Societatea civila s-a incuiat in WC

Dar promite ca nu sta mult. Pentru ca societatea civila, desi pare ca se scapa pe ea, nu doreste altceva decat sa faca treaba mica.

“Ma pis pe el de vot!” e un citat dintr-un titan (vorba vine, mai degraba un fier ruginit) al gandirii revolutionare bucurestene. Pe care o tanara entuziasta si l-a tatuat pe tricou, intrucat fundul era probabil deja ocupat cu “my brain is inside”.

Nu pot decat sa aplaud. In sfarsit, un program politic pe care il intelege toata lumea. Pentru care nu e nevoie decat de doua sticle de bere si-un tufis. Care nu-ti cere minte ci doar vezica, o chestie pe care toata lumea o are si – din nefericire – o iroseste cu mictiunea, in loc s-o puna in slujba luptei politice.

“Ma pis pe el de vot” mi se pare in acelasi timp doar un deschizator de drumuri. In siajul sau galben pot naviga fara grija si alte crucisatoare ale prostiei, intre care imi permit sa evoc “Vomit pe ea de libertate” si “Mananc prune si beau apa ca sa distrug companiile de hartie igienica”.

Stiu, stiu ca sunt prost si incuiat si nu inteleg revolta acestor tineri a caror voce nu se aude. Tocmai de aceea imi permit sa-i intreb, ca un naiv ce sunt intr-ale politicii de strada:

Ati incercat sa spuneti ceva si cu gura? Sau ce-aveti voi in minte iese doar pe jos?

PROTEST - ALEGERI EUROPARLAMENTARE - BUCURESTI
Foto: Andreea Alexandru / Mediafax Foto


There is no ads to display, Please add some

105 comentarii

 1. Tricou cu mesaj socant pentru scos din amortire Tara. Mandruta cel trist, capitalizeaza la randul sau, egoist, cu un articol socant. Si comentariile curg…

  • citesc primul comentariu si ma opresc la el, mai mult nu prea e de spus. ah, ba da, sa mentionam pt posteritatea muribunda atacul violent si obscen la persoana, ca pe Targu Ocna. un exemplu de Agora, o invitatie la democratie, contra-argumentul care convinge. de fiecare data.

 2. Se pare ca pana acum nimeni nu a observat faptul ca sintagma “de dreapta” contine implicit si presupozitia de a fi “labar, labagiu” … dupa cum e si fantezia “a te pisa pe el de vot” ….. implica a baga ceva intr-o fanta sau a avea competenta politica de a reusii ca tot jetul sa traca prin fanta fara a pata si sau slobozi pe de la(a cu caciula peste)turile celor ce afirma astfel de lucruri pentru ca nu au ajuns (inca) sa pupe baselul….Oricum cine se pisa pe vot nu foloseste hartia de vot deci e cam galben ….. precum imaculatul crin…..

 3. Domnule Mandruta, cu tot respecul va spune o alta tanara ca isi face nevoile pe vot si clasa politica in sine.
  Cand aveam vreo 16 ani am auzit ca noi, tinerii suntem catalogati de catre toata lumea ca fiind “viitorul de rahat” al tarii, ca suntem ignoranti si ca ne pierdem noptile prin cluburi. De atunci am decis sa fiu interesata de viata politica. Am fost total dezamagita. Nu fac campanie electorala ca stiu ca se aproprie alegerile prezidentiale, dar imi permit sa spun un singur lucru: in anii ’89 am strigat (noi, poporul) jos comunistii. Eu inca nu imi dau seama sa-i fi dat jos de atunci, ba mai mult, continuam sa-i votam. Imaginea domnului Ion Iliescu care a iesit cu un zambet larg pe buze cand s-au aflat rezultatele votului este, probabil cel mai elocvent exemplu in sensul asta. Oprindu-ma de a critica politica, nu-i vina lor, ci a noastra, a poporului care nu merge la vot. La vot merg pensionarii!
  CONCLUZIE: Oamenii politici sunt ca porumbeii: mai intai iti mananca din palma, apoi cand ajung sa zboare se caca pe tine.
  DACA EI SE CACA PE NOI, SI NOI NE PISAM PE VOT.
  Cu stima,

  • Deci ne pisam in palma ca dupa ce i-am hranit sa-i si hidratam? Eu stiam ca de esti cacat pe umar de o zburatoare … o sa ai noroc….. de mosh superstitios…..

 4. Mesajul e cool doar ca bate vântul…si facem pe noi in loc sa o facem pe vot.
  Nu vreți sa votați?! Atunci las’ sa fim condusi de alegerile pensionarilor.
  Bravo, ce sa zic.Briliant….sa mai ieși si pe strada sa te lauzi, apropo de inchisul in WC.

 5. LUCICĂ TATĂ, IA PUNE-ȚI TU BLOGANU’ LA TREABĂ ȘI TRAGE TARE SĂ SUSȚINEM INIȚIATIVA AIA CU ”VOTUL ALB”, CARE ZICE CĂ PE BULETINELE DE VOT SĂ EXISTE, DOM’NE, OFICIAL ȘI LEGAL, UN CHENAR ALB ÎN CARE, CINE PUNE ȘTAMPILA, ZICE, ÎN TRADUCERE: ”ACASĂ, TOATĂ LUMEA! SĂ VINĂ PROFESIONIȘTII SĂ FACĂ CE N-AȚI FĂCUT VOI ÎN 25 DE ANI”. ÎN REST, TOATĂ GARGARA DE PE LOCUL ĂSTA AL TĂU ESTE O PIERDERE DE TIMP ȘI DE ENERGIE, ÎN CARE O SUMEDENIE DE OAMENI, ȘI FEMEI, CU ÎNȚELEGERE ÎNGUSTĂ (unii) ȘI/SAU ”CONDUSĂ” (alții) ÎȘI DAU CU PĂREREA, ÎN OBICEIUL ROMÂNESC, DULCE-ACRIȘOR AL OMNIPRICEPERII.
  PE BUNE, MERITĂ PENTRU O CAUZĂ ADEVĂRATĂ, NU PENTRU DISCUȚII DESPRE CÂND, CUM ȘI UNDE SĂ-I VOTĂM TOT P’ĂIA (cu excepții puține și nesemnificative) CARE NE-AU BĂGAT ÎN RAHATUL ĂSTA ADÂNC, GROS ȘI LIPICIOS ÎN CARE TRĂIM.
  HAI, TOATE BUNE, FĂ-MĂ SĂ MĂ IMPLIC!

Lasă un răspuns