Teroristii ajung in Rai. Relatare de la fata locului

Teroristii ajung in Rai, unde sunt asteptati de un comitet de intampinare format din Dumnezeu, Allah, Iisus, Buddha si Mahomed si Moise.

Cei doi, Cherif si Said dau buzna pe Poarta Raiului si striga fericiti, pe o singura voce: “Salamalekum, am venit, am murit ca martiri!”

Dumnezeu (exasperat) “Iaaar?”

Allah: “Voi pe cine ati omorat?”

Cherif: “Niste necredinciosi!”

Iisus: “Cum adica necredinciosi?”

Said: “Dumneata cine esti?”

IIsus: “Sunt Isa, n-ai citit Coranul? Unul din profeti!”

Cherif: “Sfinte Iisuse, am omorat niste caricaturisti pagani, cred ca erau evrei!”

Moise: “Poooftim? Pai ori pagani, ori evrei!”

Said: “Aaaa, nu stiu exact. Atei?”

Dumnezeu: “Si de ce i-ati omorat?”

Cherif si Said: “Sa-l razbunam pe Profet!”

Mahomed: “Dar sunt bine! De ce sa ma razbunati?”

Cherif (ridica din umeri): “Asa am zis ca e bine. Si oricum cumparasem Kalasnikoavele!”

Said (un pic ingrijorat): “Si-acum ce facem?”

Mahomed, Iisus, Allah, Dumnezeu si Moise se uita cu toti la Budda: “Sa se ocupe el!”

Budda (obosit, ofteaza): “Binee… Aveti niste creioane la voi?”

Cherif, Said: “Creioane? De ce?”

Buddha: “Ii vedeti pe aia de peste drum de Poarta Raiului?“

Cherif (se uita, pierit, ii recunoaste, se incrunta) “Da…”

Buddha:” Aia sunt caricaturistii vostri. De azi, sunteti stagiari la ei in redactie! Macar cafea stiti sa faceti?”


There is no ads to display, Please add some

16 comentarii

 1. Sus intelegem multe Madalin … si suntem pusi in locul celui caruia i-am facut rau… si simtim tot ce a simtit el pe pamant…

 2. Te-am vazut in aceasta seara la RTV si m-am cutremurat ! Nu mi-a venit sa cred ce ineptii debitai pe gura ! Nu vreau sa-ti scriu decat 2 lucruri:
  1. “Sa nu iei numele lui Dumnezeu in desert !”
  2. Hula impotriva Duhului Sfant nu va fi iertata niciodata !
  Si, imi permit sa te intreb ceva: Cu ai reactiona daca cineva ar face bancuri despre tine sau despre familia ta, daca un “desenator” ar publica caricaturi in ipostaze “porno” cu tine si familia ta, etc ? Ti s-ar parea amuzante ? Ar fi vorba tot despre dreptul la libertate a presei ?

   • Exact ca si aseara, la o intrebare simpla, normala si din “viata reala” tu faci mereu bascalie si iei totul in deradere !

  • O mica precizare, Marian: acei “desenatori” nu faceau bancuri despre familia criminalilor. Si daca tot ai intrebat, ne poti raspunde ce ai face tu intr-o situatie de genul asta? Sa intelegem ca i-ai omori pe cei care ar face bancuri, doar pentru ca nu ti se par tie amuzante? Pentru ca ai incalca o alta porunca, SA NU UCIZI! Asta pentru ca sustii ca tu crezi in Dumnezeu. Nu mai amintim despre faptul ca esti indemnat sa-ti iubesti aproapele, sa intorci si celalalt obraz etc. Cat despre cele 2 lucruri pe care le-ai scris, unde spune ca daca iei numele lui Dumnezeu in desert sau hulesti impotriva Duhului Sfant ti-ai castigat dreptul sa fii ucis de vreun fanatic religios?

   • Da, cred in Dumnezeu ! In cel mai rau caz l-as scuipa pe autor (daca l-as intalni pe strada), as rupe acel ziar (desen) si as refuza in viitor sa mai citesc acel ziar. Corect, o alta porunca din Biblie este: “Sa nu ucizi!”. Intrebarea mea era daca ti se par normale si amuzante astfel de chestii. Nu cumva ce au facut acei “desenatori” era intr-o mica masura si un fel de provocare (pentru rating) ? Ia incearca sa faci niste desene in care batjocoresti o anumita echipa de fotbal (de exemplu, echipa X) si apoi incearca sa te afisezi cu ele intr-un grup foarte mare de oameni (suporteri ai echipei X). Oare, ce-o sa patesti ? In mod sigur cateva persoane o sa te atentioneze ca nu este bine ce faci, ca ar trebui sa ascunzi acele desene, cateva persoane o sa te scuipe sau injure iar alte persoane o sa-ti traga o mama de bataie. Si asta a fost un exemplu minor. Deci: autocontrol (autocenzura) cu subiecte si zone “ultra sensibile”. Mai ales cand aproape 10 % din populatie este de origine araba. De ce oare alte mari agentii de presa (America, Anglia, etc) au refuzat sa publice acele “desene” ? Fanatici religiosi sunt niste persoane scapate de sub control. La fel cum sunt violatorii, criminalii de rand, etc. Toti cei care cred in Dumnezeu nu inseamna ca sunt automat si fanatici religiosi. Apoi, nu uita, ca cei 3 criminali erau cetateni francezi: crescuti si educati in Franta, unul din ei a facut inchisoare in Franta, altul a dat mana cu presedintele Frantei, etc. Sunt un propus 80-90 % al sistemului francez. Nu a fost niciun fanatic religios venit din afara tarii (tarile arabe) cu tinta precisa, cum s-a intamplat in 2001 in America.

  • @ Marian – Da, ma vita, tot despre libertatea presei ar fi vorba. Ma doare fix in pula ca fac niste cretini desene despre mine, cu atat mai putin daca desenele alea nici nu sunt despre mine, ci despre cine stie ce prieten imaginar.Ai inteles? Iti fac un desen ca sa pricepi?

 3. daca am incerca sa dam la o parte “ochelarii de cal” de la ochi si ne-am uita in jurul nostru…
  daca am incerca sa nu ne certam pentru ceva banal – a iesit sange sau… nu a iesit… e facatura sau nu este…
  daca am analiza “la rece” ceea ce s-a intamplat in decursul ultimilor ani si in alte parti, ne-am da seama ca NIMIC NU E INTAMPLATOR!!!
  fac apel la constiinta voastra, la memorie si la inteligenta, fara a va induce in eroare cu vre-o ipoteza! Doar uitati-va ce s-a intamplat in USA dupa 9/11… ce politica a dus statul de la acea data… pentru cei care vor sa fie lamuriti, ma ofer sa o fac si imi las e-mail-ul aici pentru un raspuns (dimitrie_voicescu@yahoo.com) iar pe voi ceilalti va las sa reflectati!!!
  TREBUIE SA TRIEM INFORMATIILE PE CARE LE PRIMIM DE LA “PRESA” SI REPREZENTANTII ACESTEIA!!!
  multumesc frumos,
  Dimitrie Voicescu

Lasă un răspuns