Baieti, fete si trenulete la Viseul de sus: de-a ce ne jucam?

Ai avut trenulet de jucarie in copilarie, nu? Din ala electric, cu motor, cu locomotiva in miniatura si vagoane reproduse fidel, pana la scrisul de pe usa?

Ei bine, nici eu. Aveam un prieten cu parinti cu dare de mana si ma mai jucam cu el din cand in cand.

11

Bine, asta nu e poza mea. Eu nu eram ala blond din coltul imagnii, dar expresia e similara: muream sa am si eu asa ceva!

Imi aduc aminte cum prietenul meu isi tinea colectia intr-o cutie mare de carton, la adapost de praf si soare. Si cum, de fiecare data dupa ce ne jucam, stergea de praf locomotiva si vagoanele, cu o pensula similara cu cea pe care o foloseam la desen.

Ei bine, acum avem un tren mai mare de curatat. Tot nu e trenul meu, ma rog, nu in intregime: e trenul Romaniei si, in calitate de cetateni, avem o bucatica din el pe numele nostru. Chestia e ca bucatica aia e cam prafuita si murdara si trebuie s-o scoatem la lumina.

22

Ideal, impreuna, in orasul Viseu de Sus, judetul Maramures.

Suna ca o poveste de la Viata Satului? Sau ca o locatie de Revelion?

Nu e. E pe bune. Si aici vine manusa campania in care m-am implicat in primavara asta: calatorim alaturi de echipa CIF si platim cu munca noastra, curatand un loc frumos din Romania!

Chiar, care e chestia cu Mocanita? Numele oficial e Calea Ferata Forestiera din orasul Viseu de Sus. Are 60 de kilometri si locomotivele cu aburi, alimentate cu lemn, inca mai circula. Curatam trei ore locomotiva si … dupa aia ne plimbam cu ea! Cum suna asta?

33

Cei care castiga locurile din campanie au ocazia sa vada si alte lucruri: La Viseu exista Casa-Muzeu Elefant, ultima casa evreiasca traditionala din lemn. Sau pot face un traseu lejer in Parcul Natural Muntii Maramuresului.

La Viseu mergem sa curatam pe 6 mai. Cine vrea sa vina cu mine se poate inscrie pe pagina de Facebok Cif Romania sau direct in aplicatia de concurs, pana la data de 16.04.2017. Avem trei locuri pentru trei castigatori si cate un insotitor pentru fiecare.

Eu merg din oficiu si, cum ati vazut si la Sibiu, chiar va provoc sa facem treaba. Daca ne mai ajuta si altii din partea locului, si mai bine. Evenimentul e deschis tuturor, deci si prietenilor mei virtuali din Viseu…)

Unde mai curatam in primavara asta? Uite, aici, daca v-am facut chef de munca!

Traseu_CIF_traseu4


There is no ads to display, Please add some

3 comentarii

  1. Astfel de lucruri ar trebui sa fie adevarate monumente, tinute doar de expozitie. Sau cel putin asa vad eu lucrurile, intr-o tara in care tot ce a fost mai interesant, de valoare, incarcat in bogatie civica si spirituala, s-a vandut la straini.

  2. RECOMAND HUTULCA DIN MOLDOVITA, BUCOVINA. TRASEU LA FEL DE FRUMOS (CHIAR DACA UN PIC MAI SCURT), LA UN BILET DE 2 ORI MAI IEFTIN! VALEA VASERULUI DIN MARAMURES M-A DEZAMAGIT! TREBUIE SA AI NOROC SA NIMERESTI O LOCOMOTIVA CU ABUR PT CA, SE SCUZA OFICIALII, DIN CAUZA NR MARE DE TURISTI, SUNT NEVOITI SA SUPLIMENTEZE SI CU CEVA LOCOMOTIVE COMUNISTE CARE N-AU NICIO TREABA CU ISTORIA SAU TRADITIA LOCULUI. PLUS DE ASTA, SUNT SANSE MARI SA VEZI BUSTENI DOBORATI DE “HARNICII MOROSENI” PE MARGINEA CAII FERATE. CA DOAR MUNCIM CU HARNICIE PT FABRICILE DE MOBILA DIN AUSTRIA, NU-I ASA?

Lasă un răspuns