De ce Catalina Ponor greșește cu “politica e murdară”

Sa povestim mai intai faptele: Catalinei i s-a facut o oferta de la PSD de a intra pe listele electorale. A refuzat-o cu urmatoarele cuvinte : “nu vreau, politica e o meserie murdara”.

Mai intai, Catalina, sa-ti spun ceva: si gimnastica ar fi murdara daca s-ar ocupa de ea aia care ti-au facut propunerea. Dar nu despre asta e vorba. Ci despre cuvintele tale, venite de la un om pe care multi tineri si-l iau de model.

Tu ai o obligatie pentru ei. Si aia nu e sa-i tii departe de politica.

Ci sa-i incurajezi sa intre in ea si s-o curete.

Nu e suficient sa strambi din nas, draga Catalina. Nu e suficient sa stai la distanta, pentru ca rezultatul politicii murdare e peste tot in jurul tau. In nivelul de trai al parintilor nostri si in sperantele generatiei mai tinere. Ce e de facut atunci?

Pai ce faci cand vezi in fata ta un accident de masina, cu oameni plini de sange: il ocolesti sau te dai jos si – cu riscul sa te murdaresti – ii ajuti sa se salveze?

Politica, draga Catalina, e murdara c-asa o fac oamenii. O vrei curata?

Trebuie sa dai cu matura. Trebuie sa iei locul unui ticalos. Trebuie sa te apleci sa iei gunoiul. Trebuie sa te implici, nu sa te tii cu mana de nas.

Chiar si in PSD. Ai ceva de spus, ai ceva de facut bun pentru ceilalti? Intra in politica, sau macar nu-i descuraja pe cei ca tine!

Politica, la fel ca si gimnastica, sunt cum le faci tu.

Poti sa te dopezi. Poti sa furi.

Si poti alege sa lupti pentru ceilalti si pentru tine, curat.

Asta trebuia sa spui.

Poti sa iei cu copy/paste pentru urmatoarea ta declaratie de presa. Nu ma supar deloc.


There is no ads to display, Please add some

Un comentariu

Lasă un răspuns