Iohannis la Parlament

Concluzii:

Un speech cuminte, dar cu talc. Nu se schimba nimic peste noapte, dar la capatul zilei, trebuie sa vedem rezultate.

Nu doar de la presedinte, ci de la noi toti. Klaus nu e omul care sa ne tina dintr-un populism in altul. Vrea mai putin scandal si mai multa treaba facuta.

Or sa se ia romanii dupa el? O sa se trezeasca maine decisi sa isi puna ordine in viata, in munca, in mentalitati?

Speranta e mare Klaus. Ma bucur ca nu ne-ai promis altceva decat putem face noi!

Si ma bucur mai ales ca astepti de la noi, in loc sa ne socotesti niste dependenti de idei si indemnuri venite de sus.

Acestea fiind spuse, cititi si livetextul de mai jos!

image

Deci vrea sa uimeasca lumea. Frumos final, frumos discurs. In sfarsit un politician care se uita la noi si ne spune: “Eu am treaba! Te apuci si tu de lucru?”

Ne cere incredere si rabdare. Unii cu altii. Avem un psiholog national!

Natiune. Sa vedem daca zice ceva de etnia lui. Ar fi frumos. Deocamdata vorbeste despre valori si obiective, mai importante ca traditiile. Inteligent spus. Suntem ceea ce ne dorim. Da!

Consens in actiune. Asa mai merge. Masurabil. In sfarsit un cuvant dr management. De aici pare neamt cu adevarat.

Cum schimbam mentalitatile? Afara cu senzationalul, toata lumea lucreaza. Daaaaaa! Buna formula.

Moldova. Unire? Nu mentioneaza. Prudent. Consens national, e a doua oara cand vine cu formula asta, consacrata de Iliescu. Ma infioara un pic. Cam multa pace…)))

De gandit impreuna, putere si opozite… ma intreb el unde se vede acum? La putere sau in opozitie?

Da! Mai multi bani la aparare. De acord si eu aici. Rusia e o amenintare prea mare.

Politica externa. Fara surprize aici. Vrea mai mult de la parteneriatul cu America, economic vorbind…

Ponta se uita si el la presedinte. Ma intreb ce-o fi in sufletul lui…

Guvernele nu vor gasi bani, nu vor avea curajul daca nu vor sti incotro merg si unde vor sa ajunga. Corect. Dar care e viziunea, stim ca ne trebuie, dar care e viziunea ta, Klaus?

Reformele: buna intrebare, de ce nu le avem? Ia sa vedem daca are raspunsul. E momentul sa ne raportam altfel la ele…educatie, sanatate, pensii…aici e prudent, vorbeste de consens. Pai tot consensul ne-a adus aici!

Eliberarea de coruptie. Iohannis se uita spre finalul mandatului pentru asta. E bine ca e realist.

Tehnic discurs, fara emotie, dar cu temele pe care le asteptam. Lupta cu coruptia trebuie sa devina normalitate.

Capcana e reforma institutiilor politice. Omul vede perspectiva. Nu mai putem lua decizii de conjunctura in partide. Da!

Simplu. Trebuie sa ne apucam de treaba. Presedintele ne da teme in loc sa faca promisiuni.


There is no ads to display, Please add some

19 comentarii

 1. datorita faptului ca era preocupat domnul Ponta de facebock in timpul discursului si unde doi sunt cu gandul la vacanta al treilea find mai nationalist ramane de asteptat in umbra acest discurs imi da fiorul de a gandi unde este Iliescul din 1992

 2. Am urmărit discursul, am urmărit asistenta. Discursul bun, puțin cam lung, fără tușă emoțională. Ponta, la un moment dat, avea ochii mici și somnoroși. Ce nu mi-a plăcut – Alina Gorghiulea, ditai șefa de patid, plasată sa-i tina de urat lui Carmin când ar fi trebuit sa fie lângă Blaga et. Co conform noii funcții.

 3. Am avut un “diriginte” care a fost mai “mamos” cu noi. Acum avem un profesor care ne da teste si ne scoate la tabla. Asta este diferenta intre “diriginte” si “profesor”. Mi-am dat seama la ultima sedinta cu parintii.

 4. La intrebarile ‘el (Iohannis) unde se vede acum? La putere sau in opozitie?’ nu exista un raspuns precis. Cu opozitia nu este cu siguranta. Cu puterea, poate este, poate nu este. Are o parte a puterii, serviciile secrete, siguranta nationala, politica externa, justitia (doar numeste tot ce misca in domeniu). Indiferent care ar fi raspunsul, trebuie sa fie presedintele poporului roman, al celor 94% care nu se afla la putere sau in opozitie, al celor 1% care au puterea, al celor 1% care se opun puterii si al celor 4% care pot infuenta puterea si opozitia. Procentele de mai sus pot suporta modificari.

 5. Luciane, de ce cenzurezi, frate?! Numai comunistii faceau asa.

  P.S.: Bag chestia asta cu comunistii pentru ca stiu ca asta e unul din putinele “argumente” la care mai reactioneaza creierul tau anchilozat. V-a tampit tampitul de Basescu pe toti, cu “comunistii” si “coruptia”. Asta-mi aduce aminte de ce scria Paul Goma in “Gherla”: in inchisoare, daca voiai sa “lucrezi” vreun codetinut care nu-ti placea, era suficient sa-l torni gardienilor ca “legionar” si se ocupau urgent de el, fara sa mai verifice. Cam la nivelul asta sunteti si voi, “anticomunistii” postcomunisti. Intrebarea e de ce n-ati fost voi anticomunisti chiar pe vremea comunismului. N-ai idee ce figura de prosti faceti!

 6. Doua intrebari:

  1. Pe Ion Iliescu l-ai salutat, cand a plecat DE DOUA ORI, in urma votului popular? I-ai scris “Sa traiesti, Ioane?” Si de ce “respect” pentru Basescu? Pentru ca a facut CE ERA NORMAL? Pentru ca n-a dat o lovitura de stat? NUMAI pentru asta? S-a ajuns intr-o situatie de pupincurism acut, asemanator cu cel de pe vremea lui Ceasca, dar mult mai abject, pentru ca asta e sincer si spontan, venind de la masele amorfe si imbecilizate: ORICE ar face conducatorul, el trebuie ridicat in slavi. Si-o basina daca trage: respect!!!;

  2. Unde vezi tu ca Basescu a respectat jocul democratic si a plecat, in urma votului popular? NU a facut asta!!! Daca ar fi respectat vointa populara si democratia, ar fi trebuit sa se care dracului in vara lui 2012, cand 7 milioane si jumatate de romani i-au tras un sut in cur, in loc sa recurga la tot felul de subterfugii lase, penibile si inexistente in tarile cu adevarat democratice, ca cvorumul la referendum.

  De altfel, el nu doar ca NU a plecat democratic din fruntea statului (impunandu-si prezenta in mod SILNIC inca doi ani si jumatate), dar a si AJUNS nedemocratic in fruntea statului: alegerile din 2004 si 2009 au fost fraudate. Ca si cele din 2014. Pana in 2004, TOATE sondajele de opinie preliminare alegerilor SE ADEVEREAU. DIn 2004 incoace, nu s-a mai adeverit NICI UNUL. Oare de ce?!

  ESTI UNUL DIN CEI MAI CRETINOIZI SI MAI ABJECTI PUPINCURISTI, MANDRUTA! IESI DIN VIATA PUBLICA DEFINITV!

 7. Luciane, poate ne explici cum a disparut Flota Comerciala a Romaniei. Ca a disparut, sa stii. Cind era simpaticul si bunul “Base” ministru al transporturilor.

 8. dragă hipstăre,
  poate înveţi să scrii şi tu cu diacritice, pentru că altfel de la primele rânduri textul devine agasant… româna ta fără diacritice sună ca o italiană improvizată.

  Incearca sa intelegi, prego.

  în rest, articolul nu şi-a avut rostul
  în speranţa unor contribuţii mai cu miez, al tău devotat,
  Zapciu

 9. Vai ce bine ar fi sa avem locuri de munca in tara,..sa ne putem vedea mai des copii,,sa tinem mai mult unu la altu ca sasii ca ungurii sa nu ne para rau ca vecinu se descurca mai bine ,,,,toate lucrurile sa le facem de calitate ,,..sa vina si italienii ,spaniolii sa ne ingrijeasca batrinii nostri care au fost fff curajosi in razboaie ,,,,,Oarba de MS ,,Marasesti etc etc ,,,despre inteligenta nu vb de la inventatorul insulinei pina la Aurel vlaicu si tot asa mai departe ,,,tot asa inainte dle Klaus

Lasă un răspuns