Iohannis Ospitalierul: cum se explica schimbarea in privinta refugiatilor

Chiar: de ce acum doua saptamani n-aveam loc decat de 1700 de refugiati si-acum e ok si 6000, cum zice presedintele? Pe scurt, pe englezeste: better intelligence.

Adica informatii mai bune din campul tactic al acestei campanii aproape militate, bazata pe omuleti verzi cu copii in brate. O campanie construita nu sa invadeze Europa, ci s-o pozitioneze politic, in fata lumii musulmane, ca pe un continent arogant, dusmanos si anti-musulman.

Cine are nevoie de asta? Cine e acum in ofensiva globla pentru a recuceri titlul de Mare Putere. Nen’tu Putin si prietenii lui din zona: Erdogan si Tsipras.

Calculul e subtil. Valurile organizate de migranti nu vor sa aduca Sharia in Europa. Ci doar sa atraga atentia tarilor in care Sharia se practica pe langa puturile de petrol ca Europa nu e un aliat de nadejde, cu doar un continent slab, invrajbit si rasist. Care uraste arabii si ii considera pe toti teroristi.

Asta trebuie sa reiasa din presa acestor zile si de asta umbla oficina de propaganda a Moscovei la site-urile extremei, inflamate si belicoase (vezi aici: http://lucianmindruta.com/2015/09/14/cine-finanteaza-propaganda-straina-de-pe-site-urile-fantoma-in-limba-romana/). Pentru ca pornirile izolationiste ale Estului sunt acum ancora psihologica ce trebuie sa-l traga acum inapoi spre vechiul stapan.

Refugiatii nu sunt invadatori. Sunt figuranti intr-o uriasa emisiune de televiziune si social media. Si ne speriem degeaba de ei: miza cea mare nu suntem noi.

Miza cea mare e limitarea influentei Europei (si Americii, daca se poate) in lumea araba. E nevoie de aceste imagini cu refugiati pentru a putea spune apoi la ureche seicilor “Ati vazut cine sunt amicii vostri? Niste magari. Hai cu noi, avem si Mega-Moschee la Moscova!”.

Jocul asta e acum cunoscut de elitele europene. Dar n-au dovezi. SI nici n-au alta solutie decat sa incerce sa scape cu binisorul de criza de imagine si dezbinarea inteligent construite in Europa. Iohannis a fost si el informat de asta – si probabil ca deciziile pe care le ia acum sunt necesare si de real-politik.

Pana atunci, sa nu uitam de unde vine petrolul ieftin. Si cine ne vinde gazul scump.


There is no ads to display, Please add some

5 comentarii

  1. Bun articolul domnule Mindruta! Pe undeva e firesc sa ne temem de necunoscut si de aceia care ne-au fost prezentati ca “opusul” civilizatiei noastre dar trebuie sa facem eforturi sa nu luam decizii bazate doar pe aceasta teama indusa ci sa gandim si pragmatic si chiar umanist (chiar daca si cu precautie…). Ar fi bine sa intelegem (mai ales noi balcanicii) ca natiunea moderna e bine sa se bazeze pe un cetatean responsabil si implicat civic si nu doar pe unul etnic a carui singura “calitate” e aceea ca e “mandru” desi e apatic in viata cetatii, fiind adesea, din pacate, cetatean doar in buletin…. Inca ceva: cotele “obligatorii” sunt pana la urma rezultatul unui vot democratic la care am participat si noi si deci “impunerea” asta poate fi privita altfel decat cu ipocrizia negativista cu care am intimpinat-o: suntem intr-un club in care noi am vrut sa fim si ne supunem deciziei democratice a majoritatii chiar si atunci cand unele aspecte par ca nu sunt neaparat in avantajul nostru!… Salut si eu noua pozitie a presedintelui! Europa si europenii trebuie sa fie uniti si la bine si la rau: prosperam impreuna sau….

  2. Dintr-o lista cu explicatii posibile asta e una din cele mai convolute pe care le-am intalnit. Ceea ce, dupa principiul lui Occam inseamna e e cel mai probabil falsa.

  3. Dacă ar fi taman aşa, eu nu prea înţeleg o chestie: cum de tocmai ăia care ne dau petrolul ieftin i-au întîmpinat la graniţă cu glonţ pe ţeavă pe fraţii lor întru Sharia?
    Şi hai să fim serioşi: orice şeic cu puţul în curte, vrea să vîndă ce produce. Altfel ar sărăci. Rusiei nu-i trebuie că are destul, aşa că rămîne Europa. Şi atunci, de ce să te superi pe un client important?

  4. Salut Lucian. scuze de offtopic am gasit un video cu inceputurile tele7 abc. apari si tu la minutul 5.05

    ar fi interesant sa-l postezi pe facebook sa vada si fanii tai de unde ai inceput si ce faceai pe la inceputurile anilor 90 🙂

Lasă un răspuns