Domnule Ciolos, ai un judet de dezinfectat!

Sa incepem cu faptele, cele fara dubiu. Judetul Arges a ucis 3 bebelusi. Tot judetul? Intr-un fel.

Unii sunt vinovati. Nu stim cine. Altii sunt complici. Pe ei ii stim: prieteni din copilarie, rude sau vecini. Cu totii, mai degraba prizonieri. Si victime, intr-un judet rosu.

Da, un judet rosu, in care toata lumea acopera pe toata lumea.

Pentru ca totul apartine unor grupuri de partid. Nu, nu doar administratia, ci si business-ul care nu-i la multinationale. Business-ul ala mic, mediu si chiar mare. Romanesc. Dar al caror romani?

Va spun eu, care vin din judetul asta. Afacerile de aici sunt o expresie a puterii politice.

Sunt bratul inarmat (cu cash) al pegrei de partid si de stat.

E simplu drumul. Oamenii de business incep prin a fi prieteni cu politicienii. Iau contracte de la stat. Isi fac firme din ce le mai ramane dupa spagi. Ung incontinuu mecanismul puterii politice. Sunt protejati cand sunt mici probleme. Sau mari.

De asta coruptia ucide.

Pentru ca nu pot fi prinsi cu mata-n sac. Pentru ca sunt in stare sa faca un intreg sistem – care ar trebui sa protejeze cetateanul – sa le acopere toate mizeriile.

Un sistem care se bazeaza pe lasitate si e fondat pe prostia endemica a multimii manipulate. Si care e incapabil sa apere pe cineva, pentru ca n-a mai fost folosit demult la asta!

Ce mai poti ancheta acum in fabrica, dupa ce s-a facut curatenie si dezinfectie?

Au scapat. Intelegeti? Si daca erau ei, si daca nu, tot au scapat!

Ramane judetul rosu cu trei cruci mici si niciun vinovat.

Si monstroasa coalitie cinica a presei  morfolind branza live, a politicienilor cacaciosi, a sefilor sanitari locali, a dacopatilor cu cap de lup si creier de oaie. A caror filozofie se poate sumariza in cateva cuvinte:

“Da-i in ma-sa! Copii mai facem. Afaceri, mai greu!”


There is no ads to display, Please add some

5 comentarii

  • Cu scuze, as vrea sa las o adaugire la articolul dvoastra. D-lor ne place sau nu ne place, trebuie sa recunoastem ca tara noastra,Romania pitoresca este o tara a gunoaielor menajere aruncate din masini pe marginile drumurilor, unele aruncate de conducatori auto care nu le pot aduna si arunca la un cos de gunoi, altele aruncate de cetateni sau firme care nu contracte cu firme de salubrizare in localitatile unde locuiesc sau isi desfasoara activitatea pentru ca primariile nu gasesc o solutie sa-i oblige sa incheie contract cu societatea de salubrizarea, o tara a dejectiilor menajere aruncate din gospodarii de cate posesori de vehicule de vidanjare pe toate campurile in localitatile unde nu exista sisteme de canalizare. Alti concetateni ai nostrii deverseaza dejectiile menajere in lacuri si rauri din apropierea locuintelor.Mai exista o categorie de cetateni care isi renoveaza apartamente in marile orase si incep sa arunce molozul pe unde nimeresc, prin paduri, pe marginea drumurilor, pe langa alte blocuri, costa mult sa plateasca sa le ridice o firma specializata.
   Am mai vazut ca exista si unitati medicale private, azile de batrani in special care incarca campurile cu seringi, resturi de materiale sanitare, pempersi plini de rahat.
   Am sesizat institutiile statului,politia, garda de mediu, mi-au trimis raspuns cum ca cetatenii acestei tari sunt rauvoitori, au curatat locul dar nu au ce sa faca mai mult.
   Acum fac o paralela intre aceasta situatie si situatia cu acesti copii care se imbolnavesc pe capete daca exista o legatura intre ele. S-a gasit tapul ispasitor, o fabrica de lactate.

   • ” Alti concetateni ai nostrii deverseaza dejectiile menajere in lacuri si rauri din apropierea locuintelor.Mai exista o categorie de cetateni care isi renoveaza apartamente in marile orase si incep sa arunce molozul pe unde nimeresc, prin paduri, pe marginea drumurilor, pe langa alte blocuri, costa mult sa plateasca sa le ridice o firma specializata.” Ca să le ducă, mai mult ca sigur și ea, firma specializată, pe ele, pe deșeuri, în fix aceleași locuri în care le-ar duce și concetățenii ăia despre care faci vorbire la începutul frazei!:))

 1. Sincera sa fiu agreez mișcarea de dezinfectare a asociației colectiv cu doi tactici îndurerați și transformați în misionari de propria suferință nu de ambiții politice.

Lasă un răspuns