Meșteri de pe net: există o soluție să nu-ti iei țeapă?

Saptamana trecuta, ploile acelea cumplite mi-au inundat terasa (ok, stiu, acum e momentul sa recunosc ca stau la casa, luata pe credit in 2003, inca mai am 7 ani de plata).

De obicei, eu fac reparatiile. Dar doar la nivelul de cuie pentru tablouri, montat aplice si schimbat plutitorul la toaleta.

De data asta a fost grav, a plouat toata noaptea si m-am trezit cu covoarele ude, plus ca era sa cad si sa-mi sparg capul. Si n-aveam nici o idee nici macar de ce anume se afla sub structura acoperisului.

terasa0.png

Ce sa fac? Nu cunosc niciun mester bun. Da’ totusi sunt un cetatean care crede in puterea social media si internet, nu?

Ia sa incerc online. Chiar pe cuvantul cheie “reparatii in casa”. Si-am gasit 10 site-uri, mai toate burse de mesteri. Ce sa fac? In care sa am incredere? M-am speriat de cate sunt si n-am intrat pe niciunul. Om batran!

Ei bine, in acest moment a intervenit Iuliana (o amica veche). Care mi-a povestit ca are niste clienti care au asa ceva, sunt de incredere, etc si m-a sfatuit sa-i incerc pe astia.

“Bine, da’ daca iese prost, stim sa-l gasim pe sefu’, nu? Ca pe mine asta ma inspaimanta: mesterii care fac totul la misto, iau banii si, cand descoperi ca e prost, nu mai raspund la telefon!”, am intrebat-o.

“Daca iese prost, vorbim noi doi si sefu’ asculta!” mi-a promis Iuliana.

Zis si facut. Miercuri am lasat pe site problema. Mi-a placut ca era organizat pe domenii – dar tot n-am gasit terasa. Probabil ca-s in minoritate cu terasa mea…)

tersa5.png

Asa ca am descris scurt problema pe formularul de contact.

terasa1.png

Oamenii au raspuns in 24 de ore. Au venit acasa in 48 de ore. Am primit o cotatie tot in 24 de ore. Am dat ok-ul pe pret (1600 de ron, pentru desfacut tigle si schimbat izolatia plus burlane noi).

Si miercuri au venit si s-au apucat de treaba la 9 dimineata. La 14.00 mi-au dat mail cu factura si cu pozele c-au terminat. Eram inca la job.

Si toate astea se intampla in Romania?

Hmmm. Trebuie sa fie ceva gresit pe undeva!

„Da, mi-a zis Iuliana. Scrie si tu ceva frumos de business-ul asta, sa fie si mesterii multumiti. Mai ales ca nu le-ai lasat nimic, zgarcitule!”

Asa ca am scris. Il cheama Ajusto.ro Si acum astept sa ploua sa fac prima receptie.

Tineti-mi pumnii.


There is no ads to display, Please add some

2 comentarii

  1. „Mai ales ca nu le-ai lasat nimic, zgarcitule!” Mentalitate proasta romaneasca. Si acei 1600 ron pentru ce sunt? Sa-si cumpere tigari?

    Prietena ta Iuliana, cand se duce la medic, se duce cu o gaina, oua si lapte pentru dom’ Doctor, ca sa nu para zgarcita?

Lasă un răspuns