Cu cine rade Condrea de noi acum

E in Cuba. Serviciile l-au ucis. Totul e o inscenare. Dar chiar si inscenarea nu e adevarata, e o alta inscenare in spatele ei.

Ne-a luat valul rau. Suntem ca in prima zi a Revolutiei: apa de la robinet e otravita, teoristii sunt peste tot, trupele vin sa ocupe Bucurestiul. Sau cam asa ceva, nici acum nu mai tin bine minte.

Si totusi, moartea lui Condrea merita mai multa ratiune. Si un pic de bun simt: cine a fost, de fapt, Condrea?

Un hot, spun toate banuielile. Un hot de dezinfectant. Un hot ordinar, incapabil de emotia de a intelege ca lacomia lui ucide oameni in spitale.

Dar un hot care nu-si poate accepta conditia. Un hot care, o viata intreaga, a fost un om onorabil, respectat, cu fabrica si masina buna, cu vacante frumoase si o multime de directori de achizitii din spitale, poate si ministri in solda lui…

Dar uite ca si eu am pornit inca o teorie a conspiratiei. Vedeti cum se ia boala? O inlocuiesc cu ceea ce cred acum:

Omul asta si-a diluat nu doar dezinfectantul, ci si propria responsabilitate. Ne era dator, era dator Romaniei cu niste puscarie. Mai multa. Si cu niste bani. Toti.

Si ce-a ales? A ales sa ne dea, din nou, tzeapa.

Asta cred ca-i sinuciderea lui: aroganta suprema de a spune Romaniei si cetatenilor ei:

“Baaa, prostilor care v-am furat! Nu aveti nici un drept sa ma judecati pe mine! Nu va datorez nici o zi de puscarie, nu puteti sa ma legati, pentru ca n-am sa va las! Vreti dreptate? Prindeti-ma pe lumea ailalta!”

Intr-un fel, Condrea a fugit de la locul crimei. In cel mai ieftin si simplu mod cu putinta, exact cum proceda si cu dezinfectantii.

A turnat nu apa, ci moarte in justitia noastra. Si-a diluat puscaria pana n-a mai ramas decat o zi de morga din ea.

Si-acum rade impreuna cu Dracul, de noi care ne dam de ceasul mortii sa-l credem baiat responsabil, incapabil sa se omoare.


There is no ads to display, Please add some

6 comentarii

  1. Sa fim seriosi Lucian! Biletul lui Condrea nu este tiparit pentru lumea cealalta ci doar pentru o tara fara obligatie de extradare! Sunt mult prea multe dovezi care sa ateste ca acest individ si-a inscenat propria moarte tocmai in ideea ca acesta sa dispara fara pic de certitudine. De la lipsa sangelui de la locul accidentului, pana la fata desfigurata si plus testele ADN care vor urma a fi falsificate. Sunt multi bani la mijloc dar mult mai multe persoana implicate care isi doresc discretia in acest caz.

  2. Chiar sunteti un naiv!? Cine este Condrea? il asemanati cu un hot de apartament? Oare nu este fiul care a preluat aceasta afacere de la tatal sau,Virgiliu Condrea, fost presedinte al Colegiului Farmacistilor – Filiala Bucuresti, si de Ion Mateescu, inspector general la Directia Farmaceutica inainte de 1989 iar ulterior, primul secretar al Colegiului Farmacistilor din Romania. Mateescu ar fi iesit in firma in 1996, in locul sau venind in Dan Condrea. Deci el a preluat o afacere pusa la punct in toate privintele. Cum sa se si sinucis cand se ducea sa-si ia fetita acasa? nici vorba. Poate tocmai de aceea a luat alta masina decat cea de obicei ca sa nu expuna copilul la curiozatatea presei. Oare din accidentul lui Tinu D. am aflat adevarul? Nu . Nici acun nu vom afla pentru ca trebuie sa fie protejate prea multe persoane care au beneficiat de pe aurma cestei afaceri. D. Condrea era omul din fata si a fost sacrificat ca tap ispasitor. Oare de ce este masina atat de serios izbita din spate?

Lasă un răspuns