Asalt asupra teroristilor – live text

19.12. Imaginile asaltului de la Vincennes. 5 morti acolo: doi atacatori, trei ostatici, cativa raniti. Si amicul ucigasilor era la fel ca ei!

19.04 Se pare ca cei doi ucigasi de la tipografie, din nord, nu aveau ostatici. Cel care se afla in cladire era ascuns. Si a comunicat cu fortele de ordine din ascunzatoare.

1903. Presa franceza vorbeste despre cativa ostatici morti – probabil in evenimentul din Paris, de la bacanie.

19.01. Se pare ca la depozit, cei doi teroristi au iesit din tipografie in fuga, tragand spre fortele de ordine. Au fost impuscati in momentul in care incercau sa fuga.

19.00. Femeia care il ajuta pe atacatorul de la bacanie a fugit.

18.59. Se pare ca la supermarket sunt totusi 3 morti, victime de la inceputul luarii de ostatici, acum trei ore. Neconfirmata inca.

18.58. Povestea, asa cum o stim la ora asta pe BBC:

http://news.yahoo.com/britains-mi5-chief-warns-al-qaeda-syria-planning-220625665.html

1850. Cel putin un ranit, CNN are imagini cu momentul in care ostaticii fug din cladirea bacaniei. Un om pare ucis pe caldaram. Nu e clar daca e terorist sau nu. Dar nu e vreun medic pe langa el. Altii sunt urcati in ambulanta.

18.47. De citit mai departe: MI5 anunta azi ca si alte atacuri sunt posibile in Europa.

http://news.yahoo.com/britains-mi5-chief-warns-al-qaeda-syria-planning-220625665.html

18.42. Criza pare clar incheiata. Toti atacatorii sunt ucisi, trei raniti din randurile trupelor anti-tero. Nu stim daca au murit si ostatici, cel din nord de la tipografie a scapat.

18.41. Sunt si monstri care au ramas in viata, liberi si bine mersi sa raspandeasca otrava. Un cleric musulman spune in esenta “bine le-a facut caricaturistilor”. Aici:

http://www.usatoday.com/story/opinion/2015/01/07/islam-allah-muslims-shariah-anjem-choudary-editorials-debates/21417461/

18.40. Nu ma uit pe televiziunile de stiri romanesti. Mi-e teama sa nu-mi sparg televizorul, atata ignoranta si reavointa am vazut in ultimele zile.

18.38. Nu pot sa spun ca ma bucur ca s-a incheiat asa. Cred ca era mult mai bine sa poata fi prinsi. Ne trebuie o calatorie in mintea acestor salbatici, ca sa nu-i facem eroi. Pentru ca maine, conationalii lor sa nu minta din nou zicand c-a fost Mossad sau CIA.

18.37. La bacanie sunt doi teroristi ucisi, se pare. O a doua persoana nu a fost identificata. Ucisi de trupele RAID.

18.32: Doi raniti din trupele Raid, unul in picior, celalalt mai grav. Un alt ranit din trupele GIGN. Confirmare ca cei doi frati sunt ucisi. La Paris, atacatorul bacaniei se pare ca e imobilizat.

18.29. Cativa ostatici eliberati de la Vincennes, in cartierul evreiesc, la bacanie. Nu e clar daca toti. Sursa: France24

18.26. Fratii sunt morti, titreaza Lepoint. Imagini din cursul asaltului, mai jos. Ostaticul ar fi scapat, anunta CNN. Forte speciale ranite, aceeasi sursa.

kjeqv2qf

http://www.lepoint.fr/societe/en-direct-au-moins-un-lance-roquette-a-usage-unique-dans-l-arsenal-des-kouachi-09-01-2015-1895250_23.php

18.25. Informatii contradictorii – se pare ca in Paris, ostaticii din bacanie ar fi fost totusi eliberati.

18.24. Cei doi frati care au atacat Charlie Hebdo sunt morti. Ambulante in cele doua locatii – nu stim cati civili au scapat.

18.22. “Succes al operatiunilor” – anunta CNN

18.20. Fara legatura cu actualitatea imediata, un articol interesant: inainte de atacuri, francezii au cedat controlul unor municipalitati catre comunitatile islamiste, care au format un fel de mini-state pe teritoriul francez.

http://www.washingtontimes.com/news/2015/jan/7/french-islamist-mini-states-grow-into-problem-out-/

18.19. Toata lumea confirma asalturile, se pare simultane, ceea ce ne duce cu gandul la ipoteza ca teroristii erau conectati si ei operativ prin telefon, iar trupele anti-tero au vrut sa evite represalii intr-o parte sau alta asupra ostaticilor. Nu e clar daca sunt victime sau daca ucigasii au fost prinsi sau impuscati.

18.18. CNN anunta atacuri in ambele locatii, se pare ca a fost un atac violent la Paris, in bacania in care erau cativa ostatici.

18.12. Tiruri de arma in tipografia din nordul Parisului in care se adapostesc teroristii.

La 30 de km la sud, la Paris, intr-o bacanie evreiasca, un amic de-al celor doi tine ostatici alti oameni si ameninta ca ii va ucide daca politia nu-i face scapati pe cei doi.  Se pare ca e un atac si aici.


There is no ads to display, Please add some

7 comentarii

  1. Salut Lucian. Exista in piata media din Romania vreun program agregator de stiri in timp real? Am vazut ceva de genul asta in serialul Newsroom.

Lasă un răspuns