Science for dummies. Gasiti traducerea in text

Luati cum suntem cu problemele noastre zilnice am reusit cumva sa trecem cu vederea un element de progres extraordinar pentru umanitate, care ni se datoreaza intru totul.

E vorba de stiinta pentru prosti.

Dar ce zic eu stiinta: e vorba nici mai mult nici mai putin de un sistem global, de un inteles planetar, de o noua ordine a lucrurilor, coerenta, unificatoare, exact ca teoria corzilor in fizica subatomica.

Doar ca de data asta e vorba de corzile de la tambal.

Vedeti dumneavoastra, inteligenta romaneasca a reusit pana la urma sa secrete, exact ca randunica, suficient de multa saliva la coltul gurii incat acum sa putem construi, cu putin pamant de flori un cuib pentru absolut orice teorie tampita.

Fix la noi in cap.

Am ras de vreo 10 ani incoace de americanii care cred ca Pamantul e plat. 

Romanii (unii dintre ei) au ajuns sa creada, in acelasit timp, ca el e rotund, cubic, verde, turtit si moale. In acelasi timp!

S-a ocupat de asta stiinta pentru prosti (TM).

In ultimul an ea ne-a asigurat ca oculta globala a inventat un virus care ne ucide dar in acelasi timp nu exista, impotriva caruia, desi nu exista, s-a facut un vaccin care ne omoara, timp in care suntem tinuti in viata, ca sclavi, intr-o colonie in care strainii dicteaza si care in acelasi timp nu vor sa ne dea medicamentele care ne pot salva dar oricum vom muri ca am fost fraieri si ne-am vaccinat.

Prea lunga si complicata fraza? 

Va asigur ca e perfect inteligibila, insa toata chestia e sa n-o citesti. Stiinta pentru prosti nu se manifesta in scris, caci a depasit demult acest mod primitiv de comunicare. 

Stiinta pentru prosti nu mai are suport scris: e doar orala. Luati fraza de mai sus si cititi-o cu voce tare. Dupa aia urlati-o. Nu-i asa ca dintr-o data are sens? 

Ei, despre asta e vorba. Fara multi bani investiti in cercetare, parasiti de oamenii de stiinta alopata, am reusit, cu metode traditionale, babesti, un breakthrough de care ar fi mindru si Nobel, inventatorul dinamitei, mai ales daca produsul lui ar fi luat foc cu un fasait jalnic in loc sa explodeze. 

De la poporul care a facut din rahat bici, va prezentam deci ignoranta din care am creat o stiinta! Si daca ar fi sa facem o Universitate pentru ea, avem deja cateva catedre gata:

Mandria de a nu intelege nimic.

Ambitia de a nu invata.

Demnitatea de a fi greu de cap.

Geniul de a esua de fiecare data.

Toate, sunt discipline la care excelam, desi competitia e stransa: vin din urma si Sofia si Belgradul, la campionatul balcanic de prostie prin efractie, cum ar spune Ilf si Petrov, doi mari cunoscatori ai sufletului slav-danubiano-pontic.

Dar destul. 

Pentru ca suntem inca in faza de omologare, nu va pot spune mai multe despre ea. Nu vrem sa sfarsim ca inventatorul genial al motorului cu apa, care nici acum nu s-a uscat la poponetz.

Va las. Si nu cumva sa uitati vreodata:

Sunt interese mari la mijloc! Si minti mici si minuscule de jur imprejur!


There is no ads to display, Please add some

Un comentariu

Lasă un răspuns