Text cinic, lipsit de caracter

Un om de afaceri din domeniul medical s-a sinucis azi (sau a cazut de la etaj, pentru cine prefera versiunea light a povestii). Mai precis cel mai bogat om de afaceri din Sibiu, proprietar de clinica, retea de farmacii, dealer de masini si sot de arestata preventiv. In urma lui raman o multime de smecheri din sanatate care se vor plange acum ca sunt persecutati de stat si vanati pe nedrept de DNA.

Nu-i plangeti.

Va rog frumos. Nu aveti de ce. Plangeti zecile, sutele, poate miile de romani care n-au avut parte de tratament, pentru ca n-au fost bani, pentru ca inaintea lor la rand erau spagasinii, cei care au operat ani si ani la rand bugetul sanatatii pe cont deschis!

Plangeti bolnavii de cancer reali care au pierdut lupta cu cei fictivi, din actele celor care fraudeaza sistemul medical!

Plangeti copiii ingrijiti prost si batranii cu zilele scurtate pentru ca oamenii si firmele din sistemul medical si-au incalcat juramantul lui Hipocrat si-au facut bine doar bilantul contabil!

Nu-i plangeti pe cei care, in ultimele decenii, au luat banii Casei, au investit in echipamente proaste si medici ieftini, au dublat tarifele, au fusarit diagnosticele si tratamentele si-au impartit profitul cu puterea momentului!

Si mai ales nu-i plangeti pe aia care se fac ca nu stiu. In 10 ani, bugetul sanatatii s-a umflat cu 3 miliarde de euro (plus sau minus niste sute de milioane), in vreme ce numarul pacientilor a ramas cam acelasi sau chiar a scazut in cateva judete.
Unde sunt banii astia? Ce clinici, ce spitale private, ce centre de diagnostic, ce exporturi de profit la firmele de farma si ce averi s-au facut cu ei?
E suficient sa te uiti in jur. E suficient sa te intrebi, atunci cand esti bolnav si te duci la un paraginit spital de stat: bre, da’ eu chiar n-am platit nimic pentru Sanatate in anii astia?
Ai platit. Si nu te-ai ales cu nimic de ei. Da’ uite ca soarta mai da si rateuri si plange si altul. Si altul. Si inca unul.

Totul e sa nu fii prost si sa nu-l plangi si tu.

medical-fraud-southern-california


There is no ads to display, Please add some

8 comentarii

  1. Am auzit ca facuse infarct.Asta au spus la stiri…vezi ca exista un Dumnezeu pentru toti? Raiul si Iadul sunt aici,pe Pamint si toti nemernicii astia platesc intrun fel sau altul.Asta a mai fost si las,a mai facut inca un pacat mare si s-a sinucis,lasind-o pe nevasta-sa sa plateasca oalele sparte.Ce ironie a soartei…cind se scalda in luxul de care am auzit,nu s-a gindit o clipa ca a facut un GENOCID!!! CINE SA-L PLINGA?…NOI NUUUU!!!

    • “Raiul si iadul sunt aici pe pamant”, spuneti. Nu credeti ca ar putea fi asa. Dupa afirmatia facuta, sunteti convinsa de asta. Daca ar fi adevarata afirmatia dvs, asta ar insemna ca bogatul om de afaceri din Sibiu ar fi trait zeci de ani in rai si cateva zile in iad. Daca iadul ar fi un loc de chin, unde am plati pentru pacatele noastre, atunci tot printr-un pacat, sinuciderea, sa putem scapa de iad sa sa nu platim niciodata pentru acest pacat. Cam slabuta teoria asta cu raiul si iadul aici.

  2. Cu cat orgoliul este mai mare, cu atat este mai greu pentru respectivul sa suporte umilinta publica. Se spune “despre morti, numai de bine”, dar…Un las sinistru…

  3. Bine punctat, va multumesc ca ati scris despre asta. Tatal meu a murit de cancer acum 2 luni, familia mea a cheltuit o avere intr-o cursa disperata contra mortii. Din partea statului dupa ce a cotizat la stat 30 de ani a beneficiat de citostatice anacronice, pt ca cele moleculare nu sunt deocamdata accesibile oamenilor de rand, decat cu interventii la ministerul sanatatii, de perfuzii cu b-uri si atat. Restul tratamentului, radioterapia, spitalizarea (in spital la privat, pt ca de la stat a luat dupa 3 operatii succesive nereusite efectuate in 50 de zile, o bacterie letala numita Clostridium Difficile) le-am platit noi, familia. Faptul ca in aceasta schema de delapidare au fost implicati doctori care stiu suferinta cumplita din spatele acestei boli este o rusine cumplita pentu sistemul medical romanesc si un motiv in plus pentru orice tanar sa paraseasca Romania. Ma bucur ca ati scris despre acest subiect pentru ca mai dureros despre ce se intampla in sistem este agenda setting din media – 10 zile de mediatizare intensa in prime time la toate televiziunile a scandalurilor amoroase ale Biancai Dragusan si 2 zile cate 5 minute stirea despre acest scandal rusinos de coruptie.

Lasă un răspuns