Cum i-am prins pe arabii care trag cu pistolul in poligon la Timisoara

Mere omul sa traga cu pistolul. Mere, ca e ardelean. Acum nu ma intrebati de ce si ce fel de om se duce sa traga cu pistolul noaptea. Stim doar ca il cheama Pop Sebastian, din Arad, si s-a dus la poligon sa descarce cateva zeci de gloante intr-o tinta.

Dupa care a descarcat o postare pe net:

“Trecem în sala…si în drum spre masa noastră din capăt vedem la o alta, în așteptare, următorul grup,patru de data asta.I-am auzit vorbind și în lumina nu foarte puternica am văzut niște ochi care ne priveau realmente cu ura ,studiind în același timp țintele pe care noi le purtam foarte mandri.Cei patru erau ARABI.

Ne-am așezat la masa amandoi,am înghețat efectiv.Arabi în Romania,la ora 22:40 se antrenează cu arme letale în poligon!!!!Trebe ca s-a văzut ceva grav pe fata noastră de vreme ce indivizii nu ne-au mai aruncat nici măcar o privire înainte de a intra sa tragă însoțiți de celalalt instructor.Ei bine,ne-am cam speriat!Si pe buna dreptate zic eu.”

Acum, nah, intelegeti, tocmai se intamplase la Bruxelles, e de inteles ca omul e speriat, desi atat el cat si arabii erau in aceeasi situatie paramilitara: ambii voiau sa traga cu pistolul la tinta. Noaptea, bre. Brrr.

Bun. Povestea merge mai departe, din ce in ce mai emotionala:

“Instructorul,vizibil neliniștit, si-a cerut scuze dar trebuia sa intre în poligon sa nu-l lase singur pe colegul lui cu noii clienti.Am plecat și în drum spre casa ne-a luat durerea de cap instant pe amandoi.

După o vreme, încă socati, am început sa rememoram câteva detalii: grupul de dinaintea noastră erau defapt tot arabi,doua femei și patru barbati,instructorul nostru era înarmat în permanenta (lucru de care ne-am dat seama când am văzut tocul ieșind discret de sub geaca).

Sentimentul nostru a fost inițial de frica,vazand ochii ălora am simțit pericolul fizic.”

Deci ati inteles: patru arabi, doua femei egal pericol. Mai departe insa omul se lanseaza in doua afirmatii care nimeresc (din greseala, sper, ca l-am cunoscut mai bine pe om) perfect publicul tinta: istericul de facebook (postarea are 1100 de shares in 3 zile).

“Deci! Din 12 clienți după ora 21, 10 erau arabi care se antrenează în poligon, la mine în tara, cu arma letala! Vorbind cu instructorul,am aflat ca în ULTIMELE DOUA LUNI, 80% din clienți sunt arabi. Evident ca știu și „organele” noastre abilitate”.

Care e problema acestui paragraf? Ca eu am capatat alte informatii. Tot de la poligon. Am stat de vorba cu instructorul Vlad Dragoi. Asa am aflat ca, de la inceputul anului, din 508 clienti, 63 au fost straini. Dintre acestia nu toti arabi, ci mai multe nationalitati: israelieni, francezi, tunisieni, suedezi. „Nu facem nici discriminare si ne intelegem foarte bine cu clientii nostri. Nu sunt priviri urate si nici discutii”, spune un alt instructor, Nicusor Tarziu.

Deci unde sunt aia 80% arabi? 

Fireste, postul e completat cu finalul nationalist care vine manusa, tot asa cum glontul intra perfect pe teava: 

“Acum doua săptămâni am fost în Serbia via Ungaria și am văzut celebrul gard al lui Orban la granita.Vazand arabii încolonați la linii de tragere mi-am dat seama ca acel gard,acel soldat înarmat pana-n dinți care păzește frontiera nu e deloc exagerare!Sunt singurii care au înțeles ca se întâmplă și fac ceva.”

In timpul asta noi trebuie sa fim vigilenti: 

“….arabii stau incolonati,barbati și femei, în poligon de tir cu arma letala și se antrenează cum sa va facă gauri în pantalonii strech și bufanti!!!”

DE AICI LIPSESTE UN PARAGRAF, LA CEREREA UNUI CETATEAN LIPSIT DE UMOR SI CARE CREDE CA FACEBOOK-UL E SPATIU PRIVAT

 

Si inca ceva: romanul care a mers la poligon spune ca ii era frica de arabi, ca a vazut in ochii lor ura.

Acum imi dau si eu cu presupusul: cand eram student, dupa ce picam un examen, gaseai si la mine in ochi fix acelasi sentiment!

Asa ca poate nu e de la Allah. O fi de la sirurile Riemann.

Sau de la epura axonometrica?

 

 


There is no ads to display, Please add some

14 comentarii

  1. Sunteti ironic, domnule Mandruta. Chiar era necesar? Dumneavoastra faceti comentariu pe text; pe textul unui necunoscut. Daca il bagati in seama, atunci ar trebui sa faceti o investigatie jurnalistica, nu doar sa il ironizati. In conextul european actual, sunt de parere ca trebuie sa fim mult mai atenti, inclusiv la ceea ce afirmam. Si, in special, formatorii de opinie. Mai putina superficialitate si mai multa substanta. Sa auzim de bine!

    • Da, era necesar să fie ironic. A facut și investigație jurnalistică în momentul în care a discutat cu doi instructori și a venit concret cu cifre. Mi-am petrecut mulți ani prin poligoane și acum le frecventez des. M-am întâlnit acolo cu arabi, asiatici, africani, caucazieni și ca să fiu și eu puțin ironic, citez un clasic: ”români, maghiari, germani și alte naționalități”. Cunoscând atmosfera unui poligon, chestia cu privirile urâte mi se pare ridicolă. Instructorul este în permanență preocupat de tot ce se întâmplă în poligon pentru că este direct răspunzător și treaba lui este ca împreună cu colegul să coordoneze activitatea. Adică este vorba de completarea registrelor, repartizarea armelor, munițiilor, țintelor, echipamentului, instructajul practic pe linia de tragere, supravegrerea nemijlocită a trageri care se face de la un pas în spatele trăgătorului indiferent de naționalitate sau culoare. Pentru toate acestea un instructor la patru trăgători este prea puțin și era firesc să fie prezent și cel de-al doi-lea. imișoara, fiind un mare centru universitar și având foarte mulți studenți străini nu este nimic ciudat în a te întâlni cu figuri mai exotice. Deasemenea este absolut normal ca instructorul să umble înarmat, ca dealtfel toți clienții care vin la poligon cu arma personală. Și fiecare persoană care intră în poligon trebuie să respecte niște reguli foarte stricte pe care regulametul de ordine interioară prin intermediul instructorului le impune, acesta având putere deplină, chiar și puterea de a evacua din poligon fără drept de apel persoanele care el consideră încalcă acest regulament.

  2. Mie-mi miroase a păcăleală de 1 aprilie textul lui Pop ăla. Unde dracului a văzut ăla la ora 10 seara poligon deschis? Când mai toate magazinele închiid la ora 10. Să nu vorbim de bănci, care la 5 pun lacătul pe ușă.
    Textul a fost publicat pe fix 1 aprilie. Că o fi păcăleală sau nu…
    Apoi, omul zice acolo că și-au făcut românii poze cu trancanul în mână. Păi să pună și poza, să-i vedem și noi.
    Apoi că au apărut arabii care stăteau după ora 10 seara să tragă cu arma.

    În contextul actual, normal să ne uităm cu frică în jur, dar hai să nu sărim calul. Până nu văd pozele alea promise și site-ul poligonului cu program până la … nu știu, 12 noaptea? 3 dimineața? Câînd se duc arabii după fusul lor orar să tragă, eu nu cred.

    Nasol e că au pus botul la asta vreo 3-4 publicații on-line și am căzut sute de distriburi pe facebook la tâmpenia asta.
    Mai tineti minte faza cu cu ala care venea din Scotia sa ne omoare ursii, de acum 3 ani? De vreo 2 zile s-a isterizat toată populatia, apoi s-a aflat că era o farsă.

  3. Omul e dus cu pluta. Am trecut peste faptul ca in postarea lui erau numai aberatii. Am trecut si peste instigarea la ura si/sau discriminare. Am trecut si peste faptul ca nu e coerent.
    Totusi n-am reusit sa trec peste valurile provocate de catre cei 1200 de redusi care ii apreciaza mizeria.

  4. Eu zic ca se scrie „ati”, ca suna cam ne romaneste „a iti hranit”, dar cine stie, poate ma insel. Romana asta e grea. Si mai zic ca e asa dragalas cand spuneti „cand vreodata o sa puteti sta intr-o pozitie vertical si sa aveti curajul sa va aparati opiniile (personale, nu ale altora, […]”, dar considerati ca au „pozitie vertical” (iar romana asta bat-o vina ca cere acordul adjectivului cu substantivul) doar cei pe care ii simpatizati, desi dl. Mandruta aici de fata are si el o opinie personala. Doamne fereste sa o respectati, pentru ca deh, contravine opiniei dumneavoastre personale si nu se poate asa ceva.

  5. Singurii redusi de aici sunteti cei doi comentatori.Da,in Timisoara poligonul ESTE deschis la ora aia.
    Cat despre instigarea o sa vedeti voi instigare cand ne vine randul la tocator.Pana atunci fi-ti voi hipsteri si flower-power nation.Asa au fost si europenii si acum ies din casa cu burkha si coranul in maini.
    Nu, nu ma credeti pe mine.Mergeti sa vedeti cam cum e situatia prin Europa in zilele astea.
    Lasati-va nevasta in fusta scurta pe strada,si daca iese doar zmotocita,sa multumiti lui Allah…

  6. „Nenea” Mandruta, sa vedeti cand o sa inceapa „festivalul” si in europa de est, o sa cereti armata in strada dupaia! au prea multa libertate, in orice moment, orice secunda se poate intampla ceva , DOAMNE FERESTE! Parerea mea , mai bine previi decat sa tratezi..! O zii buna

  7. De cel putin doua luni, 80% din clientii poligonului privat din Timisoara sunt arabi iar 80% nu e tot una cu doi tunisieni ori matematica din Est e ironica astazi. Cel putin pentru mine, ca locuitor al acestui oras minunat, devine ingrijorator si poate ar fi timpul sa impachetam… Ce-i drept, in general romanii au mai rar astfel de apucaturi. In fine, aveti cel putin o idee despre momentul aparitiei „clubului de TIR”?
    Bineinteles, retorica si ironia va apartin in continuare.

  8. Buna ziua, sunt din Timisoara. Uitandu-ma peste profilul de facebook al lui Iheb Bouriga am descoperit poza unui vecin. Student la medicina, din Tunisia sta chiar deasupra mea in chirie. Pot confirma ca este un baiat cu mult bun simt, bine educat si probabil cu o buna situatie financiara. L-am cunoscut chiar si pe tatal sau. Cred ca declaratiie compatriotului nostru sunt putin exagerate desi mi se pare ca in oras sunt tot mai multi arabi.

  9. Jucați-va cu focul și garantat o sa ne ardem toți, politia știe f.multe dar deocamdată așteaptă ceva care nici ei nu știu ce.Vedeti toate cele ce se întâmplă în cluburile de tir.

  10. Ar trebui sa o lasam mai moale cu umorul despre arabi, musulmani si alte chestii religioase, fiindca se anunta un ” uragan ” pe intreaga planeta, stramutarea unor poapoare nu e lucru de gluma… cred… mai ales scopurile acestora, care par a fi deja ” profetice ”’… ” se va ridica semiluna pe intregul pamant sa inceapa prigoana crestinilor ” iar ce a fost profetit deja s-a si intamplat… totul…am urmarit…

Lasă un răspuns