De ce are rost să te lupți pentru știință, chiar dacă acum ies bani buni din ignoranță

Platou de televiziune. Invitat: un guru paranormal cu fusta, care stie ca poliomielita e o raceala pe care vaccinul o agraveaza. Un medic s-o contrazica? Nu. Macar un fraier de la Sanatate, sa-i explice ca oamenii pe care ii convinge ea ii imbolnavesc si pe altii folosindu-si copiii ca arme biologice?

Caci asta e, in esenta, un copil nevaccinat: o arma. O arma a Armatelor Evului Mediu intunecat care se intoarce, ca un reflex rau si rece, in mintea noastra: la o parte cu aia care stiu ceva ce nu intelegem! Sa vina aia care ne explica simplu, chiar daca mincinos si delirant!

Media a devenit dealer de droguri pentru mintile mici.

Pentru ca astea sunt toate teoriile astea ale conspiratiei. Lumea, explicata idiotilor. Lumea, rescrisa pentru tampiti, ca ei sa se simta bine. Lumea in care savantii nu au dreptate, stiinta (devenita prea complicata pentru orice om normal) e vrajitorie neagra cu vaccinuri, iar magia s-a asezat in locul ei, la putere.

Are un jurnalist vreo responsabilitate aici?

Alta decat aia cu ratingul?

Ma tem ca da. Un jurnalist care are un copil care nu e prost (si nu e, ca nici tatal nu e) are responsabilitatea sa lase in urma o lume in care copilul lui, care invata matematica si fizica si chimie sa poata sa faca o cariera din stiintele astea.

Altfel spus, ca jurnalist, ai macar responsabilitatea ca fetita ta si baiatul meu, daca vor decide intr-o buna zi sa fie medici sau fizicieni, sa traiasca intr-o lume in care stiinta lor si efortul lor de a o invata sa fie respectate.

Nu sa isi deschida cabinetul peste drum de sediul Nepoatei Mamei Omida, cu speranta timida de a-i lua din clienti!

Nu sa se vada dispretuit c-a stiut mai mult, scuipat in fata ca n-a citit pe net ce recomanda vracii, platit cu cat ii va mai ramane tarii asteia dupa ce-si va aduce la putere toti idiotii.

De fapt, despre asta vorbim: punem prostia la putere?

Scuipam pe Galileo si Pasteur, de dragul a zece puncte de rating, care mai tarziu se vor extrage din viata copiilor nostri?

Eu cred ca nici tu, care faci show din asta, nu vrei sa traiesti intr-o lume in care ignoranta face medicamentele, prostia construieste casele si delirul iti fabrica masina. Nici tu n-ai vrea sa imbatranesti intr-o lume in care publicul care casca gura e singurul fel de oameni care exista.

De fapt, nici n-ai putea. Civilizatia, asa cum o stim, e tinuta in picioare de oamenii care trec in fiecare zi peste dispretul multimilor si-si vad de treaba, incercand sa le vindece, sa le hraneasca, sa le imbrace mai bine.

Oamenii aia – sau macar argumentele lor –  au lipsit din platou.

Desi sunt sigur ca tu, ca om, iti doresti ca urmasii tai sa ajunga ca ei. Nu ca invitatul.

Si asta e lucrul pe care n-am sa pot sa-l inteleg niciodata.

Dar poate tocmai de aceea nici nu mai sunt in meseria asta.


There is no ads to display, Please add some

11 comentarii

 1. Adevar grait-ai! Si eu sunt de parere ca presa, in orice forma a ei, este responsabila de becalizarea Romaniei. Putem sa facem ceva?

 2. Cum am mai raspuns si pe facebook, am ajuns la parerea ca lumea, inainte de a fi prostita in masa de internet, nici nu mai cauta raspunsuri acolo unde, de fapt, ar trebui sa le caute ci, vor sta gura-casca la fitecine vine cu abrambureli dupa cum a visat aseara…Mergem in jos, tot mai jos si cum o zicea el duios odata Lapusneanu … Prosti, da’ multi 🙂

 3. Lasă atitudinea dogmatică inchizitorie și lasă argumentele ad hominem. Cântărește argumentele pro și contra. Au murit trei copii din cauza încă necunscute și s-a găsit cauza: nevaccinarea.

  Dar cum rămâne cu copiii uciși de vaccinuri din Bradet si vina aruncată pe firma de brânză.

  http://www.ziaristionline.ro/2016/05/25/raport-oficial-vaccinurile-au-ucis-si-imbolnavit-bebelusii-din-arges-vaccinul-hexaxim-nu-lactatele-bradet-corpul-de-control-al-primului-ministru-confirma-supozitiile-presei-independente-docume/

  Statul român, in urma acestei erori comise de sistemul de sanatate, va pierde probabil o sumă colosala in procesul cu conducerea acestei firme (datorita miracolului vaccinării).

  Vezi și incidența (i.e. apropiată de 0) a autimsului la copiii Amish.

  Erorile acestea de gândire (existente și în materialul de mai sus) sunt o dovadă a inchiziției medicale contemporane, a lipsei capacității de argumentare, lipsei de discernământ și imposturii intelectuale.

 4. Pentru ca ai mentionat matematica, fizica si chimia, s-ar putea sa iti placa acest website: http://www.lectii-virtuale.ro. Peste 100 de ore de film cu continut stiintific la matematica, fizica si chimie + teste cu tot cu raspunsuri. Lui Moise i-a placut. Avem si conturi pentru parinti. 😉 –> Subiect pentru articol?

  Intamplarea face ca sunt medic. Solutia la situatia cu care ne confruntam este sa facem matematica, fizica si chimia accesibile. Ori aici avem o mare problema – noi astia cei rationali care detinem aceste informatii. Problema este ca transmiterea informatiei stiintifice in Romania se face defectuos, nesistematic, aproape exclusiv pe calea meditatiilor particulare pe care larga majoritate a celor saraci nu si le permit. Asta nu mai e vina Oliviei Steer. –>Subiect pentru alt articol?

  Daca ai timp, te asteptam sa treci pe la noi.

 5. Plus de asta din cate stiu vaccinurile contravin flagrant conceptului dovedit a structurii disimetriei organismelor vii in care este expusa incapacitatea unei entitati simetrice standardizate ( vaccinuri medicamente OMG) sa imteractioneze in mod natural simbiotic cu organismul organic disimetri( a caror celule pluricelulare eman propriul camp electromecanic) . Cu alte cuvinte vaccinuri incalta principiul de baza a biogeneticii si bioenergiei daca ceva nu e facut de mama natura si se intervine asupra lui nu are cum sa se armonizeze cu gazda. Vrei sa vezi copiii Bioarme dute in comunitatea Amish sau in Buthan sa vezi acolo oameni bolnavi cu media de viata de 100 de ani fara sa stie ce e ala cancer sau diabet. Traiasca vestul industrializat si medicina alopata.

Lasă un răspuns