul. Nu e o idee de stanga, chiar daca un comunist roman a aplicat-o. Eu unul, am gasit un mesaj similar aici: “nu mai trebuie sa actionezi de unul singur. Trebuie sa te supui. Trebuie sa cedezi… trebuie sa te supui nevoii covarsitoare de a asculta…”. Fireste, pentru binele poporului.

Ia dati un google, oare cine mai are ideea asta in jur?  Exact, dreapta maro ajunsa la putere in Ungaria.

Dar sa ne intoarcem: Academia Romana, institutie bugetara cu salarii de multinationala vrea sa te scoata la mezat pentru ca nu-ti convine sa incepi cu 2000 de ron dupa 5 ani de studii.

Ai buletin in buzunar? E codul tau de bare in galantarul national. Esti de vanzare, pentru ca Statul nu admite sa-i ramai dator.

Altceva vreau sa-i intreb insa pe distinsii Academicieni:

De ce doar intelectualii? Adica de ce sa discriminam? Au plecat multi tarani, si de ei avem nevoie in agricultura. Au plecat multi muncitori, plang firmele ca n-au pe cine angaja. Ei de ce sa nu fie obligati sa stea?

Cat sa stea?

Pana salvam economia. Si tara. De presupus, si Academia.

Viata lor nu are absolut nicio importanta. 


There is no ads to display, Please add some

3 comentarii

  1. Traim in UE. Piata muncii este libera, in cadrul UE. Orice om are dreptul sa lucreze in orice stat membru. Dar si taxele si impozitele ar trebui sa fie la comun, astfel incat si contribuabilul francez si german sa plateasca pentru scolarizarea studentilor romani.

  2. Scolarizarea pentru pregatirea unui inginer,medic,… costa statul roman intre 5000 si 12000 euro si dureaza 5 – 6 ani. Scolarizarea pentru un zugrav este 150 euro si se face in 4-5 luni. Asteptarile sunt ca banii investiti in scolarizare sa se intoarca cu profit la buget.

    Ca multi absolventi de la stat sunt someri dupa ce termina facultatea (angajare cu 2000 lei reprezinta cazuri fericite) nu-i intereseaza pe domnii academicieni. Iar ca locurile de munca de la stat sunt invadate de absolventi de scoli particulare iar nu prezinta importanta.

  3. Studenții semnează în fiecare an un contract cu facultatea la care studiază iar cine are impresia ca invatamantul gratuit este 100% gratuit își face iluzii.Daca ești 100% integralist atunci oricum tot te costa ceva…Iar dacă stătul se considera capabil sa asigure locuri de munca pentru studenții care studiază fără taxa atunci sa le asigure. Nu cred ca ei vor refuza cel puțin unul-doi ani șansă de a lucra în specialitatea pentru care s-au pregătit în facultate.Problema e ca statul care nu este nici Poporul nici Neamul nici suma tuturor oamenilor care trăiesc intransul nu are capacitatea organizatorica nici interesul de a face acest lucru…asta pentru ca statul în România este = parlamentul+guvernul iar aceștia se pare ca și-au pierdut busola și bunul simt.

Lasă un răspuns