Live Text Basescu – comentarii la ultimul discurs ca presedinte

Incepem cu concluziile: 

Basescu n-a tinut un speech de plecare, ci unul de sosire. De intoarcere, daca vreti, in lumea politicii. Nu ii e frica de justitie si e sigur ca n-a incalcat legea. Dar are o greutate cand vorbeste despre rudele cu probleme. Aici e calcaiul lui Ahile si va fi asa multa vreme de acum inainte.

Stim doar ca va avea birou la PMP. Nu suna prea bine. Dar in rest, mai tot ce-a spus a fost de bun simt: avem nevoie de securitate ca tara si de intelegerea nevoii de justitie corecta, ca oameni.

Am ras un pic, n-am lacrimat aproape deloc. Basescu pleaca vindecat de el insusi de la Cotroceni: „am gresit, n-am fost genial, am facut numiri neinspirate”. Se va salva cu auto-ironia? Se va reinventa ca om politic? Sau a trecut vremea lui?

Uitandu-ma la cata ura mai e in stare sa genereze si la cata simpatie a strans pe final de la „o anumita parte a presei”, as zice ca da. Dar el aici a fost singur. Daca ai fi pus in jurul lui oamenii cu care s-a inconjurat pana acum si poate si de acum inainte, proababil ca magia era mai slaba. Dar asta va fi probabil si problema lui Iohannnis.

Una peste alta, Basescu a luat Romania slaba si tematoare si a lasat-o mai increzatoare in ea, cel putin la nivelul institutiilor de forta: armata, servicii, justitie. Ce bine era daca o lasa si mai imuna la populismele cu care si el si-a castigat, pana la urma, doua mandate…

A fost insa un politician care mi-a parut sincer de multe ori. Si asta a fost o gura de aer proaspat, chiar daca n-am fost de acord de multe ori cu ce spunea. M-a enervat azi ca a avut dreptate in prea multe locuri. De ce?

Pentru ca nu stiu daca urmatorului ii va mai iesi la fel de bine.

Hai, injurati-ma ca sunt basist. Dar inainte sa o faceti, as vrea sa va spun ca nu-l cunosc bine pe omul asta personal (l-am intalnit de doua – trei ori) si nici n-am beneficiat in vreun fel de binefacerile vreunui buget cu dedicatie. Am fost doar un cetatean care a cerut mai mult de la patria lui, iar ea n-a stiut mai bine decat sa-l aduca pe acest om in scena.

Greselile lui sunt si ale noastre. La fel ca si succesurile.

„Best of” Base. Selectii din speech:

19.52. „Sigur voi ajunge in fata procurorilor si judecatorilor, si va garantez ca sigur n-am incalcat legea. Bine punctat. Am mai trecut pe rosu, nu vorbesc de contraventii.” Big LOL.

19.37. „Am castigat enorm – onoarea. Cati sef de stat ai Romaniei in viata? Patru. Sa speram ca-l prindem toti in viata pe Iohannis, sa fim cinci”. Aoleu, nu cobi!

19.18. Kovesi a avut 100% rata de succes. „Eu am treaba asta cu femeile”. Dom’le, asta e farmecul: sa fii capabil de auto-ironie! „Nu sunt cel mai inspirat om atunci cand fac numiri” Ce poti sa mai zici? Te-a dezarmat.

19.12. Mesaj catre Putin. „Ce sa-i mai transmit? Ne-am si intalnit de cateva ori. Mesajele noastre nu merg la Moscova mai ales cand e vorba de Moldova. Obiectivul nostru fata de Moldova este s-o spriinim sa intre in UE daca nu vor unirea, daca vor sunt bineveniti!” Corect punctat.

„Dupa ce ai fost presedinte nu-ti mai vine sa fii prim-ministru!”

19.06. SRI-ul de pe vremuri… Vantul ii dadea masina directorului SRI. Si stia tot de acolo… Si astazi, „acest SRI pe care il apreciem toti merge pe aceeasi lege. Dar e alt SRI”. Avem alte insitutii, cu aceleasi legi. Buna formulare: „schimbam obiectivele si schimbam oamenii!”

19.04. „Sa continuam”. „Cred ca si dupa mandatele mele trebuie pusa o virgula, nu un punct si de la capat”. Onest. Si corect: se poate mai bine si dupa Base.

 

Mai jos: livetextul de azi. Enjoy!

20.00. Asta e un presedinte, pana la urma, iubit de presa. Lumea isi face poze cu el la plecare. Pentru ca, pana la urma, e o plecare pe care Romania o va simti cumva.

Screen Shot 2014-12-20 at 20.02.12

19.59. „Sarbatori cu bine, sa aveti numai bucurii, acasa, la revedere!” FInal brusc? Bis?Daaa, ca la primadone!!!

19.58. ANI- DNA. Se vor consolida.” Poate la un moment dat trebuie putin mai multa sobrietate. Spectacolul asta al judecarii la televizor nu face bine justitiei.” Pardon, eu zic ca astea au fost sarea si piperul din ultimii ani!

19.57. Mediafax: inchisorile CIA. „Nu am nimic de comentat cu atat mai mult cu cat exista o ancheta a Parchetului”

19.56. Cum ar salva el Titanicul: „Vede ca a scazut brusc temperatura si stie ca e in apropierea unui ghetar”. Frumos final. Se face frig in Romania?

19.54. Ultima intrebare: Adevarul. Legea Securitatii Cibernetice. Dreptul la intimitate sau cel la siguranta? Raspuns: Nu exista in abordarea unui sef de stat imperativ mai mare decat securitatea. Da, dar din aceste imperative sa nu se faca sau sa nu se mai faca abuzuri.” Control judecatoresc. De acord, dar legea trebuie sa treaca. E necesara, zic eu, chiar daca o sa sariti pe mine.

19.53. Am ajuns sa discutam nefericirea „Am avut si zile bune si zile rele”. Ziua rea a fost cea in care a iesit sa anunte masurile de austeritate, cu delegatia FMI in apropiere.

19.52. „Sigur voi ajunge in fata procurorilor si judecatorilor, si va garantez ca sigur n-am incalcat legea. Bine punctat. Am mai trecut pe rosu, nu vorbesc de contraventii.” Big LOL.

19.50. Explica de ce ramane Iohannis. Pe Constitutie. Deci incompatibilitatea e un iepure dupa care fugim aiurea.

1950. Cica Iohannis ramane, oricare ar fi decizia Curtii. Asa zice Base, desi nu e profesor de drept…)))

19.49. Nu mai candideaza la inca un mandat „imi ajunge”. Oricum nu-l lasa legea.

19.47. „Nu am analizat programul domnului presedinte Iohannis. Ii stiu insa sloganul si ii las cateva lucruri bine facute”. Misto, numai freelanceri la conferinta. Spune ceva despre starea presei!

19.45. „Nu am avut informatii despre ANRP”. „Nu am stiut in mod categoric. Am numit-o cu multa incredere. Lucrase la codul penal, etc. – era omul potrivit!” Deci doamna Bica era activa si eficienta. Aha. Intrebari corecte: de ce nu l-a informat SRI-ul? „Nu avem cate un ofiter SRI in spatele fiecarui roman!” Bine de stiut.

19.42. Navigator vs. capitan. Metafore marine. „South Stream si OMV. Si Gazprom”. Am fi dependenti de infrastructura Gazprom. Correct. Daca prin absurd s-ar face, guvernul trebuie sa fie clar si cu Exxon si OMV (aici se bucura ca pleaca un sef de la OMV, lol!) ca nici un metru cub nu se va exporta decat pe infrastructura romaneasca. Si sa fim noi prioritar legati la conducte. Asa e. Dar sa vedem cati baieti destepti vor incerca sa puna o proptea la proiectul rusesc mai departe!

19.39. Va reprosati ca nu l-ati acceptat pe Iohannis premier? „Nu”, zice Base. „Aveam nevoie de un guvern cu care sa continuam reformele”.

Aici am pierdut firul. Ca nu-mi aduc aminte despre ce vorbeste Base. Pe mine, ca sa va spun drept, ma lasa amintirile, nici nu mai stiu despre guvernele alea, am pierdut cam tot din minte. Asta e istoria: cine si ce iti aduci aminte ca s-a intamplat!

19.38. ‘De Craciun ce va imaginati c-o sa fac?” E bun. Zici ca i-au facut perfuzie pe sub pupitru. Omul asta infloreste in adversitate!

19.38. ‘Am 60 de zile unde sa stau – cine sa ma astepte acasa? Sotia, fetele nepoteii…”

19.37. „Am castigat enorm – onoarea. Cati sef de stat ai Romaniei in viata? Patru. Sa speram ca-l prindem toti in viata pe Iohannis, sa fim cinci”. Aoleu, nu cobi!

19.35. „Nu plec cu regret!. „Mi-a dat Dumnezeu guvernul Tariceanu, guvernul Ponta aproape trei ani si-am ramas la mijloc cu Boc, cand se facea abuz de asumari de raspundere. A fost deliberat. Stiam ca nu vor trece legile astea, educatie, coduri, prin parlament, le faceau harcea-parcea”. Corect. Nedemocratic, dar corect. Legile alea au fost bune. aici are dreptate.

19.33. O intrebare sentimentala: ce-ati pierdut si ce ati castigat? „Nu am parere de rau. Am fost pregatit de la primul mandat sa plec peste 10 ani!”. Lol! „In mod cert n-am fost un presedinte genial” Ei, vezi, uite. asa arata totusi geniul in comunicare. Sa faci misto de tine cand pleci din cea mai inalta functie in stat. N-o sa mai avem un om la fel de genuin ca el, multa vreme. Pana ma hotarasc eu sa candidez, fireste.

19.31. „Federatia Rusa tinteste Gurile Dunarii si nu trebuie sa spunem ca au 2000 de km pana pe bratul Chilia. De la Crimeea pana in Transnistria sunt 200 km… E un risc. .De aceea v-am enumerat toate masurile”. Aici cred ca trebuia sa fie mai grav la inceput. Sunt riscuri de securitate grave. „Dorinta nu, putinta da” de a ajunge rusii la noi. Vine cu ideea pretului petrolului care ii face probleme lui Putin. Eu zic ca il va face si mai agresiv. Ca asa sunt toti dictatorii incoltiti. Iar rusii, spalati pe creier cum sunt, vor merge pe mana lui in continuare. Va fi greu. Dar, ma rog, sa ne intoarcem la Base…

19.30. Sotia mea, care se uita si ea la scena, zice „E foarte bun, n-o sa mai avem in viata mea un presedinte ca asta!”. Sunt gelos.

19.28. „Cel mai dificil moment: cand nu ne mai puteam imprumuta de pe piata. Ori dam afara, ori reducem salariile. Asta a fost alternativa atunci, explicata catastrofala. ” „Si ziua in care a fost arestat fratele meu, eu stiind insa ca n-a luat bani”. Hmmm. se termina trist conferinta asta.

19;26. Un reporter: „Fratele in arest, ginerele sub urmarire penala, fetele, un apropiat urmarit penal: Cand veti explica?”. Imediat ce ma invitati la o emisiune”. Aici se simte un pic de slabiciune. Sau enervare. „Ati facut o inscenare! Se va demonstra acest lucru.” „Inscenare din ordinul patronului” – zice Base. Nu ma pronunt.

19.23. Cazul Bica se intoarce. Cine a filat-o pe Bica. „S-au implicat serviciile prin dl Melescanu”. „Am primit raportul si este strict secret”. Bond. James Bond.

19.22. Legea Securitatii Cibernetice: „am atentionat ca trebuie sa existe un control pe accesul structurilor de securitate in bazele de date”. Corect. Nu putea sa dea in SRI dupa ce tocmai l-a laudat. Eu aici eram si mai putin populist: internetul e ca o strada acum. Trebuie sa avem politie acolo!

19.19. Sorin Paslaru – autostrazile si eficienta cheltuirii banilor publici? Aici e cu bataie la asfaltatori … Base: „va reamintesc ca au fost doi ministri care au introdus standarde de cost. Ce s-a ales din ele? A tinut pana au plecat ei…!” Aha, deci s-a umflat ca a fost cu descantec. „Nu pot spune ca n-am avut informatii ca au fost nereguli, am pus mana pe telefon, alooo”. Deci ce stia el a ajuns un dosar. Nu c-as avea ceva impotriva, trebuia chiar mai multe dosare!

19.18. Kovesi a avut 100% rata de succes. „Eu am treaba asta cu femeile”. Dom’le, asta e farmecul: sa fii capabil de auto-ironie! „Nu sunt cel mai inspirat om atunci cand fac numiri” Ce poti sa mai zici? Te-a dezarmat.

19.17. Apropos de magistrati. „Nu cunosc nici judecatori si nici procurori.. E foarte greu sa ai inspiratia sa numesti un magistrat, ca dealtfel si un ministru”. Pai n-ar trebui sa avem un departament de HR pe undeva…?

19.16. Dincolo de toate, Base are o chestie care lipseste multor politicieni: stie cum sa para sincer. In mare pare, chiar e. Asta e secretul. Il stim insa doar cativa.

19.14. „Votul uninominal – esec total”. „Eu l-am sustinut si am ajuns la acest parlament urias”. „Esecuri mai am multe”. Poate ca merita sa le punem si in speech, nu doar realizarile.

19.13. Radu Soviani, „jurnalist independent”. Lol.

19.12. Mesaj catre Putin. „Ce sa-i mai transmit? Ne-am si intalnit de cateva ori. Mesajele noastre nu merg la Moscova mai ales cand e vorba de Moldova. Obiectivul nostru fata de Moldova este s-o spriinim sa intre in UE daca nu vor unirea, daca vor sunt bineveniti!” Corect punctat.

19.11. N-a fost Base populist, dar a fost Dragoteasca. Yuck.

19.10 Doctrina Obama – zice un reporter – bunastare. Il cearta ca n-a vorbit de popor. Ah, e Corina Dragotescu cea atat de grijulie cu poporul, de la care isi dorea la un moment dat salariu de consul… Base raspunde cu UE”

19.09. „Amicii pe care-i mai am pe la PMP. Deci recunoaste ca nu mai e multa lume pe acolo…)

19.08. Prima intrebare, de la ZF. Premier? Evita. „Vreau acasa!” „Am doi nepotei, vine unul in februarie…”

Ge-ni-al: „Dupa ce ai fost presedinte nu-ti mai vine sa fii prim-ministru!”

19.08. Sa discutam de Romania, nu de Bercea. Pai cine e de vina ca a aparut si Bercea…?

19.07. Cam asta… Trecem la intrebari. Fara final? Fara artificii?

19.06. SRI-ul de pe vremuri… Vantul ii dadea masina directorului SRI. Si stia tot de acolo… Si astazi, „acest SRI pe care il apreciem toti merge pe aceeasi lege. Dar e alt SRI”. Avem alte insitutii, cu aceleasi legi. Buna formulare: „schimbam obiectivele si schimbam oamenii!”

19.04. „Sa continuam”. „Cred ca si dupa mandatele mele trebuie pusa o virgula, nu un punct si de la capat”. Onest. Si corect: se poate mai bine si dupa Base.

19.04. Ca sa sumarizam: guvernul PSD ramane, are binecuvantarea lui Base. Asta e clar.

19.02. „Pana cand astia nu vor fi convinsi ca asta e sansa Romaniei – justitia independenta, pana cand vor internaliza, pana cand vor fi convinsi ca asta e drumul, inca mai avem riscul datului inapoi. Sunt extrem de incurajat de discursul lor dupa 16 noiembrie.” „Iata satisfactia mea dupa 10 ani de mandat – sa auzi pesedistii batrani vorbind despre stat de drept…”. Da, si a mea, trebuie sa recunosc. Acum incepe show-ul. Va spun sincer, asta ramane politicianul numarul 1. Restul iau notite acum.

19.00. Psd si liberalii au in discurs „independenta justitiei”. „Le mai trebuie sa fie convinsi”. Lol! Am sa le aduc aminte ca pentru acest discurs m-au suspendat de doua ori. BIG LOOOOL! Base, esti bun.

19.00 „Nu a existat nici un dosar care a pornit ca a spus Basescu”. Nu a existat nici un dosar care s-a oprit ca a venit cineva la mine!” Ahem, bine. Sa trecem peste, eu nu cred ca aia se miscau daca nu le dadea cineva un mic branci.

18.59. Asa, mai razi si tu, ca e prea serioasa treaba!

18.58. „La 16 noiembrie romanii au inteles ce inseamna riscul de a se opri procesele de consolidare a independentei justitiei”. Nu doar asta… Mult mai mult.

18.56. „Ideea ca presedintele face scandal – am fost constient ca atacurile la institutii care nu-si faceau treaba, atacuri la Inalta Curte, la CSM, au fost de natura sa-mi aduca prejudicii. Dar am stiut ca daca am sa tac, niciodata romanii nu vor intelege ca aici este cheia evolutie noastre. Justitia aplicabila tuturor. De multe ori am fost umilit – si m-am dedicat mai mult decat oricarui altuia, dupa siguranta nationala”. Nu pot sa comentez nimic. Are dreptate.

18.55. Punctul pe i. Nu codurile sunt problema, ci oamenii. Procurorii si judecatorii. Aici are mare dreptate. Spune lucrurilor pe nume. Injurati-ma ca-s basist, dar cand aud asta, nu pot sa fiu altfel. Imi pare rau. Chiar ne trebuie justitie corecta!

18.54. „Procurorii si judecatorii au simtit ca sunt liberi. Ca nu mai au presiune. Ca oamenii politici nu mai sunt intangibili”. Base, asta am scris si eu ieri pe blog. Pai nu e plagiat?

18:53. „Conditiile tehnice pentru euro sunt indeplinite”. Aoleu, deci Ponta totusi le are cu economia? Ca eu nu mai inteleg nimic…)))))!

18.52. Va veni si vremea refluxului specialistilor. „Sa nu-i invatam pe cei tineri cat de rau e ca e libera piata fortei de munca. Cat de rau este!”. Ne-am dorit, de ce sa respingem asta prin demagogie. Nu e enervant ca trebuie sa-i dai dreptate asa des?

18.49. Hai cu piata muncii. „trebuie sa ne hotaram: vrem sau nu?” Demagogie legata de „ne pleaca medicii, speciaistii, itistii”. Sunt de acord cu asta. „Cum ar fi sa avem restrictii?” Absolut corect. In acest moment mi se pare tot mai clar ca acest om inca nu si-a terminat proiectul politic. Nu e un speech de plecare, e unul de sosire!

18.48. Solutii fiscale pentru presa. „Prea incorsetata de interesele patronilor de presa. Mediu fiscal favorabil – redobandirea independentei presei. S-ar putea sa-mi fac o tema din asta”. Hmmmm. Nu pot comenta nimic aici pana nu vad ideile clar.

18.47. Finante. Taxele pe proprietate prea mici si prea mari pe productie. Corect! Da! Inca o idee corecta, dar pentru care inca nu avem stomac in tara asta.

18.46. Cum a fost posibil ca mii de romani sa vrea sa voteze si sa fie impiedicati – aluzie la ultimele alegeri. Nici aici nu intra in detalii, am senzatia ca vrea sa plece fara controverse. Fara sa dea munitie la comentatorii isterici. Poate ca asta e strategia.

18.45. Reforma finantarii partidelor. 300 de parlamentari – ca asa a votat poporul. Dap, cum facem aici? Asteptam sa iasa la pensie astia?

18.44. Sistemul de sanatate – „avem o reforma, care nu e dorita de sistem. Ar pune in centrul sistemului oamenii.” Posibil, dar a fost teribil de prost explicata. Si a parut la final ca e inca un business pregatit pentru cineva…

18.43. „Decat o diploma fara valoare, mai bine un certificat de calificare”. Si eu zic. Brevetul de skipper e bun?

18:41 Educatie. „Sansa de a avea o meserie la terminarea scolii. Tinichigii si mecanici auto si ospatari”. Da, si eu cred ca sunt prea putini ospatari. Baiete, sa mai vina un rand!

18.40. Pensiile. Reforma in justitie. Codurile care au schimbat fata justitiei. Misto. Dar prea tehnic. Zi ceva cu zabrele, cu aoleu…

18.39. „Am avut doi ani de criza”. O fi, dar nu te crede nimeni. Ca romanul stie doar se planga, mai ales la ora asta, cand am mai si luat ceva, una mica.

18.38. Da! Da! Liberalizarea pietei muncii e bine punctata. Faptul ca omul nu se mai bazeaza pe sindicat si pe un contract pe vecie l-a facut mai puternic si mai productiv.

18.37. „Romanii pot fi optimist in ce priveste evolutia economiei si capacitatea de a genera resurse pentru cresterea nivelului de trai.”. Degeaba, dom’ presedinte, noi nu recunoastem niciodata cand ne e acceptabil, daca nu bine…

18.36. Salariul mediu brut s-a dublat. Are dreptate, dar inca suntem la 500 de euro. Misto spus „cam asta e cota reala a Romaniei”. In sfarsit, un Base cu aer onest!

18.36. Nu vrea populist, zice. Noi da, da-ne nene ce vrem!

18.34. Incepe sa se incinga. Deci economia e ok. Ani de succes pentru agricultura. Dumnezeu e invocat si el, ca autor al vremii bune. Deci sa mai facem o biserica, zic.

18.33. De la 11 la 50 de miliarde in exporturi. Aici a fost clar si frumos. Dap, am devenit o tara in care se mai si fac lucruri. Dar e meritul lui sau al firmelor care au sfidat birocratia si au venit, atrase de salariile mici si priceperea romanilor…?

18.32. Mi se pare mie, sau tocmai s-a laudat cu realizarile guvernului Ponta?

18.31. Trebuia sa vina si cu un proiector si-un powerpoint. Si sa-i dea afara pe jurnalistii aia pe poliic, ca sunt disperati dupa o stire…

18.30 Cifre, cifre! Dezvoltare durabila, indatorari… ce final de mandat tehnocrat! Intr-o tara totusi populista…Si in care Base a castigat si el populist doua mandate.

18.29. Am intrat un pic pe net, ca ma plictiseam. Asta cu deficitul e complicata. Incerc sa ma tin de el, dar e cu doi pasi in fata.

18.28. Prea tehnic. Popoul vrea emotie, dl. Presedinte, ca asa ne-ati obisnuit!

18.26. Deci am avut noroc cu Germania care n-a vrut o Europa cu doua categorii de state. Sa vina o cafea, nu mai pot, am ajuns la six-pack. Pachetul de doua norme – two pach. Sau Tu Pac?! Deja m-am incurcat eu!

18.25. Am sentimentul ca e inadins plicticos ca sa-l puna pe Iohannis intr-o lumina buna maine!

18.24. „Am luat de la Iliescu o lunga lista de probleme care conditionau”. Ooof, si el a avut o mare si grea mostenire.

18.23. „Nu avem alternativa la UE”. Cam da. Dar sunt destui care detesta lipsa de alternative. Si ei sunt din ce in ce mai zgomotosi. Cum le schimbi parerea? Va fi problema lui Klaus de acum.

18.23. UE. Prosperitate, „candva”. Ouch. Se putea o formulare mai optimista.

18.21. „Nu este o placere sa trimit militari in Afganistan. Dar atunci cand aliatii iti instaleaza un sistem antiracheta pe banii lor, cand din propriile bugete iti asigura antrenament, etc… Am inteles. Tre’ sa facem si noi ceva: si trimitem oameni, ca bani si echipamente nu prea avem. Ok… Ma asteptam la mai multa emotie la ultimul speech. Cam prea tehnic.

18.20. A zis a cincea para ca Romania e o tara sigura. E ca barbatul ala care se intoarce tarziu acasa „draga, am fost cu baietii, de cate ori sa-ti zic!”

18.19. Modernizarea echipamentelor armatei – ne-am intors la problema. Face misto de Dusa? „Eu am vorbit nene cu cine trebuie la FMI, n-ai tu treaba, hai ca v-am facut si munca voastra!”

18.17. „internetul a devenit un mod de viata!” – chestiunea delicata a accesului la chestiuni de ordin personal trebuie controlat. Cam nefericita formularea. Trebuie sa putem sti cand avem pe net campanii de dezinformare si de unde pornesc ele. Dar nu trebuie sa limitam exprimarea libera a unor oameni onesti.

18.16. „intelligence”. Accesul la internet si control al operatorilor pe prepay e ok pentru Base. O sa va enervez, dar aici sunt de acord cu el.

18.15. Cam fara energie Base. Ai senzatia ca pleaca in armata, nu se libereaza din functie. O avea probleme, ceva?

18.14. Hai cu serviciile. Deci suntem mana in mana cu aliatii. Bun, asta speram si eu.

18.13. „Romania e mai sigura ca niciodata” suna ca Tariceanu in 2008 toamna: „Criza? Nu vine dom’le, nu avem treaba!”

18.13. Mesaj catre rusi: „bre, avem niste americani la Constanta, sa stiti ca sunt fratii nostri, ii chemam imediat daca e problema!”

18.11. Deveselu Protejam si late state ale Nato, inclusiv America. Noroc cu noi, dau si americanii o bere?

18.11. Asta cu armata e adevarata. Misiunile afara au ajutat armata sa fie antrenata.

18.10. Am ajuns la Rusia agresiva. Putin si armata sa. Ne asigura ca suntem un stat sigur. NU exista riscul unei invazii sau destabilizari. Eu cred ca exista riscul. Tocmai azi se discuta in „Adevarul” de lovituri nucleare tactice. Probabil ca tema de la rusi vine si e mai degraba o amenintare. Dar Base joaca cartea calmului.

18.08. Cam serios. Securitatea nationala. Romanii traiesc intr-un stat sigur. Pentru ca n-avem atacuri teroriste. Am sentimentul ca el crede ca romanii se tem de atentate. Nu, securitatea inseamna pentru noi altceva: viata de zi cu zi. Sunt sigur sa ies noaptea in oras? Sa las masina descuiata? Asta e securitatea!

18.07. Nu mai e amuzant. Ne da teme. Cam lent. Sa-mi fac o cafea.

18.06. Ne multumeste pentru onoare. Zice si de familie. Eba nu va uita nici ea – fara tata mai ajungea europarlamentar?

18.06. Dom’ profesor Basescu promite ca in sfarsit romanii vor afla realitatea despre tara lor.

18.05. Sa nu demolam prin studiouri. Noroc ca sunt acasa!

18.04.

Incepe cam jucat cu rasul asta.

17.11

Comentez aici in direct incepand cu ora 18.00, in timp ce presedintele vorbeste,

Emotii? Am ceva. Pleaca si ultimul basist din viata publica…


There is no ads to display, Please add some

22 de comentarii

  1. Nu pot sa iert cuvintele grele la adresa profesorilor si a altor categorii sociale. Ne-a umilit pana la capat, pe toti, prin treptele de salarizare si prin legile asumate (o sa spuneti ca a fost …Boc…. ete, na!)

  2. „Va spun sincer, asta ramane politicianul numarul 1. Restul iau notite acum.” subscriu! iar asta sper sa o citeasca stra-stra nepotii nostri in manualele de istorie.

    • Parerea mea este, ca e singurul presedinte de dupa ’90, cu care Romania a mai si castigat ceva, dar acum dupa ultimele trei luni sunt absolut sigur, ca a manipulat dosarele, care erau gata si le-a folosit pentru santaj. Aceste dosare nu au rasarit asa din senin in aceste trei luni. Acesta ete un mare punct negru in viziunea mea, mai ales ,ca acum 10 ani am avut incredere in spusele sale legate de reducerea coruptiei. Din acest punct de vedere este o mare dezamagire, insa fata de marele escroc Iliescu si nulitatea Constantinescu este hotarat mai sus.

  3. A avut rolul lui: de a netezi drumul pentru „neamt'” acum „neamtu” nu trebuie sa faca compromisuri, dar se pare ca prin alegera in echipa a lui Mihalache a inceput sa greseasca si sa se integreze in gasca!
    drum bun „capitane”!

  4. Iepuras, ti-ai luat medicamentele? Nu de alta dar vad ca te-ai enervat si sa nu faci cu inima! Stanga nu este buna nici pentru dusmani! PSD-ul este votat de asistatii sociali sau de cei esuati in viata. Statul nu poate administra nimic sub oranduirea de stanga!

  5. Daca nu-ti place, de ce mananci? Ti se pare normal sa spui unui om care-si exprima parerile conform unui drept legitim ca este retardat sau ca trebuie sa dispara definitiv? Mie mi se pare clar ca oamenii ca tine ar fi trebuit sa dispara acum 25 de ani. Dar se pare ca avem dreptate… mai sunteti multi comunisti care vreti sa ne inchideti gura, insa din cate stiu conducem cu 3-0… Semnat : Generatia Facebook care defecheaza in gura voastra de comunisti ambulanti!

  6. Spuneți ca președintele a fost singur? Greșit. Noi ăstia care ne uitam la TV eram cu el. Sunt sigur ca știa acest lucru. E perfect conștient ca trece sticla. Credeți vreo clipa ca el se adresa numai celor din sala? Nu. Vorbele lui băteau mult mai departe, la noi, acasă. Are tot respectul meu. Mâine voi fi la Cotroceni sa-l pot aplauda LIVE.

  7. Citat din articol:

    „….Se va salva cu auto-ironia? Se va reinventa ca om politic? Sau a trecut vremea lui?
    Uitandu-ma la cata ura mai e in stare sa genereze si la cata simpatie a strans pe final de la “o anumita parte a presei”, as zice ca da”

    Încearcă d-le mare om de presă, să mă lămurești și pe mine ce ai vrut să spui când ai răspuns DA la propriile întrebări; adică după o logică simplă, președintele tău ori se va reinventa ca om politic ori va considera că este cu vremea trecută…. nu amândouă deodată. Nu are sens.
    Iar la prima întrebare, dacă „se va salva cu auto-ironia”, eu sper să nu…dacă tu spui da, înseamnă că nu înțelegi ce este actul de justiție.

    Alt citat din articolul postat de Lucian Mândruță:

    …Dar el aici a fost singur. Daca ai fi pus in jurul lui oamenii cu care s-a inconjurat pana acum si poate si de acum inainte, proababil ca magia era mai slaba.”

    Pusul oamenilor în jurul lui băsescu, ori este un exercițiu fictiv („dacă i-ai fi pus”) ori este un fapt, nu amândouă deodată. Iar magia este doar în fraza jurnalistului.

    Alta, bună de tot:
    „Una peste alta, Basescu a luat Romania slaba si tematoare si a lasat-o mai increzatoare in ea,…”
    Unde vezi tu România încrezătoare d-le jurnalist? Astăzi, după tot ceea ce iese la iveală din activitățile clanurilor mafiote din instituțiile statului, mai vezi altceva decât disperarea de a nu mai putea spera nimic și umilința unui popor înjosit prin omniprezenta auto-ironie. 25 de ani irosiți, d-le Mândruță, 25 de ani în care jaful a atins cote de neimaginat și jurnalistul Mândruță găsește să vorbească despre o Românie încrezătoare, grație lui băsescu.

    Citez din nou, pentru că tipul ăsta nu mai termină cu terfelirea limbii române. În câteva fraze, stupide prin mesajul transmis, reușește să ne arate că este și agramat:

    „as vrea sa va spun ca nu-l cunosc bine pe omul asta personal…” n-am cuvinte. Ba da:
    Ești un cocalar d-le Lucian Mândruță, ar trebui să le ceri scuze tinerilor de 20-35 de ani pe care i-ai înjurat. (știu asta pentru că am doi băieți care sunt mult deasupra) Ar trebui să te ascunzi, măcar până mai înveți limba română. Etică, imparțialitate etc. – nu te chinui, n-ai cum săînveți, cred că e prea târziu. Apucă-te de croșetat!

    În rest, folosește diacriticile omule, pentru că te adresezi în limba română, cititorilor români, oriunde ar fi ei. Dacă nu știi, urmărește pe net, ți-au scris articole de răspuns, tinerii de 20 – 35 ani, în cea mai cursivă limbă, coerent și concis.

    PS: „Late edit” – ăsta-i tot un citat din Mândruță, care pentru noi ar putea să însemne: lapte Edith! sau că Edit e lată sau poate altceva…evită să mai folosești limba lu’ Shakespeare, că doar nu te adresezi Parlamentului de la Londra.
    PS-ul meu. Unele nume proprii au fost scrise cu minuscule în mod intenționat.
    PS 2 – Mai ai un articol la care și titlul este absurd. Ăla cu „furatul cu surdina”; surdina, dragule jurnalist, nu este o sculă de furat, iar dacă ai vrut să spui că se fură discret, în liniște, corect era să spui „în surdină”. Iar dacă doreai să spui contrariul, este vb despre surle și trâmbițe.

Lasă un răspuns