Un’ te grabesti, musiu?

Din cand in cand, orasului ii tiuie urechile. Un urlet intretaiat, monoton, ca un animal mecanic chinuit de un idiot. Sirena de la girofarul vreunui mitocan, care confunda graba cu importanta si lumina intermitenta cu neoanele de la bordel.

Cand o auzi, linia orizontului se intuneca de masini negre. Daca e presedintele, e si-o ambulanta undeva, ca semn ca probabil macar la nivel simbolic exista si-o salvare. Daca e Ponta, coloana merge mai repede, fugarita de regretele guvernarii. Daca e Oprea, mai da si in gropi, cu consecinte tragice.

Dar ce vreau sa va intreb: unde naiba alearga toti oamenii astia care fac atat de putin pentru noi?

Care e graba, trebuie sa spuna urgent o platitudine mai mare in alta parte? De ce e timpul lor mai pretios decat al nostru? Sau, hai, nu al meu, ca eu ma plimb aiurea cu bicla: de ce e timpul lui Ponta mai valoros ca al lui Stroe de la Dacia? Sau al lui Cartarescu de la Cultura? De ce naiba Iohannis se duce cu girofar la Sibiu, absolut fara nici un merit (da, Herr, ca numai masina matale se grabeste in mandatul tau), in vreme ce prostii care l-au votat se dau la o parte?

Sa va spun de ce. Pentru ca oamenii astia nu au altceva decat gușă, gomă, aroganță si ștaif. Nu e nimic inauntru. Nici o idee. Nici o urma de umanitate. Nici un scancet de empatie. Ei sunt doar niste statui inchipuite care se lasa purtate de colo-colo, cu viteză, să nu se găinațe in capul lor porumbeii din popor. Daca le iei cravata, costumul si motociclistul, daca le iei scaunul si secretara, daca le iei parfumul Hermes si ceasul Patek, daca le iei sirena de la girofar, le-ai luat tot.

Atata sunt ei. Asta e tot ce sunt ei. Doar noi ne-am pacalit pictand pe fetele lor sperantele noastre.

Iar la lumina masinilor de escorta ii vezi pe cei mai inchipuiti dintre ei. Astia cu functii mai mici, dar importanta colosala. Niste zombi ai democratiei, alergand dupa carne tanara prin oras, care sa se uite la masina lor si la girofarul lor cum se uita liceenele la poze de facebook ale baietilor cu pectorali. Si, cand nu pica cate-o proasta din asta la pat, cea mai buna aproximatie a sexului e depasirea. Cu girofar si megafon, in care gafaie erotic bietul agent. Pazea!

Treaba asta ar trebui sa poarte un nume.

Sa-i spunem simplu: transport de funduri. Pentru ca in masinile cu girofar nu exista creiere. Doar niste funduri imense, purtate de colo-colo prin oras in spatele geamurilor fumurii, repede-repede, de parca ar avea diaree si trebuie sa ajunga urgent la o toaleta.

Sau la o televiziune, ca acolo se rezolva ecologic.


There is no ads to display, Please add some

6 comentarii

  1. Am ridicat si eu, cu luni bune in urma, o intrebare asemanatoare dar, aparent, nimeni nu este interesat de subiect. Ce fac acesti indivizi pentru noi, de trebuie sa le acordam prioritate de trecere? Daca te gandesti putin este chiar ironic. Cei datorita carora toate merg prost in aceasta tara, au prioritate de trecere, fiind in acest mod scutiti de efectele modului defectuos in care au gestionat-o.

  2. Pana cand vor mai sta politistii cu capul plecat in fata politicienilor care ocupa un post temporar? Demisia domnule Oprea, demisia sefilor Politiei Romane pentru modul miselesc in care il acopera pe domnul “interes national” si rusine “presei” romane pentru modul in care trec cu vederea peste aceasta tragedie. Da, tanarul acesta era un politist, un cetatean al Romaniei, un om. Nu merita aceasta soarta. Putea fi fratele, sotul sau tatal tau in locul acelui tanar….

  3. […] „Care e graba, trebuie sa spună urgent o platitudine mai mare în altă parte? De ce e timpul lor mai prețios decât al nostru? Sau, hai, nu al meu, ca eu mă plimb aiurea cu bicla: de ce e timpul lui Ponta mai valoros ca al lui Stroe de la Dacia? Sau al lui Cărtărescu de la Cultură? De ce naiba Iohannis se duce cu girofar la Sibiu, absolut fără nici un merit (da, Herr, că numai mașina matale se grăbește în mandatul tău), în vreme ce proștii care l-au votat se dau la o parte?” (Lucian Mîndruță) […]

Lasă un răspuns