Manifest împotriva crescătorilor de oameni

Salut!

Vreau sa va spun un lucru simplu:

Nu am niciun pic de simpatie pentru esecul repetat. Nici macar al meu. Nu cred ca Romania trebuie sa fie vesnic o infirmerie, unde oamenii intregi au grija de ologi pana la capatul vietii lor.

Mai ales cand sunt ologi inchipuiti. Mai ales cand se dau loviti de soarta in birtul satului.

E o discutie acum: “nu-ti place modelul Teleorman, deci nu-ti place poporul roman. Il dispretuiesti”. Asa spun cei care traiesc bine, bine de tot, exact pe seama acestor oameni, pe care ii tin prizonieri.

oaie-3Pe care îi cresc pentru voturi așa cum oaia e crescută pentru lână. 

Ei bine, nu-mi place modelul asta. Nu ma solidarizez cu 2,3, 5 milioane de oameni sau cati or trai resemnati in lesa ajutorului social, in spaima de orice schimbare, in frica de orice responsabilitate pentru propria soarta.

Nu ma solidarizez cu cei care lancezesc la stapan. Pentru ca am trait si eu acolo. 

Nu ma solidarizez cu lipsa de speranta, cu griul si tristetea unui judet-simbol, in mijlocul caruia troneaza vila Stapanului. Nu asta e Romania pe care s-o iubesc. S-o accept, cum vrea stapanul asta.

De fapt, ce inseamna sa-ti iubesti tara? Inseamna sa aprobi tot ce ti se pare gresit, stramb, prostesc, las, mizer, tragic si ridicol in viata unora dintre fii ei?

Inseamna sa nu mai ai repere de valoare ?

Inseamna ca lenesul sa stea pe acelasi tron cu harnicul, inseamna ca hotul sa imparta onoarea cu cinstitul? Inseamna ca mintea sanatoasa sa fie la fel de respectata ca nebunia?

Dacă a-ți iubi țara inseamnă să nu vrei sa schimbi nimic la ea, atunci stergeți-mă de pe lista oficiala.

Sa ramana acolo doar patriotii. Aia care-si infasoara in steagul tricolor dosarele la DNA si conturile din Elvetia. Sa nu se vada in poza de pe afisul electoral.

Eu nu sunt asa ceva. Eu sunt un roman nemultumit.

Nu sunt un patriot. Sunt un revoltat. 

Iubesc o seama de romani. Dar nu pe toti. 

Pentru ca atunci cand declari ca iubesti Romania asa cum e, ai renuntat de fapt sa o schimbi.

Pana la urma, la fel ca un copil, Romania nu trebuie doar adulata. Tara noastra nu e o odrasla rasfatata sa-i dai inghetata la pranz si seara. Ca sa creasca mare ii mai trebuie si untura de peste. Si teme cand n-are chef. Si s-o trimiti la culcare cand ar mai sta la televizor.

De alegerile astea, nu ma solidarizez cu nimeni care nu-mi place.

Nu vreau sa fiu cu voi, bă!

Nu vreau.

România mea e cea care merită să-și spună țară. 

Poporul meu sunt locuitorii care merită sa-și spună oameni. 

Si votul meu merge la cei care aleg curajul de a nu se imbraca in costum popular, de a nu da dreptate oricui, de a spune ca tara trebuie schimbata – si nu tinuta de vorba in timp ce-i furi portofelul.

Si-asa voi si castiga alegerile astea. 

Nu pentru ca am sa candidez.

Ci pentru ca am sa gandesc, am sa fiu liber, si-am sa votez.


There is no ads to display, Please add some

7 comentarii

 1. STERP ; STERP Marinele ! De acord, fara discutie, cu tine dar, dupa alegerile astea, va urma REVANSA celor umiliti si napastuiti ; PRAGMATIC ,nu doar in scris !
  Se va actiona chirurgical Mandruta, stii prea bine ce inseamna stomatologia dar vai, s-au terminat anestezicele…:)))
  Cauta-ma dupa IP, ID ca la Brucan, Dobitocule, esti asa de tampit ca habar nu ai CUM arata lumea de maine si ca vor fi TOCATI , unul cate unul toti propagandistii ca dumneata…
  C’est la guerre, ce sa-i faci, s-a intors roata, tu pierzi no castigam, acum e randul nostru SA VA TOCAM :)))
  ORTODOXIA, moldovenii , oltenii si muntenii, TOTI CEI BATJOCORITI, LUMEA RURALA TE VA CALCA IN PICIOARE, VIERME, tot asa CUM CARTAGINA A FOST ARATA DE ROMANI !

 2. Ce n-a inteles Mandruta, paradigma intre sat si oras in Romania si elsewhere, intre orasele din lumea emergenta si cele din lumea intiia, intre America de pe coaste si cea din the dust bowl, intre deplorables (taranii) si adorables(Mandrutii….LOL) Acum e razbunarea istoriei si de-abia incepe… Toti aparatcikii si neo-Comisarii politici de NewYork la Bruxelles, Berlin si Paris trebuie sa ia aminte, ca de aia isi fac toti bunkere si gated comunities cred ca ei scapa…LOL

  Baa Mandruta tata tu ai ajuns la 50 de ani si nu intelegi ca nu puteti s-o labuiti la nesfirsit cu globalizarea de dreapta (da e de dreapta globalizarea neo-lib) cind aia de stinga si-a dat obstescul sfirsit in 1989. Adica ce credea pulimea asta de 0.001% de neo-politruci, ca o sa le mearga la nesfirsit cu prostirea populatiei cu multi-culti si PC.

  Adica a murit aia cu “Clasa muncitoare” si “Proletari din toate tarile uniti-va” si acum noi elitele am bagat-o pe aia cu “Refugiati din toata lumea veniti in Occident pe banii clasei muncitoare de acolo”, “LGBT/Gay/Lesbi/Gender Identity din toata lumea uniti-va”… O mica problema iti trebuie ca masa critica a acestor noi creaturi si grupulete “oprimate” sa depaseasca pe cea a fostei “burghezii” occidentale spoliate de globalizare. Altfel te trezesti cu Trumpisori la stomac…si basinile vin in forma de razboaie civile..

  Si faptul ca in Romania 44% vor pe hotii din PSD spune mult nu-i asa. Dar ce n-au inteles ceilalti: ca sa aiba priza la public mesajul trebuie sa fie nationalist-patriotard/religios/protectionist si anti-sistem. E buna nu-i asa…Si pe intelegerea ta acum: Sistemul este Bruxelles/Washington, ala e sistemul….Romania/Bucuresti sint percepute ca niste curve batrine care se vind pe nimic.

  Orice taran a inteles de mult ca traia mai bine pe vremea lu’ Ceasca ca nu-i taxa nimeni porcu’ si nu voia sa stie cita tuica face si daca are un alambic sau doua. Nu aveau pasapoarte dar era mai lipsiti de griji. Adica astia au facut sistemul de 10 ori mai complicat, si tu vrei ca prostimea sa-l iubeasca..

  Pai cum ai vrea tu mai Mandruta…sa voteze ei altfel cind unii dintre polticieni urmeaza un scenariu primit de la Bruxelles si altii pozeaza in patrioti…

  – la sfirsitul lui 1945 Romania avea 675000 de morti/raniti/disparuti
  – la sfirstiul lui 2016 peste 2 milioane de disparuti, in principal mai educati si in putere. Autorii acestui dezastru: Iliescu in primul rind si apoi toata nomenclatura de partid care s-a perindat la putere in acesti ani.

  Cit despre Romania va dispare ca stat si se va numi RRomania in scurt timp.
  În anul 1930, conform recensământului din acel an, din populația de 18.057.028 de locuitori, 80% trăia la sate și avea ca ocupație agricultura[69]. Grupul etnic al TIGANILOR a cunoscut o evoluție demografică ascendentă[69]. Dacă la referendumul din 1966 erau 0,4% din populația țării, în 1977 au ajuns la 1,1%, potrivit recensământului din 1992 reprezentau 1,8% din total, în 2002 au ajuns să fie 2,5%, iar în 2011 3,3%[69].

  În anul 2012 populația României s-a diminuat din spor natural negativ cu peste 56.000 de persoane[67]. Populația României se va reduce destul de mult în următorii ani, ajungând ca în 2050 să scadă până la 15,5 milioane de persoane (-29%), conform statisticilor[70].

  In incheiere un articol cu dedicatie pentru Lucian M. – de Angello Codevilla.

Lasă un răspuns